Hulp bij post en administratie

Voor een alleenstaande moeder van Marokkaanse afkomst zoeken wij een daadkrachtige vrouwelijke vrijwilliger die, zo mogelijk, Arabisch of Berbers spreekt en verstand heeft van administratieve procedures en ook woordvoerder kan zijn voor haar richting de gemeente/WMO. Mevrouw spreekt en verstaat een klein beetje Nederlands.


Mevrouw ontvangt post in verband met belangrijke administratieve en financiële zaken maar begrijpt deze niet goed en weet dus niet welke stappen zij moet zetten. Zo is mevrouw bijvoorbeeld ook op zoek naar een advocaat, maar zij weet niet hoe zij dit moet aanpakken. (En misschien blijkt dit door uw bemiddeling, helemaal niet nodig, omdat zaken op een andere manier kunnen worden opgelost.) Wilt u deze mevrouw helpen door in eerste instantie samen met haar de post door te nemen en een stappenplan te maken van de te ondernemen acties en haar daarin begeleiden? U zou deze vriendelijke jonge mevrouw daar enorm mee helpen! 


Ivm de huidige coronavoorschriften vragen wij u de 1,5m afstand zoveel als mogelijk in acht te nemen en thuis te blijven als u verkoudheids-, hoest- of koortsklachten heeft.