Vacaturebank

De vacaturebank: wat kunt u doen?

Ik wil helpen bij een organisatieIk wil helpen in mijn buurt

Type

Afstand

Totaal 115 items in de Vacaturebank

 • Relaxte wandelaar

  Zorggroep Charim

  Gezocht een relaxte wandelaar Bewoners van 't Boveneind willen graag met jou gaan wandelen. Ongeveer 2 x in de week individueel met een bewoner wandelen. Soms zit een bewoner in een rolstoel en is er wat spierkracht nodig. Een rondje rondom de locatie of samen een boodschapje halen. Zorggroep Charim biedt jou: vrijwilligerswerk in een leuk team. Tweemaal per jaar interessante cursusavonden en een jaarlijks, gezellige vrijwilligersavond. Spreekt deze vacature u aan? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Secretaris van het Bestuur

  Inloophuis de Zevensprong

  Inloophuis de Zevensprong is opgericht op initiatief van verschillende kerkgemeenschappen in Veenendaal om een plek te bieden aan iedereen die behoefte heeft aan contact. Ons bestuur zoekt een secretaris. De werkzaamheden bestaan uit het plannen van vergaderingen, vergaderruimte reserveren, opstellen jaarverslag samen met de penningmeester, communicatie, het verzorgen van de correspondentie en mailbeheer. U maakt onderdeel uit van een bestuur waarvan de leden lid zijn van verschillende kerken. Functie eisen: U beheerst de nederlandse taal goed in woord en geschrift en werkt nauwkeurig. U bent kerkelijk meelevend. Eens per 6 tot 8 weken neemt u deel aan de bestuursvergadering. Spreekt deze vacature u aan? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Coördinator gezocht

  Inloophuis de Zevensprong

  Inloophuis de Zevensprong is opgericht op initiatief van verschillende kerkgemeenschappen in Veenendaal om een plek te bieden aan iedereen die behoefte heeft aan contact. Als Coördinator stuurt u een groep van 30 vrijwilligers aan en bent u het aanspreekpunt voor onze gasten. U wordt bijgestaan door 5 sub coördinatoren. Van de coördinator wordt verwacht, dat hij/zij op een stimulerende manier leiding kan geven aan de vrijwillige medewerkers en als aanspreekpunt kan dienen voor de gasten van het Inloophuis. De coördinator weet hoe je een goede sfeer weet te handhaven. Inloophuis de Zevensprong biedt jou: zinvol en maatschappelijk betrokken vrijwilligerswerk, u maakt onderdeel uit van een enthousiast team. Interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Seniorenvoorlichter

  Veens Welzijn

  Wij zoeken een enthousiaste vrijwillige seniorenvoorlichter! Als seniorenvoorlichter gaat u eenmalig op bezoek bij oudere mensen van 75-plus die zelf hebben aangegeven behoefte te hebben aan voorlichting over alles wat te maken heeft met het ouder worden. Te denken valt aan: vervoersvragen, voorlichting geven over WMO-voorzieningen en overige (professionele) ondersteuningsmogelijkheden. Als de ouderen te maken krijgen met o.a. dementie, lichamelijke klachten, zo nodig doorverwijzen naar professionele instanties. Als seniorenvoorlichter woon je het maandelijkse overleg met de andere voorlichters bij. Samen met de andere vrijwilligers houdt je ontwikkelingen bij over het aanbod en voorzieningen voor ouderen. Zo nodig houden wij deze informatie op papier bij. Je bent minimaal 4 uur per week beschikbaar. Je werkt op bezoek bij de ouderen thuis. Functie eisen: - Goede communicatieve en sociale vaardigheden - Zelfstandig en in teamverband kunnen werken - Empathisch vermogen - Digitaal vaardig Veens Welzijn biedt: - Een zelfstandige functie waarin je onderdeel uitmaakt van een gezellig team - Mogelijkheid tot volgen van aangeboden cursussen en workshops Spreekt deze vacature u aan? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • COSA vrijwilligers

  Reclassering Nederland

  COSA staat voor Cirkels voor Ondersteuning, Samenwerking en Aanspreekbaarheid. Dit project van Reclassering Nederland en Avans Hogeschool richt zich op re-integratie van zedendaders. Het motto is: Geen nieuwe slachtoffers! Bij COSA werken vrijwilligers, beroepskrachten (zoals reclassering, hulpverleners en politie) samen om zedendelinquenten onder begeleiding terug te laten keren in de maatschappij. Wij zoeken enthousiaste en stevige vrijwilligers die aan dit doel mee willen werken. Werkzaamheden Hoe kun jij als medeburger een bijdrage leveren aan een veiligere samenleving? Geloof jij in een tweede kans? Kun jij de mens achter de dader zien? Als vrijwilliger bij COSA speel jij een belangrijke rol bij de herintreding van zedendelinquenten in de maatschappij. In een team (= cirkel) van drie tot vijf vrijwilligers begeleid je samen één cliënt. Door het contact te onderhouden met deze cliënt, voorkom je dat deze in een sociaal isolement terecht komt, waardoor een terugval voorkomen kan worden. Je biedt een luisterend oor en onderneemt samen activiteiten. Een ander belangrijk onderdeel van je taak is het bespreken van evt. signalen met de beroepskracht (=cirkelcoördinator COSA) door wie je ook ondersteund wordt. Voor je aan de slag gaat krijg je een grondige training en gedurende het proces word je bijgeschoold en gecoacht. Wensen/vaardigheidseisen Je bent onbevooroordeeld, betrouwbaar en hebt goede communicatieve vaardigheden. Je behandelt onze cliënten met respect en kunt bespreekbaar maken wat jou opvalt in het contact met de cliënt. Je bent ca vier uur per week beschikbaar voor een periode van minimaal anderhalf jaar. Gewenste leeftijd: Minimaal 18 jaar Bijzonderheden We starten altijd met een persoonlijk kennismakingsgesprek. Bij een wederzijdse klik nodigen we je uit voor een tweedaagse basistraining. Na deze training beslissen we definitief of je zal deelnemen als vrijwilliger aan COSA. Wij zoeken vrijwilligers o.a in Flevoland (Almere, Lelystad, Zeewolde, Dronten), Noord Holland (Hilversum, Huizen), Utrecht (stad, IJsselstein, Houten, Amersfoort, Rhenen, Veenendaal, Zeist). Gewenste dagdelen: * Werktijden in overleg. Bij aanvang wekelijks contact/activiteiten. * Tijdsinvestering: ca een dagdeel per week. Aanbod vanuit de organisatie Contract : Ja Scholing : Ja VOG gevraagd : Ja Begeleiding : Ja Onkostenvergoeding (zoals reiskosten) : ja Een specifieke vooropleiding of achtergrond is niet nodig. Voor meer informatie en aanmelden ga naar de website van Reclassering Nederland, wat-wij-doen, COSA. Organisatie : Reclassering Nederland, COSA Locatieadres : Zwarte Woud, 3524 SJ Utrecht Contactpersoon : Hester Functie : Cirkelcoördinator COSA & Reclasseringswerker Interesse in deze vacature? Klik op meer informatie.
  Lees meer
 • Verbindende secretaris

  Molen De Vriendschap

  Molen De Vriendschap heeft een rijk verleden. Er zijn sterke aanwijzingen dat de herbouw van de molen is uitgevoerd met onderdelen van de in 1872 afgebroken papiermolen De IJver uit Wormerveer. In de vijftig- en zestigerjaren van de 20e eeuw is de molen gedeeltelijk ontmanteld, om vervolgens in 1995 geheel gerestaureerd officieel heropend te worden door Z.K.H. Prins Claus. De molen wordt voor de eigenaar beheerd door Stichting de Veense Stellingkorenmolen De Vriendschap. De stichting heeft als maatschappelijk doel om dit bijzondere stukje Veens erfgoed te onderhouden, educatie te verzorgen en activiteiten te ontplooien voor maatschappelijk nut. De stichting werft hiervoor fondsen door het verzorgen van rondleidingen, verhuur van de multifunctionele zaal, exploitatie van de molenwinkel en een sponsorprogramma. Meer hierover is te lezen in het beleidsplan 2022 op de website van de molen. De stichting is een vrijwilligersorganisatie en wordt ondersteund door een actieve locatiemanager. Het bestuur bestaat nu uit een voorzitter, secretaris en penningmeester met het voornemen voor uitbreiding. De stichting is op zoek naar een verbinder met coördinerende en secretariële vaardigheden Taken • Het in overleg met de voorzitter voorbereiden van de vergaderagenda; • Het notuleren van de bestuursvergaderingen en verzorgen van de actiepuntenlijst; • Je draagt zorg voor de correspondentie en correcte documentatie van secretariële stukken; • Je bent tezamen met de voorzitter en penningmeester verantwoordelijk voor het beleid van de stichting Het bestuur heeft eens in 6 weken een vergadering. Daarnaast worden bestuursleden op enkele bijzondere momenten verwacht aanwezig te zijn, zoals de Nationale Molendag, Open Monumentendag, bijeenkomsten voorvrijwilligers en Vrienden van De Vriendschap. Op deze dagen voel je de maatschappelijke en historische functie en ervaar je ten volste de passie van iedereen die zich inzet voor de molen. Dat is iets waar je graag onderdeel van wilt zijn. Bestuurlijke ervaring is een pré. Of de professionele ambitie om zich te ontwikkelen op bestuurlijk vlak. Competenties • Gestructureerd opereren/documenteren; • Goede schriftelijke presentatie; • Sociale betrokkenheid Molen De Vrienschap biedt jou: Een interessante uitdaging om deel te nemen aan een prachtige organisatie, met een gepassioneerd team aan vrijwilligers en groeiende zichtbaarheid als beleefbaar rijksmonument in Veenendaal. Het betreft een vrijwilligersfunctie, waar geen financiële vergoeding tegenover staat. Interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Voorzitter

  Molen De Vriendschap

  Molen De Vriendschap heeft een rijk verleden. Er zijn sterke aanwijzingen dat de herbouw van de molen is uitgevoerd met onderdelen van de in 1872 afgebroken papiermolen De IJver uit Wormerveer. In de vijftig- en zestigerjaren van de 20e eeuw is de molen gedeeltelijk ontmanteld, om vervolgens in 1995 geheel gerestaureerd officieel heropend te worden door Z.K.H. Prins Claus. De molen wordt voor de eigenaar beheerd door Stichting de Veense Stellingkorenmolen De Vriendschap. De stichting heeft als maatschappelijk doel om dit bijzondere stukje Veens erfgoed te onderhouden, educatie te verzorgen en activiteiten te ontplooien voor maatschappelijk nut. De stichting werft hiervoor fondsen door het verzorgen van rondleidingen, verhuur van de multifunctionele zaal, exploitatie van de molenwinkel en een sponsorprogramma. Meer hierover is te lezen in het beleidsplan 2022 op de website van de molen. De stichting is een vrijwilligersorganisatie en wordt ondersteund door een actieve locatiemanager. Het bestuur bestaat nu uit een voorzitter, secretaris en penningmeester met het voornemen voor uitbreiding. De stichting is op zoek naar een actieve voorzitter die leiding neemt over de vergaderstructuur en op een doeltreffende wijze, tezamen met het groeiende team van vrijwilligers, de ambities benadrukt en helpt verwezenlijken. De voorzitter is voor zowel de vrijwilligers als de externe partijen het gezicht van de stichting. Taken: • Het in overleg met de secretaris voorbereiden van de vergaderagenda; • Het leiden van de bestuursvergaderingen; • Het zorgdragen voor het doelmatig functioneren van de stichting. Het bestuur heeft eens in 6 weken een vergadering. Daarnaast worden bestuursleden op enkele bijzondere momenten verwacht aanwezig te zijn, zoals de Nationale Molendag, Open Monumentendag, bijeenkomsten voorvrijwilligers en Vrienden van De Vriendschap. Op deze dagen voel je de maatschappelijke en historische functie en ervaar je ten volste de passie van iedereen die zich inzet voor de molen. Dat is iets waar je graag onderdeel van wilt zijn. Functie eisen: Bestuurlijke ervaring is een pré. Of de professionele ambitie om zich te ontwikkelen op bestuurlijk vlak. Competenties: • Verbindend en enthousiasmerend leiderschap; • Helikopterview; • Goede mondelinge presentatie. Molen De Vriendschap biedt jou: Een interessante uitdaging om leiding te geven aan een prachtige organisatie, met een gepassioneerd team aan vrijwilligers en groeiende zichtbaarheid als beleefbaar rijksmonument in Veenendaal. Het betreft een vrijwilligersfunctie, waar geen financiële vergoeding tegenover staat. Spreekt deze vacature je aan? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Medeorganisator

  Alzheimer Nederland

  Voor de collecte van Alzheimer Nederland zoeken wij een medeorganisator voor deze collecte. Zonder organisatie kan er helaas niet huis-aan-huis gelopen worden. Er is al een mooie groep collectanten aanwezig. Wij vanuit de werkende organisatie Alzheimer Nederland zullen u stap voor stap begeleiden. Daarbij helpt al een meer ervaren organisator u met de werkzaamheden. Functieomschrijving: Wie: Collecte organisator Alzheimer Nederland Wat: Meehelpen met klaarmaken en uitdelen materialen collectebussen, looproutes verdelen, administratie, tellen en storten van het geld Waar: Veenendaal Zuidwest Waarom: Collecte Alzheimer Nederland om onderzoek te kunnen en blijven doen naar Alzheimer. Wanneer: 6 t/m 12 november 2022 Functie eisen: Organiserende kwaliteit Alzheimer Nederland biedt jou: Stap voor stap begeleiding en hulp uit vrijwilligershoek vanuit een reeds bestaande organisator Interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Bezoek wegwijs maken in De Meent

  Zorggroep Charim

  Een gastvrije en hulpvaardige leukerd Je ontvangt het bezoek op een leuke gastvrije wijze en helpt hen de weg te vinden binnen de locatie. Als gastvrouw -heer, krijg je een plekje bij de hoofdingang. Je verwelkomt het bezoek, wijst hen op verzoek de weg in de locatie. Je gaat de afgeleverde pakketjes e.d. naar de afdelingen brengen en helpt op verzoek collega's van de locatie. Kan je de vragen van bezoek niet beantwoorden? De collega's van het restaurant helpen je graag. Bewoners komen soms ook voor een praatje bij je langs, je neemt hier de tijd voor. Je gaat bij locatie De Meent aan de slag. Dagen en tijden overleggen we samen, er wordt een maandelijks rooster gemaakt. Ben jij gastvrij, hulp- communicatievaardig? Meld je vandaag nog aan en klik op meer informatie.
  Lees meer
 • Help jij leerlingen zelfstandig(er) te leren reizen?!

  Gemeente Veenendaal

  Wil jij meehelpen leerlingen zelfstandig(er) te leren reizen met het OV of fiets naar school? De gemeente Veenendaal zoekt jou!  Wat ga je doen? Je gaat voor een korte periode een leerling, 1 of 2x per week begeleiden in het Openbaar Vervoer of op de fiets. Het reistraject hangt af van de locatie van de school. Dat kan bijv.  Veenendaal, Ede, Oosterbeek of  Arnhem zijn. Ben jij zelfstandig op het gebied van reizen met het Openbaar Vervoer of met de fiets naar school en vind je het leuk om leerlingen daarin te begeleiden? Ben je 1 of 2x per week beschikbaar om dit te doen? Kun je omgaan met jongeren met bijv. autisme?  Enthousiast geworden? Klik dan op 'Meer informatie'! Vanzelfsprekend worden de Openbaar Vervoer kosten vergoed.
  Lees meer
 • Help mee in Sociaal restaurant 't Turfke!

  Veens Welzijn

  Veens Welzijn is op zoek naar een vrijwilliger voor misschien wel het leukste restaurant van Veenendaal: Sociaal Restaurant ’t Turfke! Sociaal Restaurant ’t Turfke biedt inwoners van Veenendaal de mogelijkheid om op woensdag gezellig samen te eten. Door een enthousiaste groep vrijwilligers wordt iedere week een wisselend 3-gangenmenu bereid met koffie en thee na. Houdt u van koken en bent u graag onder de mensen? Kom dan ons vrijwilligersteam versterken! Wat gaat u (samen met de andere vrijwilligers) doen? • U denkt mee over wat voor 3-gangenmenu er gekookt gaat worden; • U help mee met het bereiden van de maaltijd; • U helpt mee met het uitserveren van de maaltijd; • U helpt mee om na afloop alles weer netjes te maken. Waar en wanneer? Iedere woensdag wordt er van 17.30 tot 19.30 gegeten in Sociaal Restaurant ’t Turfke (Zonnebloemstraat 1, te Veenendaal). Op woensdagmiddag wordt alles voorbereid. Wat vragen wij van u? • U heeft organisatie talent; • U bent sociaalvaardig; • U vindt het leuk om te koken. Veens Welzijn biedt jou: • Een gezellige woensdagmiddag/avond; • Een heerlijk 3-gangenmenu; • Ondersteuning, waardering en de mogelijkheid om mee te doen aan het scholingsaanbod van de vrijwilligersacademie van Veens Welzijn. Veens Welzijn biedt ondersteuning bij het zoeken naar antwoorden op vragen die inwoners uit Veenendaal bezighouden. Of zij nu een vraag hebben over zorg, gezondheid, wonen, werken, school, integratie, eenzaamheid, ouder worden, vrije tijd of het organiseren van een buurtfeest. Veens Welzijn is er voor de inwoner als zij mee willen doen in de samenleving, maar daarbij ondersteuning nodig hebben. Veens Welzijn werkt daarbij samen met vele partners in de wijken.
  Lees meer
 • Help jij mee Boogh cliënten een fijne dag te bezorgen?

  Boogh

  Bij Boogh begeleiden wij mensen met een hersenaandoening zodat zij zo optimaal mogelijk mee kunnen doen in de maatschappij. Eén van onze doelen is dat mensen weer deel gaan uitmaken van het maatschappelijk leven. Boogh is in Veenendaal gevestigd aan de Nijverheidslaan nummer 6. Elke ochtend komen mensen vanuit de hele regio naar Boogh om de dag door te brengen. De vestiging beschikt over een activiteiten- en behandelcentrum. Om onze cliënten een nog leukere dag te bezorgen zoeken wij een aantal vrijwilligers. Deze vrijwilligers zouden wij graag willen inzetten om bijvoorbeeld een stukje te wandelen met cliënten, een spelletje te doen of ons te helpen tijdens de creatieve activiteiten. Ook zouden we het fijn vinden als er voor bepaalde cliënten een 1 op 1 begeleiding komt. Er worden geen specifieke dagen gevraagd. Wilt u meehelpen onze cliënten een fijne dag te bezorgen als zij bij ons zijn? Klik dan op 'Meer informatie'.
  Lees meer