Vacaturebank

Vacaturebank: wat kun je doen?

Ik wil helpen bij een organisatieIk wil helpen in mijn buurt

Type

Afstand

Totaal 116 items in de Vacaturebank

 • Lid hoorcafé

  Veens-welzijn

  Hoorcafe zoekt nieuwe leden Help jij mee om de belangen van slechthorend Veenendaal te behartigen? Een belangrijke taak van het Hoorcafe Veenendaal is het bij elkaar brengen van mensen die een auditieve beperking hebben. We noemen dit ook wel ' lotgenoten-contact'. aan lotgenoten bieden we de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen. De vraag naar nieuwe of supportgroepen neemt toe en daarom zoeken we regelmatig nieuwe leden. Hoorcafe Veenendaal hoopt dat de bijeenkomsten bijdragen aan het herkennen van auditieve beperking van mensen en het verminderen van drempels. Hoorcafe moet een ontmoetingsplek worden voor mensen met een gehoorbeperking en hun mantelzorgers. Vaak lopen die tegen dezelfde problemen aan waar een ander al een oplossing voor gevonden heeft. Ervaringen delen en herkenning ontvangen is het motto. Ook bijvoorbeeld samen de overheid wijzen op situaties die moeilijk te nemen zijn voor auditief beperkten. Ben jij betrokken, geduldig en een aanpakker? Draag je mensen met en auditieve beperking een warm hart toe? Kun je goed met mensen omgaan en heb je communicatieve vaardigheden en wil je die inzetten voor mensen die hulp nodig hebben? Dan zoeken we jou! Functieomschrijving: meedenken over activiteiten van het hoorcafe, hoe we mensen kunnen bereiken, organiseren van activiteiten. Waarom: omdat ook mensen met een auditieve beperking behoefte hebben aan sociaal contact en belangenbehartiging. Wanneer: wekelijks gemiddeld 2 uur. een vergadering eens per 2 of 3 weken Waar: in Veenendaal Functie eisen: spontaan, actief, betrokken en sociaal! Hoorcafe Veenendaal biedt jou een groeiende organisatie in Veenendaal die steeds meer voeten aan de grond krijgt en nauw samenwerkt met Veens Welzijn en de Gemeente om haar activiteiten uit te breiden Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Fietsbegeleider

  Centrum voor jeugd en gezin

  Hou je van fietsen, ben je graag in beweging en ga je door weer en wind? Dan zoeken we jou! Voor een jongen van 8 jaar zoeken we iemand die hem op de fiets naar school kan brengen en weer op kan halen. Hij moet naar de Windroos (Zuiderkruis) en woont 2,7 kilometer van school. Moeder kan dit zelf niet doen vanwege reuma. Wie: Iemand die kan fietsen. Wat: Begeleiden bij fietsen. Waar: Veenendaal Noord. Waarom: Om veilig op school en weer thuis te komen. Wanneer: Dagelijks om 8.15 uur vertrek van huis. Om 15.00 uur weer ophalen van school. (Let op! op woensdag om 12.30 uur). Functie eisen: Veilig kunnen fietsen en in bezit van fiets. Centrum voor jeugd en gezin biedt jou: Coaching en intervisie Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Chauffeur en tuinman

  Zorgboerderij de Groote Fliert

  Wegens vertrek van onze vrijwilliger zijn we op zoek naar iemand die twee dagen per week de bezoekers wil halen en brengen. Daarnaast zouden we het fijn vinden als de tuin bij gehouden wordt. Het gaat hier om een combinatie van werkzaamheden. Functieomschrijving: Chauffeur om bezoekers te halen en te brengen. Overdag bent u op de zorgboerderij om klusjes te doen, met name de tuin.Bij voorkeur zoeken wij iemand die in Veenendaal woont, kennis heeft van de tuin en het leuk vindt om met mensen om te gaan. Op dinsdag en donderdag worden de bezoekers rond 9 uur gehaald. Op dinsdag om 14.00 uur weer thuis gebracht en op donderdag om 16.00 uur. In tussentijd bent u op de zorgboerderij en doet hier allerhande werkzaamheden. De tuin moet bijgehouden worden, het zou fijn zijn als u dit naast het chauffeurswerk kan en wil doen. Locatie: Zorgboerderij de Groote Fliert, Oude Holleweg 54, Renswoude.Wanneer: Start 2020. Functie eisen: VOG moet aangevraagd worden en er moet kennis zijn van de tuin. Rijbewijs is vereist en men moet het leuk vinden om met mensen om te gaan. Zorgboerderij de Groote Fliert biedt jou: Een gezellige sfeer op de zorgboerderij en nuttige werkzaamheden. Kilometervergoeding is van toepassing. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Buddy/Maatje (50-)

  CJG Veenendaal

  Ben jij een stevige persoonlijkheid en kun je iemand aanspreken op zijn gedrag? Hou je van voetballen, gamen, samen in de tuin werken, pokemon of één van deze dingen? En ben jij een betrouwbaar persoon die kan praten over ‘mannen dingen’ en die dat ook voor zichzelf kan houden? Dan ben jij wellicht de man die we zoeken voor een jongen van 15 jaar die graag eens per week wil afspreken om samen dingen te ondernemen en bij wie hij zijn verhaal kwijt kan! Waar: Veenendaal Waarom: Netwerkversterking Wanneer: Eens per week CJG Veenendaal biedt jou: Coaching en intervisie (vacature 60) Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Opa en Oma

  CJG Veenendaal

  Voor een gezin met vier kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar oud zijn we op zoek naar een echtpaar die de rol van opa en oma op zich willen nemen. Bijvoorbeeld door samen met de oudste te gaan vissen, pannenkoeken te bakken met de kinderen, een keer op te passen, knutselen, etc.. Deze kinderen hebben allemaal een rugzakje variërend van autisme spectrum stoornis tot een stoornis in de motoriek. Voor ouders is dit best pittig. Moeder heeft een zwakke gezondheid en moet daarom met enige regelmaat in het ziekenhuis worden opgenomen. Past uw leeftijd bij deze rol? En wilt u van betekenis zijn? Dan is deze vraag wellicht iets voor u! Waar: Veenendaal Waarom: Om het netwerk van een gezin te versterken Wanneer: In overleg CJG Veenendaal biedt jou: Coaching en intervisie (vacature 59) Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Administratief vrijwilliger

  Rode Kruis Veenendaal

  De afdeling Veenendaal van het Rode Kruis is een actieve afdeling met circa 75 enthousiaste vrijwilligers. Er worden activiteiten georganiseerd zoals workshops om de zelfredzaamheid te vergroten, EHBO-onderwijs op basisscholen en aan volwassenen en evenementenhulpverlening. Wij zijn op zoek naar iemand ter ondersteuning van de penningmeester bij het voeren van de administratie van de afdeling. Plaats in de organisatie: De administratief vrijwilliger ontvangt hiërarchisch leiding van de afdelingspenningmeester. Contacten intern: Penningmeester, bestuurContacten extern: Leveranciers, district Utrecht, Shared Service centerTaakomschrijving: 1 het invoeren/uploaden van facturen in Dizzydata • Correct coderen van facturen • Facturen uploaden in Dizzydata • Controleren van de ingevoerde facturen op juiste codering • Accorderen van geboekte facturen 2 het klaarzetten van betalingen • Facturen waarvan de betaaltermijn verstrijkt klaarzetten in de Rabo-omgeving • Het correct invoeren van betaalgegevens, zoals naam, nummer, etc. • Controleren van de betalingen met de crediteurenstand Kennis: Kennis is nodig van eenvoudige financiële administratie. Kennis van geautomatiseerde werkomgevingen, zoals Exact Online, Dizzydata, Rabobank.Oplettendheid is vereist bij het beheer en klaarzetten van betalingen en het correct administreren van facturen. Wij bieden Boeiend, afwisselend en belangrijk werk met een gezellige groep mensen. Je kunt je talent op een zinvolle manier inzetten, je kennis en ervaring verruimen en je netwerk vergroten. Reis- en onkosten worden vergoed. Je kunt zelf je tijden indelen en je werkt vanuit huis Heb je belangstelling of wil je meer informatie? reageer dan meteen.  Jouw gegevens worden altijd beveiligd verstuurd en opgeslagen.  Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Gezinsondersteuning

  Home-Start Humanitas

  Help jij een gezin op weg? Opvoeden……er bestaat geen opleiding voor. Ouders doen wat ze kunnen, maar soms komen gezinnen er even niet uit. Een paar uur in de week ondersteuning kan het verschil maken. Home-Start koppelt vrijwilligers aan gezinnen die een steuntje in de rug nodig hebben. Home-Start is een programma van Humanitas dat (opvoed)ondersteuning, praktische hulp en vriendschap biedt aan ouders met kinderen van 0 (vanaf 26 weken zwangerschap) tot18 jaar. Het doel van Home-Start is het voorkomen dat alledaagse opvoedvragen in gezinnen leiden tot ernstige problemen. De vrijwilliger bezoekt de gezinnen thuis, staat naast de ouders en gaat uit van de vragen en wensen van de ouders. Wij bieden vrijwilligers: • Veel waardering • Boeiende contacten • Professionele begeleiding • Introductie training • Thema bijeenkomsten • Een betrokken team collega vrijwilligers • Onkostenvergoeding Wij vragen vrijwilligers met: • Opvoedervaring: door (groot)ouderschap, werk en/of opleiding. Ervaring is belangrijker dan opleiding! • Tijd: 2 tot 3 uur per week met uitzondering van (school)vakanties • Een praktische instelling, een groot hart en een goed humeur. Een ervaren vrijwilliger: “Van elk gezin leer je, dus het werk heeft me rijker gemaakt”.Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Winkelmedewerker

  Restore Kringloop

  Een superleuke vacature in de kringloopwinkel. Ben jij op zoek naar een afwisselende en superleuke vrijwilligers-plek? Wil jij onderdeel uitmaken van een actief en betrokken team? Kom dan eens kennismaken met Restore Kringloop in Veenendaal. Wat breng jij mee? Enthousiasme, je vindt het leuk om met mensen om te gaan en bent niet bang om op mensen af te stappen. Wat krijg je ervoor terug? Een leuke winkel om afwisselende werkzaamheden uit te voeren samen met betrokken collega’s, natuurlijk een vrijwilligersvergoeding van €1,25 per uur met een maximum van €95,- per maand. Wij zoeken collega's voor onze winkel in Veenendaal, met ervaring in verkoop, kassawerkzaamheden en/of etaleren maar vooral: Je vindt het leuk om in een winkel te werken. (De vacature is voor tenminste 3 dagdelen á 4 uur, gemiddeld 12 uur per week.) Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • 2e voorzitter

  H.S.V. De Rietvoorn

  Hengelsportvereniging De Rietvoorn zoekt wegens het vertrek van de 2e voorzitter een vervanger. De voorzitter is in de eerste plaats een coördinator en stemt de activiteiten binnen de vereniging op elkaar af. Daarnaast is de voorzitter een bemiddelaar en vertegenwoordigt samen met de Secretaris de vereniging zowel intern als extern.De voorzitter bewaakt de naleving van de statuten en het huishoudelijk reglement. Hij houdt dien ten gevolge de doelstelling van de vereniging in het oog en bewaakt de kwaliteiten van de werkzaamheden van de vereniging.De voorzitter zit de vergaderingen voor van algemeen bestuur. Hij leidt de discussies en verleent en ontneemt het woord zoals het naar zijn oordeel bevorderlijk is voor een goede meningsvorming.Hij bewaakt de orde in vergaderingen en geeft aan op welk moment een geldig besluit is genomen of een voorstel is afgewezen. Hij geeft de inhoud van genomen besluiten weer en hij bewaakt de uitvoering van genomen besluiten.Hij stelt in nauw overleg met, dan wel op voorstel van de secretaris, de agenda van deze vergaderingen ruim van tevoren vast en ziet toe op een juiste formulering van de besluiten in de door de secretaris gemaakte notulen of verslagen.De voorzitter neemt initiatieven tot en onderhoudt de externe contacten met de overkoepelende organisaties, afdelingen, subsidiegevers, sponsors en andere instellingen die voor de vereniging van belang zijn. Hij vertegenwoordigt de vereniging bij officiële bijeenkomsten en informele gelegenheden.Hij is in staat het beleid van de vereniging te verwoorden en te verdedigen tegen over andere betrokkenen.De voorzitter wordt ondersteund door de secretaris van de vereniging, die zorgt draagt voor de dagelijkse uitvoering van taken. Voor bovenstaande taken en verantwoordelijkheden geldt dat deze, in overleg met het dagelijks bestuur en al dan niet tijdelijk, kunnen worden gedelegeerd naar overige bestuursleden. Omschrijving functie: De voorzitter zorgt dat de aan hem toevertrouwde taken en verantwoordelijkheden goed worden uitgevoerd. Dit houdt onder andere in;- organiseren van vergaderingen;- zorgen dat de vergadergroep gemotiveerd en doelgericht is;- structureren van het overleg;- bewaken van processen en procedures (regelgeving);- bewaken van de uitvoering van taken van de groep;- vertegenwoordigen van de groep, juridisch en sociaal (in reglementen noemt men dat de vertegenwoordiging van het orgaan in en buiten rechte). De voorzitter draagt er zorg voor dat de in de vergadering gemaakte afspraken worden uitgevoerd. Dit betreft onder meer afspraken over: 1. de agenda van de volgende vergadering (voorbereiding); 2. de uitvoering van taken door deelnemers (controle); 3. de uitvoering van taken door derden (opdrachtverstrekking, controle). Plaats in het bestuur/bestuurlijke verantwoordelijkheid: De voorzitter functioneert naast de secretaris, penningmeester en algemene bestuursleden, samen vormen zij het dagelijks bestuur. De bestuurlijke verantwoordelijkheid die hierbij van toepassing is wordt evenredig gedeeld door alle leden van het dagelijks bestuur. De voorzitter neemt actief deel aan het dagelijks bestuur van de vereniging, dit houdt in:- het leveren van een bijdrage aan het algemeen beleid van de vereniging en deelnemen aan de vergaderingen van het bestuur;- uitvoering geven aan het door het bestuur vastgestelde beleid;- het doen van beleidsvoorstellen vanuit de eigen discipline. Functie-eisen- Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift- Goede contactuele eigenschappen- In bezit van pc- Kennis van Word of vergelijkbare tekstverwerker- Integer- Objectief Aanstelling en duur van de functie: De voorzitter wordt gekozen door de leden van de vereniging bij meerderheid van stemmen. De duur van de aanstelling is standaard drie jaar. Na het verstrijken van deze termijn kan de voorzitter zich opnieuw verkiesbaar stellen. De voorzitter kan de functie tussentijds opzeggen. Beloning: Voor het uitoefenen van de functie van voorzitter wordt geen vergoeding beschikbaar gesteld. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • 1e en 2e Penningmeester

  H.S.V. De Rietvoorn

  H.S.V. De Rietvoorn is op zoek naar een 1e en 2e Penningmeester De penningmeester is lid van de vereniging en het bestuur. Voorzitter, secretaris en penningmeester vormen samen het dagelijks bestuur. Statutair is altijd een penningmeester noodzakelijk en verantwoordelijk ook als administratie wordt uitbesteed. Functie tweede penningmeester vacant. De penningmeester is verantwoordelijk voor het goede beheer van de financiën van de vereniging. Zijn taken worden omschreven in de statuten en het huishoudelijk reglement. Hij heeft de taak vorderingen voor de vereniging te innen en betalingen te verrichten. En is bevoegd te beschikken over de tegoeden van de bankrekeningen en kasgelden. Hij waarschuwt het bestuur tijdig indien een door de algemene vergadering voor het lopende verenigingsjaar vastgestelde begrotingspost dreigt te worden overschreden. Hij onderhoudt externe contacten met Banken, Federatie en Sportvisserij Nederland. Hij stelt de rekening van Baten en Lasten en een verslag op t.b.v. de door het bestuur af te leggen rekening en verantwoording aan de in art 18 van de statuten bedoelde vergadering. Hij beheert dat gedeelte van het verenigingsarchief dat betrekking heeft op de financiële zaken. (10 jr) Hij stelt de begroting op voor een nieuw verenigingsjaar. De Penningmeester ontvangt tijdig de door de Algemene Vergadering benoemde commissieleden voor het onderzoek van de rekening en verantwoording over het verstreken boekjaar. De commissie brengt de Algemene Vergadering verslag uit van haar bevindingen. Goedkeuring door de Algemene Vergadering van het jaarverslag en de rekening en verantwoording strekt het bestuur tot décharge. Wie: Iedereen die enigzins betrokken is met de hengelsport en er de tijd voor kan vrij maken met financiële vaardigheden. Waarom: Wegens de vergrijzing van het bestuur Wanneer: Per direct Functie eisen: • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift • Goede contactuele eigenschappen • PC wordt in bruikleen gegeven door het Bestuur • Kennis van Excel en Word • Exact boekhoudprogramma • Nauwkeurig en punctueel H.S.V. De Rietvoorn biedt jou: Voor het uitoefenen van de functie van secretaris wordt geen vergoeding beschikbaar gesteld, zijn taken gebeurt op vrijwillige basis. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Vertrouwenspersonen voor ontmoetingsavonden van jongeren

  Stichting Op Eigen Tenen

  Stichting Op Eigen Tenen helpt een groep jongeren om maandelijkse ontmoetingsavonden te organiseren waarbij jongeren met en zonder autisme elkaar kunnen leren kennen. Wij zoeken jonge mannen en vrouwen (liefst tussen de 20 en de 40 jaar) als vertrouwenspersoon voor minimaal 4 ontmoetingsavonden per jaar. Onder het genot van een hapje en een drankje (af en toe draai je een bardienst) maak je een praatje met de jongeren die op deze avonden af komen en leg je contact. Op deze manier zorg je voor een veilige sfeer. Wanneer jongeren bijvoorbeeld angstig zijn of het lastig vinden contact te leggen met de anderen, help je hen hier doorheen zodat niemand buitengesloten wordt. Daarnaast houd je in de gaten dat de prikkelarme ruimte voor jongeren die dit even nodig hebben daadwerkelijk rustig is en blijft. Hierbij werk je op een open en soepele manier samen met het kerngroepje jongeren. Wij willen dat jongeren met en zonder autisme een ontmoetingsplek hebben waar ze contacten kunnen leggen met elkaar op een veilige en gezellige manier. Het mooie aan dit project is dat het door jongeren zelf georganiseerd wordt. In februari 2020 zal de eerste ontmoetingsavond plaatsvinden en daarna zal dit maandelijks een vervolg krijgen. Halverwege januari is er een informatieavond waarop informatie gedeeld zal worden en vragen beantwoord voor de jongeren zelf en voor betrokkenen. Functie eisen: - Leeftijd 20-40 jaar (een pré) - Man/vrouw (liefst van beiden één) - In bezit van BHV en VOG (een pré) - Kennis/ervaring m.b.t. autisme vereist - Enthousiasme voor de doelgroep - Bereidheid om minimaal 4 vrijdagavonden per jaar beschikbaar te zijn Stichting 'Op Eigen Tenen' biedt jou: - Een leuke en verfrissende uitdaging - Samenwerking met de kerngroep jongeren en met Stichting Op Eigen Tenen - Onkostenvergoeding wanneer de onkosten noodzakelijk zijn - Minimaal vier gezellige avonden in het jaar met gratis gezelschap, hapjes en drankjes - Een goed gevoel, omdat je de emancipatie van mensen met autisme helpt bevorderen - Een kennismakings-/intakegesprek met jongeren met en zonder autisme Wij heten je welkom aan de Vijftienmorgen 7-9 te Veenendaal, op de derde etage Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Koffie schenken en hulp bij allerlei activiteiten

  Zorgboerderij de Groote Fliert

  Vindt u het fijn om onder de mensen te zijn? Lijkt het u leuk om mensen blij te maken? Bent u praktisch ingesteld? Dan zijn we op zoek naar u! Je bent inzetbaar voor het koffie schenken en allerlei andere activiteiten.Wij zoeken iemand die praktisch aan de slag wil en het leuk vindt om met bezoekers activiteiten te doen.De taken zijn koffie schenken, hulp bij het klaar zetten en klaar maken van de broodmaaltijd samen met de bezoekers. Daarnaast zijn er allerlei werkzaamheden in en rond de boerderij, net wat u leuk vindt om te doen. Waar: Zorgboerderij de Groote Fliert. Waarom: We komen handen tekort. Wanneer: Eén tot drie dagen per week. Maandag, dinsdag of donderdag. Functie eisen: Iemand die praktisch is ingesteld, het leuk vindt om met bezoekers aan de slag te gaan en sociaal is. Iemand die overzicht kan houden en doorzettingsvermogen heeft. Zorgboerderij de Groote Fliert biedt jou: Een gezellige sfeer, laagdrempelig, kleinschalige omgeving, veel mogelijkheid tot eigen inbreng. Kortom, kom eens op de koffie om het te ervaren! Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer