Vacaturebank

Vacaturebank: wat kun je doen?

Ik wil helpen bij een organisatieIk wil helpen in mijn buurt

Type

Afstand

Totaal 145 items in de Vacaturebank

 • Afval ophalen

  Veens

  Sommige mensen in Veenendaal kunnen vanwege ouderdom, een lichamelijke of geestelijke beperking niet zelf hun overtollige spullen naar het afvalstation brengen. Financiën hebben ze ook niet om de spullen te laten ophalen. Dit zorgt voor opstapeling bij de mensen thuis en geen fijne woonsfeer. Voor hen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die met een aanhangwagen kunnen rijden en de spullen kunnen brengen naar de stort. Het gaat voornamelijk om oude meubels, vloeren, tuinafval etc. Een aanhangwagen en auto met trekhaak kan hiervoor geleend worden bij Veens. Wilt u met een aanhangwagen rijden voor een inwoner uit Veenendaal die geen financiën en netwerk heeft? Wat biedt Veens? Als Vrijwilliger bij Veens krijg je een vrijwilligerscontract en ben je als vrijwilliger verzekerd. Daarnaast kun je gebruik maken van de trainingen en workshops van het vrijwilligers college en wordt je uitgenodigd voor het jaarlijkse vrijwilligersfeest. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer
 • Gastvrouw of gastheer bij Veens

  Veens

  Gastvrouwen en gastheren zijn actief in diverse (ouderen) locaties van Veens. Zij zijn het visitekaartje! Alle gebruikers van onze locaties kunnen bij hen terecht voor een kopje koffie of thee én een luisterend oor. Deze vrijwilligersfunctie heeft gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Naast het verzorgen van de koffie en de thee voor onze bezoekers zorgt u er ook voor dat de vaat schoon gewassen wordt. Gelukkig staan er bijna overal snelle afwasmachines in onze keukens. De gastvrouwen en -heren werken per dagdeel; een ochtend of een middag. Oor en oog hebben voor onze bezoekers en daar invulling aangeven; dat maakt deze vrijwilligersfunctie leuk! Wat biedt Veens?Als Vrijwilliger bij Veens krijg je een vrijwilligerscontract en ben je als vrijwilliger verzekerd. Daarnaast kun je gebruik maken van de trainingen en workshops van het vrijwilligers college en wordt je uitgenodigd voor het jaarlijkse vrijwilligersfeest. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer
 • Social media specialist HOORCAFE VEENENDAAL

  veens

  Ben jij een ster op facebook? Snap jij wat je wel en niet moet posten op Insta? Tweet jij als een malle? Het Hoorcafe Veenendaal wil een hele specifieke doelgroep (doven en slechthorenden) bereiken in Veenendaal en wil kijken wat Social Media daarin kan betekenen. Help jij mee? Je komt eens per maand naar de vergadering van de organisatie van het Hoorcafe Veenendaal om op de hoogte te zijn van wat er speelt en gepland wordt. Jij maakt er voor verschillende social media een passend bericht van en plaatst dit. Jij hebt kennis van de verschillende Social Media en wanneer welke op welke manier in te zetten. Je post bijdragen vanuit de organisatie van Hoorcafe Veenendaal. Bijvoorbeeld eens per week, of dan wanneer er iets interessants te melden valt. Je kan dit in principe vanuit huis doen, maar het is wel fijn als je bij de vergaderingen bent (ongeveer eens per maand ergens in Veenendaal) De doelgroep doven en slechthorenden is nog moeilijk te bereiken. De ouderen lezen wel de krant, maar ook onder jongeren zijn natuurlijk mensen die slecht horen en misschien wel behoefte hebben aan onderling contact. Gaan we hen bereiken via Social Media? Help ons! ;-) Eens per week een berichtje op de sociale media zou heel fijn zijn. Het volgende hoorcafe is 4 juni (avond). dan volgen er dit jaar nog 2. de ambitie is elk jaar 4 hoorcafees te organiseren en daarbij dus ondersteunend op Social MEdia een breder publiek aan te spreken. Jij bent een kei op Social MEdia! Je weet welke soort berichtjes je op de verschillende kanalen plaatst en met welk taalgebruik je mensen aanspreekt. Je bent pro-actief en creatief en hebt affiniteit met de doelgroep Doven en Slechthorenden. Veens biedt jou: je wordt vrijwilliger bij Veens en kunt gratis deelnemen aan cursussen en workshops van het veens vrijwilligers college. Ook wordt je uitgenodigd voor vrijwilligers-bijeenkomsten en word je waar nodig ondersteund door een wijkcoach. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer
 • Organisatie-talent

  veens

  We zijn gestart met het organiseren van Hoorcafes in Veenendaal; een plek waar mensen met een gehoorsbeperking elkaar kunnen ontmoeten en ook informatie kunnen krijgen van inspirerende sprekers. Dit is erg leuk om te doen! Het kost echter ook veel tijd en daarom zoeken we versterking. Ben jij een organisatie-talent? Spreek je makkelijk mensen aan en vind je het leuk om samen iets moois neer te zetten? Meld je dan gauw! We zoeken iemand die makkelijk contact maakt met onze doelgroep; mensen met een gehoorsbeperking. Het kan zijn dat je daar zelf ook bij hoort, maar dat hoeft niet ;-) Er moet van alles georganiseerd worden voor de 4 hoorcafes die door het jaar plaatsvinden; locatie regelen, flyers, betrekken van partner-organisaties, bedenken van programma, enz enz. Het kan ook zijn dat je stukjes hiervan oppakt natuurlijk!  Hou jij overzicht? Ben je 18 jaar of ouder? Heb je affiniteit met de doelgroep doven en slechthorenden in Veenendaal? Werk je graag in een klein team aan een grote taak (het steeds beter bereiken van de doelgroep en organiseren van inspirerende bijeenkomsten)? Dan zoeken we jou!Veel mensen met een gehoorsbeperking hebben weinig contact (met elkaar of anderen). Met hoorcafes scheppen wij een ontmoetingsplek voor mensen die elkaar op dat vlak kunnen begrijpen. Ervaringen kunnen worden uitgewisseld en informatie worden verkregen. Nu bestaat de organisatie uit 2 vrijwilligers; maar om dit goed in Veenendaal neer te zetten zijn extra schouders nodig. Doe jij mee? Het volgende hoorcafe is 4 juni, daarna volgen er dit jaar nog 2 en de ambitie is elk jaar 4 hoorcafes te organiseren. De voorbereidingen voor een cafe bestaan uit 2 overleggen waar taken verdeeld worden. Verder is er mail- en app-contact en waar nodig/wenselijk meer ontmoetingstijd. Zin om deze inspirerende taak te volbrengen! Een beetje energie is mooi meegenomen en als je kan netwerken, mensen durft aan te spreken en mee wil bouwen dan hebben we je er graag bij! Veens biedt jou: Je wordt vrijwilliger bij Veens, wat inhoudt dat je gratis deel mag nemen aan allerlei trainingen en workshops van het Veens Vrijwilligers College. Je krijgt ondersteuning waar nodig van een wijkcoach en wordt uitgenodigd voor vrijwilligers-feestjes. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer
 • Vrijwilliger Landschapsbeheerploegen Utrecht

  Landschap Erfgoed Utrecht

  Zin om als vrijwilliger buiten te werken op mooie plekken in de provincie Utrecht? Meld je dan aan voor de landschapsbeheerploeg. Naast lekker aan de slag te zijn in de natuur leer je veel over het beheer en onderhoud van het landschap. Voor verschillende ploegen die werken in de hele provincie Utrecht zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers die regelmatig op een doordeweekse dag beschikbaar zijn. Op een werkdag gaan gemiddeld 5 vrijwilligers aan de slag aangestuurd door een professionele ploegbegeleider. De Landschapsbeheerploegen Utrecht werken op wisselende locaties. Je maakt onderdeel uit van een hecht team van enthousiaste mensen en doet zeer afwisselend werk op bijzondere plekken. Het werk bestaat uit klussen als wilgen knotten, onderhoud van de historische tuin van buitenplaatsen, het maaien en schonen van poelen, aanleggen en onderhouden van broeihopen voor ringslangen, onderhoud van lanen, aanplanten van bomen en struiken, afzetten van hakhout, maaien en afhooien van hooilandjes en aanleg en onderhoud van hoogstamfruitboomgaarden. Je komt regelmatig op bijzondere plaatsen die veelal niet vrij toegankelijk zijn. Functieomschrijving: Je vindt het leuk om buiten te werken, ook onder verschillende weersomstandigheden.De taken omvatten het verrichten van beheerwerkzaamheden in het landschap onder begeleiding van een professioneel ploegbegeleider in de hele provincie Utrecht. Functie eisen: Wat wij vragen aan competenties en beschikbaarheid: • Je vindt het leuk om onderdeel te zijn van een groep • Je bent op een doordeweekse dag beschikbaar. Er wordt gewerkt van 8.30 uur tot ongeveer 16.00 uur • Je vindt het leuk om buiten te werken, ook onder verschillende weersomstandigheden • Je bent bereid om opdrachten aan te nemen van de ploegbegeleider • Je bent bereid je kennis te vergroten, bijv. over landschapsbeheer of EHBO/ veldhulpverlening, door middel van cursussen die worden aangeboden Landschap Erfgoed Utrecht biedt jou: • Werken op bijzondere en mooie plekken in de provincie Utrecht • Dienstkleding in bruikleen • Materiaal en kleding voor veilig vrijwilligerswerk • Deelname (gratis of tegen kleine vergoeding) aan het cursusaanbod en lezingen van Landschap Erfgoed Utrecht • Vrijwilligersvergoeding of kilometer vergoeding • Deelname aan kerstdiner en jaarlijkse vrijwilligersdag Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer
 • Gastheer/gastvrouw

  Humanitas DMH

  Voor onze locatie zoeken we iemand die het leuk zou vinden om onze bewoners gezelligheid te bieden door met hen een kopje koffie of thee te drinken, een spelletje te doen of andere leuke activiteiten met hen te ondernemen. Wij bieden onze vrijwilligers: •Een prettige werkomgeving; •Persoonlijke begeleiding; •Een kilometervergoeding conform regeling belastingdienst. Bedrijfsomschrijving: De woonlocatie Onze Nieuwe Weg in Veenendaal is een woonlocatie voor zelfstandig wonen voor cliënten met een licht tot matige verstandelijke beperking. Er wonen ongeveer evenveel mannelijke als vrouwelijk cliënten. De woonlocatie Onze Nieuwe Weg bestaat uit appartementen met een eigen voordeur. De appartementen hebben een woonkamer, een slaapkamer en een eigen badkamer met toilet. In de woonkamer is een klein keukentje. Hier kan beperkt gekookt worden. Ieder appartement heeft een eigen balkon. De appartementen op de begane grond hebben een deur die naar de gemeenschappelijke tuin gaat. Er is een gemeenschappelijke woonkeuken waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen koken en eten. De woonlocatie Onze Nieuwe Weg ligt in een woonwijk dichtbij het centrum van Veenendaal. Op vijf minuten lopen ligt het winkelcentrum en bushaltes. Als vrijwilliger bij Humanitas DMH speel je een grote rol voor onze cliënten. Aantal uren: in overleg Plaats: Veenendaal Locatie: Onze Nieuwe Weg te Veenendaal Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Flexvrijwilliger begeleiding ziekenhuisbezoek

  Kwintes

  Enkele bewoners van de beschermde woonvorm willen graag dat er iemand meegaat naar een ziekenhuis- of doktersbezoek. De reden kan zijn dat je bij een gesprek bent – twee horen meer dan één - . Of dat een bewoner het te spannend vindt en bang is de weg niet te vinden. Sommigen vinden het fijn samen te reizen, anderen vinden het gezellig om nog even samen een kopje koffie te drinken. • Heb jij affiniteit met mensen met een psychische kwetsbaarheid • Heb je veel geduld • Ben jij flexibel in je tijd • Ben jij in het bezit van een auto of heb je een OV kortingskaart Aantal uren: in overleg Wij bieden je • Uiteraard de onkostenvergoeding • Gemotiveerde bewoners die er zelf voor kiezen om dit samen met jou te doen • Enthousiast en toegankelijk team van medewerkers • Voldoening en dankbaarheid. Als vrijwilliger maak je deel uit van een enthousiast en gezellig team en krijg je een vaste contactpersoon. Daarnaast kun je vrijblijvend kiezen voor bijeenkomsten en cursussen zodat je met plezier je vrijwilligerswerk doet. Je bent WA verzekerd tijdens het vrijwilligerswerk. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer
 • Tandem fiets maatje

  Stichting Philadelphia Zorg

  Tandemfietsmaatje gezochtVoor een mevrouw met een verstandelijke beperking zoeken we iemand die met haar wil tandemen in de zomermaanden/ met mooi weer. Omdat haar mantelzorg netwerk al zeer belast is en omdat begeleiding alleen op de groep staat zoeken we voor haar een vrijwilliger. Functieomschrijving: Tandemfietsmaatje Wie: Iemand die geniet van fietsen. Wat: Fietsen op een elektrische tandem Waar: Petenbos Waarom: Mevrouw wil graag naar buiten en bewegen. Zij ontspant enorm van het samen tandemen. Zij geniet van de gezelligheid. Wanneer: In overleg kunnen we inplannen wat haalbaar is. Het zou fijn zijn wanneer dit met enige regelmaat kan Functie eisen: Iemand die geniet van fietsen. Die rustig en duidelijk kan zijn. We vragen een VOG (kosten zijn voor ons!) Stichting Philadelphia Zorg biedt jou: binnen het vrijwilligers netwerk van Philadelphia kun je cursussen volgen. We bieden indien van toepassing een onkosten vergoeding. Natuurlijk helpen we graag met het oefenen met de tandem. We verwelkomen je heel graag om eens kennis te maken! Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer
 • Vrouwelijk maatje

  Reinaerde

  Vrouwelijk maatje gezocht voor activiteiten Ik ben een jonge (27 jaar), sociale, ondernemende vrouw met een licht verstandelijke beperking die het leuk zou vinden om samen met een vrouwelijk maatje van ongeveer dezelfde leeftijd zonder beperking activiteiten te doen zoals: winkelen, naar de film, eten en gezellig kletsen. Ik zou graag 1 keer in de 2 weken willen afspreken in overleg. Reinaerde biedt jou: een vrijwilligerscontract en (indien gewenst) begeleiding. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer
 • Taalcoach

  VluchtelingenWerk Oost Nederland

  Taalcoach Vluchtelingen en migranten leren de Nederlandse taal door het volgen van een inburgeringscursus. Ook leren ze daar meer over regels en gebruiken in Nederland. VluchtelingenWerk is een van de aanbieders van inburgeringscursussen. Cursisten die bij VluchtelingenWerk de inburgeringscursus volgen, ontvangen naast de reguliere klassikale lessen ook één op één begeleiding van een taalcoach. Deze begeleiding is afgestemd op het niveau en de behoeften van de cursist. Functieomschrijving: Als taalcoach bied je individuele taalondersteuning aan één of meerdere inburgeraars. Je spreekt af bij de cursist thuis of op een openbare plek. Centraal staat het vergroten van de taalkennis en het doorbreken van angst om de Nederlandse taal te spreken. Denk hierbij aan de volgende taken: • Oefenen met spreken, luisteren, lezen en schrijven van het Nederlands aan de hand van lesmateriaal • Stimuleren en activeren van cursist in het spreken van de Nederlandse taal • Participatief leren door middel van gezamenlijk bezoek aan bijvoorbeeld museum of bibliotheek • Coachen van de inburgeraar tot en met het inburgeringsexamen Wat vragen wij? VluchtelingenWerk is op zoek naar vrijwilligers met mbo+ werk- en denkniveau, die zich voor een periode van ten minste één jaar twee uur per week willen inzetten. Als vrijwilliger herken je jezelf in het volgende profiel: • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift • Respectvolle en geduldige houding ten opzichte van de cursist • Flexibiliteit in het omgaan met onverwachte en onbekende situaties • Goede communicatieve vaardigheden Wat bieden wij? • Het opdoen van werkervaring in een maatschappelijke organisatie • Deskundige begeleiding door een beroepskracht • Reis- of onkostenvergoeding en verzekering tijdens werktijd • Deelname aan trainingen en cursussen Waar: Veenendaal Wanneer: Per direct Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer
 • Wandelbegeleider

  QuaRijn

  Wandelbegeleider In De Koekoek is een meneer die op zoek is naar een maatje. Meneer heeft zware dementie en wij zoeken iemand (liefst een vrouw) die stevig in haar schoenen staat. Het liefst iemand die ervaring heeft met zware dementie. Dhr. houd van een praatje (eenmaal bekend) en om een rondje in de rolstoel te maken buiten. Wij zoeken iemand die ééns per week een uurtje hiervoor tijd vrij heeft. Het dagdeel kan worden besproken in overleg! Gevraagde kennis en ervaring: u bent flexibel, geduldig en sociaal vaardig. U bent vriendelijk. Onkostenvergoeding: indien noodzakelijk een reiskostenvergoeding Overige relevante informatie: In De Koekoek wonen 39 bewoners met dementie in een veilige leefomgeving. De bewoner vormt samen met zes of zeven andere bewoners een zo gewoon mogelijk huishouden. Onze medewerkers zijn onderdeel van dit huishouden. De bewoners richten zelf zoveel mogelijk hun dagelijks leven in. Iedere bewoner heeft een eigen studio met een eigen badkamer. Er zijn gezamenlijke huiskamers. (Het is verplicht in het bezit te zijn van een VOG, deze wordt vergoed door QuaRijn.) QuaRijn biedt u: Als vrijwilliger in De Koekoek kunt u altijd terugvallen op de ondersteuning en kennis van een activiteiten begeleider. Zij zijn uw eerst aanspreekpunt, maken u wegwijs op de woongroep en brengen u in verbinding met de bewoner. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Activiteiten begeleider

  QuaRijn - Over het Spoor

  Vrijwilliger voor (individuele) activiteiten Bij Over het Spoor hebben we een huiskamer voor ouderen die nog zelfstandig wonen, maar al wel veel zorg en begeleiding nodig hebben bij alledaagse verrichtingen, zoals eten, dagbesteding en het sociale leven. In de huiskamer kunnen ze gezamenlijk eten, tv kijken en verschillende gezelligheidsactiviteiten ondernemen. Veel bezoekers van de huiskamer hebben beginnende dementie. Functieomschrijving: Wij zoeken vrijwilligers voor individuele activiteiten of activiteiten met een klein groepje cliënten. Dit kan van alles zijn: samen met de cliënt een spelletje doen, wandelen, een boodschap doen, een goed gesprek, samen de hobby van de cliënt uitoefenen. Het gaat altijd om maatwerk. De behoeften en wensen van de cliënt staan daarbij centraal, maar we kijken samen natuurlijk ook wat jij leuk vindt om te doen en waar je goed in bent. Als vrijwilliger werk je altijd onder supervisie van een medewerker zorg en welzijn. Dankzij de inzet van vrijwilligers is er meer (individuele) aandacht voor de cliënten. Tijdsinvestering: 1x per week van ongeveer 15.00 tot 17.00 uur, maar ook 2x per week of om de week is mogelijk. Het kan zowel door de week als in het weekend. Functie eisen: Goede sociale vaardigheden, goede beheersing van de Nederlandse taal, zelfstandig kunnen werken, een open en respectvolle houding. Je vindt het leuk om iets met en voor (dementerende) ouderen te doen, daarbij is het belangrijk dat je geduldig, vriendelijk en tactvol bent. Wij bieden jou zinvol vrijwilligerswerk, waarbij je echt iets voor een ander kunt betekenen en leuke contacten met cliënten en medewerkers. Ook ben je tijdens je werkzaamheden verzekerd voor ongevallen en aansprakelijkheid. Heb je interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer