Interesse?
Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger?
Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

MEER INFORMATIE AANVRAGEN

Diverse vacatures Grebbelinie Bezoekerscentrum

Het Grebbelinie Bezoekerscentrum is gelegen in het Fort aan de Buursteeg. Dit groene rijksmonument in het noorden van de gemeente Veenendaal maakt deel uit van de Grebbelinie en nodigt uit tot wandelen, fietsen én een bezoek aan de expositie met museumwinkel.

Het centrum heeft diverse plekken voor enthousiaste vrijwilligers. Nieuwe vrijwilligers krijgen begeleiding, kunnen meelopen met een ervaren medewerker en leren gaandeweg zelfstandig te werken in het centrum en het fort.


Er is zijn verschillende functies in het centrum, waardoor er nogal wat keuze is en vaak een passende plek kan worden gevonden. Deze functies worden in goed overleg met de vrijwilliger besproken in een kennismakingsgesprek. Na verloop van tijd kan dit in overleg met de vrijwilliger ook veranderen, bijvoorbeeld wanneer in het centrum eerst enige kennis en ervaring is opgedaan.

Gastheer/gastvrouw voor een dagdeel (3,5 uur) in de expositie
Deze vrijwilliger verwelkomt de bezoekers, vertelt in een korte inleiding waar de bezoekers zijn en wat ze van de tentoonstelling kunnen verwachten. We hebben nog ruimte op de dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Er is keuze tussen een wekelijks vast dagdeel of wisselende dagen als oproepkracht.


Gids Fort aan de Buursteeg
Deze rondleiders nemen groepen van circa 12-15 personen mee over de aarden wallen van het fort en vertellen over de bunkers, betonnen kazematten en gebeurtenissen in het fort. Gidsen werken op afspraak en kunnen zelf kiezen welke dagen ze beschikbaar zijn voor een groep.

Medewerker Fortbeheer
Deze vrijwilligers zijn graag buiten en zorgen ervoor dat het Fort aan de Buursteeg mooi onderhouden is, dat paden goed begaanbaar zijn en bunkers, loopgraaf en kazematten goed zichtbaar zijn. Afhankelijk van het jaargetijde en het weer kan zelf voor regelmaat en/of geschikte wisselende dag(en) worden gekozen.

Gastheer/gastvrouw museumwinkel
De gastheer/gastvrouw verwelkomt bezoekers, verkoopt kaartjes voor de expositie en boeken/souvenirs uit de winkel en denkt mee in het winkelaanbod. Er is ruimte voor een vrijwilliger op vrijdag (eventueel wekelijks), zondagmiddag (om de week) en als oproepkracht (wisselende dagen).

Naast genoemde functies kunnen mensen zich naar eigen wens specialiseren op een bepaald terrein: we zoeken nog vrijwilligers die zich willen specialiseren in onderzoek naar militairen in de linie (zelf gekozen dagen, ook thuiswerk), promotie van het bezoekerscentrum en redactiewerk voor websites en donateurstijdschrift.

Het Grebbelinie Bezoekerscentrum biedt vrijwilligers een interessante werkplek in een prachtige groene omgeving en mooi gebouw. Een plek ook in een fijn team van betrokken mensen, die samen zorg dragen voor het bewaren en delen van een belangrijk verhaal over oorlog en vrede. Wekelijks ontvangt de vrijwilliger een nieuwsbrief met nieuwtjes, achtergronden en het rooster.

Interesse? Klik op meer informatie!

Interesse?
Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger?
Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

MEER INFORMATIE AANVRAGEN

Organisatiegegevens:

Grebbelinie Bezoekerscentrum
Buursteeg 2
3927EJ Renswoude