Vacaturebank

Vacaturebank: wat kun je doen?

Ik wil helpen bij een organisatieIk wil helpen in mijn buurt

Type

Afstand

Totaal 124 items in de Vacaturebank

 • Energiek maatje

  Humanitas Tandem Nederrijn

  Intellectuele, breed geïnteresseerde dertiger, wil vol enthousiasme nieuwe dingen oppakken en zijn dagelijks leven meer richting geven. Ben jij dat pro-actieve maatje, geen last van FOMO, die graag wil sparren en af en toe leuke dingen wil doen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Humanitas Tandem is er voor mensen die behoefte hebben aan contact met anderen. Een vrijwilliger – een maatje – ondersteunt bij het uitbouwen en versterken van het sociale netwerk, zodat een deelnemer na een jaar weer zelf verder kan. Dagen en tijden: 1 tot 3 uur per week, daarnaast 1 x per zes weken een vrijwilligersbijeenkomst. Gevraagde kennis en ervaring: Je bent betrokken, vrijdenkend en enthousiast. Je biedt een luisterend oor en kan omgaan met privacygevoelige informatie. Je onderschrijft de waarden van Humanitas: gelijkwaardigheid, verantwoordelijkheid, zelfbeschikking, betrokken en vraaggericht. Wat bieden wij de vrijwilliger: Humanitas: persoonlijke begeleiding door een beroepskracht, scholing (E-learning, verschillende themabijeenkomsten), vergoeding van gemaakte kosten, goed verzekerd zijn, zorgvuldig gemaakte koppelingen waarbij er goed gekeken wordt naar een klik en naar je persoonlijke talenten. Wat maakt dit vrijwilligerswerk aantrekkelijk?: Humanitas: gezelligheid, met z’n tweeën erop uit, contact met vrijwilligers, waardering, bieden van perspectief, iets doen voor een ander, persoonlijke ontwikkeling. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Wandelen met ouderen

  Zorgboerderij De Eekhoeve

  'De Eekhoeve' zoekt per direct 1 of 2 vrijwilligers die met onze ouderen van de dagbesteding willen wandelen. De dagbesteding voor ouderen zoekt voor de woensdagochtend 1 of 2 vrijwilligers. Er word een wandeling van een uur gelopen in de omgeving van de Eekhoeve oa door het bos. En een korte wandeling over het terrein en net iets daar buiten. Bent u lichamelijk in staat om onze ouderen te begeleiden tijdens de wandeling, en vind u het fijn om tijdens het wandelen een praatje te maken. U begeleidt altijd met z'n tweeën. Het vind plaats op woensdagochtend van 9.30 tot 11.30. 'de Eekhoeve' dagbesteding voor ouderen Dijkstraat 115. 3904 DB Veenendaal. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Kookvrijwilliger

  Abrona/ De Shelter

  Vindt u het leuk om te koken? In plaats van kant en klare maaltijden opwarmen, willen we bij Abrona woonvoorziening De Shelter graag zelf een warme maaltijd voor cliënten koken. Sommige cliënten willen hierbij een handje helpen en andere cliënten vinden het vooral leuk en gezellig om te kijken, te ruiken en te proeven. Wij zoeken een vrijwilliger die bij voorkeur een middag vanaf 16.00 uur – 18.00 uur beschikbaar is om voor een groep van ongeveer 8 tot 12 personen te koken. Uiteraard mag je ook zelf mee eten en als je het gezellig vindt en tijd hebt, vinden cliënten het gezellig als je nog even blijft om bijvoorbeeld na te tafelen. Het menu kun je zelf in overleg met cliënten en begeleiders bepalen. Wij zorgen dan vervolgens dat alle ingrediënten in huis zijn, zodat jij, eventueel samen met cliënten aan de slag kan in de keuken. Wil je meer mensen blij maken met jouw kookkunsten? Reageer dan snel! Je wordt met open armen ontvangen bij De Shelter (Laan der Techniek 2 in Veenendaal) Functie eisen: Je houdt van koken en kunt goed samenwerken, het overzicht houden in de keuken en goed afstemmen met anderen. Je wilt je graag inleven in mensen met een verstandelijke beperking. Abrona biedt jou: een fijne en gezellige werkplek waar je echt deel uitmaakt van het team. Cliënten ontvangen je met open armen. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Gezelligheid

  Humanitas DMH

  Voor een vriendelijke, gezellige man van 41 jaar met een matige verstandelijke beperking zijn we op zoek naar iemand die gezellige dingen met hem wil ondernemen. Lijkt het jou wat, reageer dan snel! De woonlocatie Onze Nieuwe Weg in Veenendaal is een woonlocatie voor zelfstandig wonen voor cliënten met een licht tot matige verstandelijke beperking. Er wonen ongeveer evenveel mannelijke als vrouwelijk cliënten. De woonlocatie Onze Nieuwe Weg bestaat uit appartementen met een eigen voordeur. De appartementen hebben een woonkamer, een slaapkamer en een eigen badkamer met toilet. In de woonkamer is een klein keukentje. Hier kan beperkt gekookt worden. Ieder appartement heeft een eigen balkon. De appartementen op de begane grond hebben een deur die naar de gemeenschappelijke tuin gaat. Er is een gemeenschappelijke woonkeuken waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen koken en eten. De woonlocatie Onze Nieuwe Weg ligt in een woonwijk dichtbij het centrum van Veenendaal. Op vijf minuten lopen ligt het winkelcentrum en bushaltes. Aantal uren: in overleg Wij bieden onze vrijwilligers: •Een prettige werkomgeving; •Persoonlijke begeleiding; •Een kilometervergoeding conform regeling belastingdienst. Als vrijwilliger bij Humanitas DMH speel je een grote rol voor onze cliënten. Plaats: Veenendaal Locatie: Onze Nieuwe Weg te Veenendaal Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • ICT-er

  Stichting Buitenzorg

  De 25-jarige Stichting Buitenzorg, die zich al die jaren inzet voor de mensen met een beperking, is op zoek naar een ICT’ er, die zich met de andere vrijwilligers wil gaan inzetten voor deze geweldige doelgroep. Door de groei van de organisatie heeft de stichting besloten om met OneDrive van Microsoft Office 365 te gaan werken. Een deel van de vrijwilligers die een e-mail account van Stichting Buitenzorg hebben, moeten straks gebruik gaan maken van alle mogelijkheden die OneDrive van Microsoft Office 365 biedt. De ICT’ er die wij zoeken, gaat een bijdrage leveren aan de opzet, het beheer en de implementatie van dit alles. Stichting Buitenzorg wordt hierbij ook ondersteund door diverse bedrijven. Functieomschrijving: Wie: ICT-er Wat: Ervaring met OneDrive van Microsoft Office 365 Waar: Stichting Buitenzorg, Ruisseveen 17 te Veenendaal Waarom: Ondersteuning van de doelgroep en de vrijwilligers van Stichting Buitenzorg Stichting Buitenzorg biedt jou: Een afwisselende vrijwilligers baan bij een organisatie die verschillende activiteiten organiseert voor en met mensen met een beperking. Geïnteresseerd? Klik dan op meer informatie. 
  Lees meer
 • Gezelligheid

  Humanitas DMH

  Voor een vriendelijke, gezellige vrouw van 43 jaar met een licht verstandelijke beperking zijn we op zoek naar iemand die gezellige dingen met haar wil ondernemen. De vrouw zit in een rolstoel, maar kan zichzelf voortbewegen. Ze vindt het leuk om samen te fietsen. Dit doet ze d.m.v. een handbike. Lijkt het jou wat, reageer dan snel! Aantal uren: in overleg Wij bieden onze vrijwilligers: •Een prettige werkomgeving; •Persoonlijke begeleiding; •Een kilometervergoeding conform regeling belastingdienst. Bedrijfsomschrijving: De woonlocatie Onze Nieuwe Weg in Veenendaal is een woonlocatie voor zelfstandig wonen voor cliënten met een licht tot matige verstandelijke beperking. Er wonen ongeveer evenveel mannelijke als vrouwelijk cliënten. De woonlocatie Onze Nieuwe Weg bestaat uit appartementen met een eigen voordeur. De appartementen hebben een woonkamer, een slaapkamer en een eigen badkamer met toilet. In de woonkamer is een klein keukentje. Hier kan beperkt gekookt worden. Ieder appartement heeft een eigen balkon. De appartementen op de begane grond hebben een deur die naar de gemeenschappelijke tuin gaat. Er is een gemeenschappelijke woonkeuken waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen koken en eten. De woonlocatie Onze Nieuwe Weg ligt in een woonwijk dichtbij het centrum van Veenendaal. Op vijf minuten lopen ligt het winkelcentrum en bushaltes. Als vrijwilliger bij Humanitas DMH speel je een grote rol voor onze cliënten. Plaats: Veenendaal Locatie: Onze Nieuwe Weg te Veenendaal Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Netwerkcoach

  Veens Vrijwilligers

  Netwerkcoach (v) gezocht!Een goed sociaal netwerk onderhouden en uitbouwen is niet voor iedereen even makkelijk. Soms wordt de kring om mensen heen zo klein dat de kwaliteit van het bestaan afneemt. Om mensen hierbij te helpen zoeken wij een vrijwillige netwerkcoach. Wie: Vrouwen tussen 25 -60 die (enige) ervaring in de zorg/hulpverlening hebben de voorkeur.  Wat: Je probeert eerst een vertrouwensrelatie met de burger op te bouwen. Vandaar uit probeer je zicht te krijgen op diens netwerk en ga je inventariseren wat de wensen van de burger zijn. Centraal zal staan 'Wat maakt jouw dag leuker?". Je sluit hierbij steeds nauw aan bij de behoefte van de burger en probeert samen met de burger stapjes te zetten die zijn/haar isolement helpen te verminderen. Waar: Is wisselend en afhankelijk van de wens van de burger Waarom: Omdat we steeds meer hulpvragen krijgen van burgers in Veenendaal die in een isolement verkeren Wanneer: per september 2019 Functie eisen: - graag met mensen omgaan - geduldig zijn en stevig in je schoenen staan - kunnen plannen en organiseren en goede communicatieve vaardigheden hebben - werken vanuit de wensen en mogelijkheden van de ander - ondernemend, creatief, betrokken en betrouwbaar zijn - humor en zelfreflectie hebben - een dagdeel per week beschikbaar zijn voor minimaal een half jaar. (Veens Vrijwilligers) biedt jou: - Begeleiding door de coördinator - Een schriftelijke training die zelfstandig gevolgd kan worden - Bijeenkomsten/intervisie om ervaring te delen - De mogelijkheden jouw kwaliteiten in te zetten en de ander te helpen - Nieuwe ervaringen en vaardigheden - Een inspirerend team Geïnteresseerd? Klik dan op meer informatie.  Houdt er rekening mee dat reactie enige weken kan duren i.v.m vakantietijd.
  Lees meer
 • Vrijwilliger voor de inloopspreekuren van Taalhuis Veenendaal

  Bibliotheek Veenendaal

  Bibliotheek Veenendaal zoekt voor Taalhuis Veenendaal vrijwilligers voor de bezetting tijdens de spreekuren. Heb jij affiniteit met de Nederlandse taal en vind je de bestrijding van laaggeletterdheid belangrijk voor de individuele mens en voor de maatschappij als geheel? Meld je dan aan voor de vrijwillige functie van taalhuismedewerker. Tijdens de inloopspreekuren van Taalhuis Veenendaal verzorgt een taaldocent intakegesprekken met inwoners van Veenendaal en omgeving die de Nederlandse taal willen leren of verbeteren. Wat ga je doen? Je bent gastvrouw/gastheer tijdens de spreekuren van het Taalhuis en vervult administratieve taken. Daarnaast help je klanten op weg bij de collectie van het Taalhuis en bij de taaloefenwebsites op de computers. De spreekuren van het Taalhuis zijn op dinsdag van 16.00 tot 20.00 uur en op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. Wat wij vragen van de taalhuisvrijwilliger: Bij voorkeur wekelijks beschikbaar op dinsdag van 16.00 tot 18.00 uur • Communicatief vaardig, zoals gesprekken kunnen voeren met mensen die de Nederlandse taal beperkt beheersen. • Goede digitale vaardigheden; kennis van Word, Excel, email. • Wekelijks een aantal uur beschikbaar, voor minimaal een half jaar. • Zelfstandig kunnen werken. • Oplossingsgericht en in het bezit van een positieve levenshouding. • De taalhuisvrijwilliger is bij voorkeur zelf actief (geweest) als taalvrijwilliger. • Het volgen van de Basistraining Taal voor het Leven (4 dagdelen) Bibliotheek Veenendaal biedt de taalhuisvrijwilligers een basistraining van Stichting Lezen & Schrijven, op regelmatige basis overleg/intervisie bijeenkomsten en een gratis lidmaatschap voor de bibliotheek voor de duur van hun vrijwilligerswerk voor de bibliotheek.Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer
 • Kinderworkshops en kinderfeestjes

  Museum Veenendaal

  Museum Veenendaal is op zoek naar: Vrijwilligers voor de werkgroep Kinderworkshops en kinderfeestjes (4 t/m 12 jaar) Kinderen worden 1 x per maand op een woensdag- of zaterdagmiddag in het museum ontvangen voor een korte uitleg over een schat uit het museum en gaan vervolgens onder begeleiding een knutselwerk maken dat past bij het thema. Daarbij wordt een glaasje ranja geschonken. Ook vinden er kinderworkshops plaats tijdens evenementen zoals de landelijke Museumkidsweek in de herfstvakantie. Daarnaast worden er op verzoek kinderfeestjes met een museaal tintje georganiseerd. De jarige mag zelf het onderwerp van de kinderworkshop kiezen, we maken een speurtocht door het museum en de creaties worden een week lang in het museum tentoongesteld. Deze worden ook op woensdag- of zaterdagmiddag georganiseerd. Vooral voor de begeleiding van de kinderfeestjes zoeken wij nieuwe vrijwilligers, die op afroep buiten schooltijd beschikbaar zijn. Hiervoor werk je altijd onder leiding van een coördinator. Gevraagd: enthousiaste en kindvriendelijke personen, die houden van knutselen. Gemiddelde tijdsbesteding per maand: minimaal 4 uur, op afspraak Geboden wordt: een prettige samenwerking met de museumvrijwilligers en andere gebruikers van de Cultuurfabriek. De mogelijkheid om (nog meer) ervaring op te doen met de begeleiding van kinderactiviteiten. Training en deskundigheidsbevordering in overleg. Enkele keren per jaar wordt een vrijwilligersbijeenkomst georganiseerd. Ook worden alle vrijwilligers standaard uitgenodigd bij openingen van tijdelijke exposities en lezingen om op de hoogte te blijven van onze museale activiteiten en de andere vrijwilligers te ontmoeten. Via de gemeente is er een vrijwilligersverzekering die voorkomt dat de vrijwilliger financieel schade lijdt door het verrichten van vrijwilligerswerk. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer
 • Ontbijtvrijwilliger

  Interaktcontour WL Ghandi

  Voor onze woonlocatie zoeken wij een ontbijtvrijwilliger die in de ochtend onze cliënten kan ondersteunen bij het maken van hun ontbijt en eventueel hun lunch. Functieomschrijving: Iedereen die het leuk vind om mensen te ondersteunen daar waar nodig en een praatje kan maken met de mensen die bij ons wonen tijdens het ontbijt.  Het is belangrijk dat de cliënten voldoende aandacht kunnen krijgen tijdens het ontbijt en er een gezellige sfeer gecreëerd wordt. Wij zoeken iemand voor de maandag, woensdag, donderdag en vrijdagochtend van 8.00-10.00uur. (er mag ook gekozen worden voor bijv. 2 dagen) Functie eisen: Verzorgen van het ontbijt Praatje maken met de cliënten Nederlandse taal beheersen. Waar: Interaktcontour woonlocatie Ghandhi Interaktcontour biedt jou: Een vrijwilligersovereenkomst. Een onkostenvergoeding Maar vooral een leuk en gezellig team van begeleiders en cliënten. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer
 • Activiteiten begeleider

  Veens Welzijn

  Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger voor de ontmoetingsgroep op vrijdag Iedere vrijdagmorgen tussen 10.00 - 13.30 uur komt er een groep van ongeveer 10 oudere dames gezellig bij elkaar in activiteitencentrum de Duivenwal. De ochtend wordt gestart met gezamenlijk koffie drinken gevolgd door een activiteit; denk hierbij aan een film kijken, een creatieve activiteit, gymnastiek etc. Daarna wordt de dag afgesloten met een warme maaltijd. De ontmoetingsgroep wordt geleid door vrijwilligers met professionele ondersteuning door een wijkcoach op de achtergrond. Er is nu een pool van 5 vrijwilligsters. Vindt je het leuk om 1 a 2 maal per maand hierbij een helpende hand te bieden maar ook af en toe een de organisatie van de ochtend op je te nemen?  Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer
 • Secretaris

  Humanitas Nederrijn

  Wegens vertrek van onze huidige secretaris zijn wij per direct op zoek naar een secretaris voor het Algemeen secretariaat voor de afdeling Nederrijn die zich herkent in de volgende omschrijving: Accurate, planmatig en ordelijk ingestelde team-player Functieomschrijving: •algemeen secretariaat •telefonische bereikbaarheid •correspondentie/postbehandeling (mailbox, postbus), adressenlijst •verzorgen van stukken t.b.v. bestuursvergaderingen •notuleren (bestuursvergaderingen en coördinatoren-overleg) •hulp bij opstellen jaarverslag + jaarplanning en agenda’s van de vergaderingen •archivering + dossiervorming •afspraken coördineren (b.v. bestuursvergaderingen) •belangrijke informatie doorgeven aan andere bestuursleden en coördinatoren •ondersteunen van de andere bestuursleden en coördinatoren Waar: Thuiswerk (ca 8 uur per week) w.o. 10x per jaar vergadering in Ede Functie eisen: • ervaring met de computer • een dienstverlenende instelling • schrijfvaardigheden • organisatievermogen • goede contactuele eigenschappen • een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid • het vermogen om uit informatiestromen tijdig belangrijke zaken te destilleren • kennis van (pré) en affiniteit met de vereniging Humanitas Humanitas Nederrijn biedt jou:  Zelfstandigheid, goede sfeer in geheel vrijwillig bestuur (5 leden), evt onkostenvergoeding, telefoon  Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer