Vacaturebank

De vacaturebank: wat kunt u doen?

Ik wil helpen bij een organisatieIk wil helpen in mijn buurt

Type

Afstand

Totaal 143 items in de Vacaturebank

 • Gezellig en warm gastgezin (VC 141)

  CJG Veenendaal

  Een meisje van 11 jaar zou graag een middag per week willen meedraaien in een gezin. Haar thuissituatie is belast, hierdoor krijgt dit meisje niet altijd de aandacht die ze wel nodig heeft. Het is een lief, gevoelig, soms onzeker meisje, die erg kan genieten van positieve aandacht. Ze houdt van puzzelen, kleuren, knutselen, soms fietsen op het schoolplein, en op de tablet spelletjes doen. Van dingen samen doen, kan ze erg van genieten. Soms vindt ze het leuk om klusjes te doen. Bevestiging en duidelijkheid zijn voor haar belangrijk. Ze is graag met andere kinderen. Welk gezin wil dit meisje gezelligheid en warmte bieden voor een middag in de week? We horen het graag! Aanvraag VOG is verplicht.
  Lees meer
 • Administratieve vrijwilligers

  Molen De Vriendschap

  Help ons mee Molen De Vriendschap voor toekomstige generaties te behouden! Bij Molen De Vriendschap zijn we druk bezig om de molen meer zichtbaar en beleefbaar te maken. Zo komt er een molenwinkel, gaan we de zaal in het pakhuis verhuren en hebben we allerlei leuke projecten lopen. We kunnen wel wat administratieve hulp gebruiken, want de administratieve taken verdelen we het liefst over meerdere personen. Heb je een paar uren beschikbaar en vind je het leuk om onderdeel te zijn van deze leuke molenfamilie? Meld je dan aan. Wij zoeken vrijwilligers met ervaring (of bezig met een opleiding) in administratie of officemanagement. Ter ondersteuning van het bestuur, de locatie manager en de molenaar(s. Taken: Voorraadbeheer, vrijwilligersbeheer voor lief & leed, voorbereiden facturatie, agendabeheer en af en toe projectmatige ondersteuning. Waar: Thuis of bij de molen als deze open is. Wanneer: Vrij in te vullen (richtlijn 2 uur per week na inwerkperiode). Functie eisen: Nauwkeurig, praktisch en kan zelfstandig werken met computersoftware. Staat open voor anderen en werkt makkelijk samen. Molen De Vriendschap biedt jou: Een flexibel in te zetten rol als vrijwilliger in een nieuwe vrijwilligersorganisatie met lange historie. Voel je welkom in onze diverse molenfamilie! Op onze website www.molen-devriendschap.nl staat ons beleidsplan en we beschikken over een huishoudelijk reglement met een richtlijnen voor diversiteit en gewenste omgangsvormen. Spreekt deze vacature je aan? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Fijne plek bieden aan een buitenkind - VC 140

  Centrum voor Jeugd en Gezin

  Het Centrum voor Jeugd en Gezin zoekt voor een energiek en gevoelig buitenkind een plekje voor in het weekend. De jongen is 8 jaar en heel graag buiten. Hij is gevoelig voor zijn omgeving, een beetje rust doet hem goed. Net als een gestructureerde omgeving. Hij is graag in de nabijheid van mensen. Voor zijn ouders is het fijn als hun zoon 1x per 2 of 3 weken een dag in het weekend ergens anders mag zijn. In de vakantie kan dit in overleg soms iets vaker zijn. Hierdoor kunnen de ouders wat andere activiteiten ondernemen en weer een beetje opladen. Is er in uw of jullie gezin een plekje voor deze jongen? Wij horen het graag. Aanvraag VOG is verplicht. Interesse in deze vacature, klik op 'Meer informatie'.
  Lees meer
 • Huismeesters gezocht!

  Molen De Vriendschap

  We zoeken vrijwilligers die het molenpakhuis beheren als de molenaars er niet zijn. Het betreft met name het openen en afsluiten als de zaal is verhuurd aan gasten. Help ons mee Molen De Vriendschap voor toekomstige generaties te behouden! Alle opbrengsten uit rondleidingen, winkel en zaalverhuur komen te goede aan het onderhoud van de molen.  Functieomschrijving: Huismeester voor het molenpakhuis Wie: Enthousiaste en verantwoordelijke dames en heren die ook 's avonds beschikbaar zijn. Wat: Openen, ontvangen en wegwijs maken van de gasten en het afsluiten van de zaal. Waar: Molen De Vriendschap aan de Nieuweweg 109 in Veenendaal Wanneer: Via een appgroep wordt het verzoek gedaan wie er beschikbaar is (ochtend, middag, avond) als er een nieuwe reservering is (ochtend, middag, avond). Zondags zijn we gesloten. Functie eisen: Verantwoordelijk en betrouwbaar (er worden referenties gevraagd) Molen De Vriendschap biedt jou: een flexibel in te zetten rol als vrijwilliger in een nieuwe vrijwilligersorganisatie met lange historie. Voel je welkom in onze diverse molenfamilie! Op onze website www.molen-devriendschap.nl staat ons beleidsplan en we beschikken over een huishoudelijk reglement met een richtlijnen voor diversiteit en gewenste omgangsvormen. Lijkt het je leuk om onderdeel te zijn van onze molenfamilie? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Meehelpen in een echte molenwinkel!

  Molen De Vriendschap

  Heb jij altijd al eens in een winkel willen staan? Help ons dan mee Molen De Vriendschap voor toekomstige generaties te behouden! Alle opbrengsten uit rondleidingen, winkel en zaalverhuur komen te goede aan het onderhoud van de molen. Voor de molenwinkel zoeken wij vrijwilligers die bezoekers ontvangen, verkoopadvies geven, koffie en thee schenken, meel uitponden en de winkel en bezoekerstoiletten schoonhouden. Functieomschrijving: Vrijwilliger in winkel Wie: Voor wie het leuk vindt om in een winkel te werken en bezoekers te ontvangen. Wat: Ontvangen van bezoekers winkel, verkoopadvies geven, uitleg geven, cadeaus inpakken, schenken koffie/thee, meel uitponden, schoonhouden winkel en bezoekerstoiletten. Waar: Molen De Vriendschap aan de Nieuweweg 109 in Veenendaal Wanneer: In overleg (eventueel afwisselend) op de woensdagmiddag, vrijdagmiddag of zaterdag. Andere dagen op afroep, bijvoorbeeld bij bijzondere evenementen. Op zondag zijn we gesloten. Functie eisen: Vriendelijk, open en klantgericht. Werkt makkelijk samen en is proactief. Molen De Vriendschap biedt jou: een leuke afwisselende rol die direct bijdraagt aan het behoud van dit bijzondere Veense Rijksmonument. Voel je welkom in onze diverse molenfamilie! We zorgen voor goede begeleiding. Fijn, bijvoorbeeld als je mensen wilt leren kennen of wilt bouwen aan je CV en netwerk. Op onze website www.molen-devriendschap.nl staat ons beleidsplan en we beschikken over een huishoudelijk reglement met een richtlijnen voor diversiteit en gewenste omgangsvormen. Interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Gastvrouwen en huismeesters

  Molen De Vriendschap

  Vind jij het leuk om mensen te ontvangen en wegwijs te maken? Help ons mee Molen De Vriendschap voor toekomstige generaties te behouden! Alle opbrengsten uit rondleidingen, winkel en zaalverhuur komen te goede aan het onderhoud van de molen. Voor het ontvangen van huurders van onze zaal zoeken we gastvrouwen en huismeesters. De taken verschillen van het wegwijs maken van onze gasten, het klaar zetten van koffie en thee of alleen het openen en afsluiten van de zaal. Functieomschrijving: Gastvrouw of huismeester voor onze zaal Wie: Je bent van nature gastvrij en bent af en toe ook 's avonds beschikbaar Wat: Wegwijs maken van onze gasten, het klaar zetten van koffie en thee, schoonhouden toiletten of soms alleen het openen en afsluiten van de zaal. Waar: Molen De Vriendschap aan de Nieuweweg 109 in Veenendaal Wanneer: We draaien nog niet op volle kracht en dus zijn de tijden flexibel in te vullen. Zodra het ontvangstteam meer leden heeft maken we onderling afspraken met elkaar. Hoe vaak: Op afroep, bijvoorbeeld 1 dagdeel per week (ochtend, middag, avond). Zondags zijn we gesloten. Heb je een vriend of vriendin waarmee je graag samen vrijwilligerswerk wilt doen laat het dan ook zeker even weten! Molen De Vriendschap biedt jou: een leuke flexibel in te zetten rol als vrijwilliger in een nieuwe vrijwilligersorganisatie met lange historie. Voel je welkom in onze diverse molenfamilie! We zorgen voor goede begeleiding. Fijn, als je bijvoorbeeld mensen wilt leren kennen of wilt bouwen aan je CV en netwerk. Op onze website www.molen-devriendschap.nl staat ons beleidsplan en we beschikken over een huishoudelijk reglement met een richtlijnen voor diversiteit en gewenste omgangsvormen. Interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Schoonmaakvrijwilligers gezocht!

  Molen De Vriendschap

  Word jij blij van een emmer sop en een schoon resultaat? Help ons dan mee Molen De Vriendschap voor toekomstige generaties te behouden! Alle opbrengsten uit rondleidingen, winkel en zaalverhuur komen te goede aan het onderhoud van de molen. Om de diverse ruimtes van de molen schoon te houden hebben we hulp nodig. Lijkt het je leuk onderdeel te zijn van het schoonmaakteam en onze molenfamilie? Meld je dan nu aan. Functieomschrijving: Wie: Iedereen die blij wordt van een emmer sop en een schoon resultaat! Heb je een vriend of vriendin waarmee je graag samen de handen uit de mouwen wilt steken laat het dan ook zeker even weten! Wat: Vegen, stofzuigen, dweilen, alles nat afnemen, toiletten schoonmaken, ramen lappen etc. Waar: Molen De Vriendschap Nieuweweg 109 te Veenendaal Wanneer: We draaien nog niet op volle kracht en daarom zijn de tijden flexibel in te vullen. Zodra het schoonmaakteam voldoende leden heeft maken we onderling afspraken met elkaar. Molen De Vriendschap biedt jou: Goede begeleiding door de locatie manager en afgebakende taken. Wil je graag mensen leren kennen of bouwen aan je CV en netwerk dan kunnen we je referenties geven. Op onze website www.molen-devriendschap.nl staat ons beleidsplan en we beschikken over een huishoudelijk reglement met een richtlijnen voor diversiteit en gewenste omgangsvormen. Spreekt deze vacature je aan? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Chauffeur

  Kwintes

  Wij zijn op zoek naar vervoer op donderdagmiddag om een client uit Veenendaal heen en terug vervoeren naar Stal Istro voor dagbesteding. Deze client is niet in staat om zelf met het OV te reizen. De dagbesteding zal opgestart worden met 1 uur per middag. Er is een mogelijkheid om bij Stal Istro te wachten.  Functie eisen: In het bezit van een rijbewijs B. Kwintes biedt jou: Reisvergoeding vanuit de gemeente Spreekt dit u aan? Klik dan op meer informatie
  Lees meer
 • Bloementuin bijhouden moestuin Duiventoren

  IVN Veenendaal-Rhenen

  Houd jij van bloemen en tuinieren? IVN Moestuin de Duiventoren zoekt een vrijwilliger voor haar bloementuin! IVN Moestuin de Duiventoren op landgoed Remmerstein, is een moestuin waar groenten, kruiden en bloemen gekweekt worden. De moestuin maakt deel uit van IVN Veenendaal-Rhenen en educatie is een belangrijke peiler van IVN. De bloementuin krijgt op dit moment niet het onderhoud dat noodzakelijk is om tot zijn recht te komen en daarom wordt de hulp van een enthousiaste vrijwilliger gezocht! Wat ga je doen? Een deel van de moestuin is ingericht als bloementuin. We zoeken een vrijwilliger voor dit deel van de tuin. De vrijwilliger houdt bij welke werkzaamheden er nodig zijn in de bloementuin en overlegt dit met de coördinatoren. Bij het stukje uitvoering werk je als vrijwilliger mee en verdeel je ook de taken wie wat doet.  Wie zoeken wij?  Als je van bloemen houdt en het leuk vindt om samen buiten aan de slag te gaan op een mooie, historische plek dan is dit de plek voor jou. Natuurlijk is wel enige ervaring in een bloementuin gewenst en kun je overleggen en uitleggen wat er moet gebeuren. De bloementuin is gelegen op IVN Moestuin de Duiventoren aan de Oude Veensegrindweg ter hoogte van nr 13/19 in Rhenen. Wanneer ga je aan het werk?  Op de moestuin zijn vaste werkmomenten op dinsdagochtend en om en om op vrijdagmiddag - zaterdagochtend. De vrijwilliger voor de bloementuin zou één à twee keer per maand aan kunnen sluiten. IVN Veenendaal-Rhenen biedt jou: een prachtige plek waar je gezellig buiten met elkaar aan de slag gaat om de bloementuin nog mooier te maken. En natuurlijk is er af en toe een bos bloemen voor thuis!
  Lees meer
 • Gids voor Blauwe Kamer gezocht!

  Utrechts landschap

  Voor het natuurgebied de Blauwe Kamer wordt een gids gezocht! Rondom Rhenen liggen diverse natuurgebieden zoals Blauwe Kamer, Grebbeberg, Laarsenberg, Palmerswaard en Plantage Willem 3. Deze gebieden worden beheerd door Het Utrechts Landschap. Veel mensen willen graag deze gebieden bezoeken en meer te weten komen over natuur, geschiedenis, dieren en planten die er leven en hoe het beheer hierop inspeelt. Met een groep van zo'n 60 vrijwilligers vormen we de Blauwe Kamer Commissie. Onder deze 60 zijn zo'n 15 tal gidsen. We streven naar een groep van rond de 20. Door o.a. verhuizing, banen na studie, leeftijd is de groep gidsen de afgelopen tijd geslonken. Wie zoeken wij? De Blauwe Kamer commissie zoekt vrijwilligers die als gids graag een beperkt aantal dagen per jaar willen besteden aan het enthousiast overbrengen van wat de natuur en historie in deze gebieden allemaal te bieden heeft. Heb jij enthousiasme voor natuur, kun je goed omgaan met mensen en makkelijk communiceren, dan zoeken wij jou. Wat bieden wij? Als gids krijg je een vrijwilligerscontract met Utrechts Landschap en wordt je voorzien van werkkleding die je herkenbaar maakt in het veld. Tevoren wordt je vanzelfsprekend ingewerkt. Daarbij begeleidt de 'coördinator gidsen' je en leer je vooral de praktijk van het gidsen van bezoekers. Tijdens de inwerkperiode ga je mee met ervaren gidsen. Je krijgt de gelegenheid om specifieke punten in de praktijk te leren door zelf gedeeltes van een excursie te leiden. Al lerende ga je steeds andere en grotere delen van een excursie begeleiden tot aan een hele excursie toe. Dan beslist de coördinator in overleg met jou of je "rijp" bent om als zelfstandig gids aan de slag te gaan. Wanneer ga je aan de slag? We verwachten van je dat je ongeveer 8 excursies per jaar begeleidt; op welke momenten bepaal je zelf door in te schrijven op aangevraagde excursies. Begint het een beetje te kriebelen en lijkt het je wel wat, neem dan contact op met Peter van Rijssel (peter.nmc.van.rijssel@gmail.com) of Arie Bokje (ariebokje@hotmail.com) voor een kennismaking. Klik op 'Meer informatie' !
  Lees meer
 • Interne koerier gezocht!

  Veens Welzijn

  Veens Welzijn is op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die als interne koerier kleine of grotere spullen tussen de verschillende buurthuizen en wijkcentra van Veens Welzijn wil vervoeren. De spullen die moeten worden vervoerd kunnen bestaan uit materialen die worden gebruikt bij de verschillende activiteiten, zoals bingomachines, bierbanken en statafels; maar ook bijvoorbeeld folders of een microfoon. Ook het af en toe doen van een boodschap voor een van onze locaties hoort tot de taken.  Deze vervoersklussen doe je waar mogelijk met je eigen vervoer, uiteraard tegen onkostenvergoeding. Bij grotere materialen kun je gebruik maken van de auto en de aanhanger van Veens Welzijn. Je rijdt binnen Veenendaal voor in totaal zeven locaties. Uiteraard ben je in bezit van een rijbewijs B en bij voorkeur beschik je over een eigen auto of brommer, scooter of motor met ruime bagagemogelijkheid. (zoals gezegd, bij grotere materialen kun je gebruik maken van de auto en aanhanger van Veens Welzijn). Verder vind je het niet vervelend om af en toe met zware spullen te sjouwen. Vind je het leuk om deze belangrijke rol te hebben bij het doen slagen van de door Veens Welzijn georganiseerde activiteiten in de buurthuizen en wijkcentra? Vind je het fijn om zo de andere vrijwilligers te kunnen ondersteunen? Neem dan contact op en klik op 'Meer informatie'. Veens Welzijn biedt: je komt te werken in een levendige omgeving waarin je contact hebt met veel verschillende mensen. Ook heb je de mogelijkheid om mee te doen aan het scholingsaanbod van de Vrijwilligersacademie van Veens Welzijn.  
  Lees meer
 • Bezoekers ontvangen en koffie schenken

  Veens Welzijn

  Voor ons wijkcentrum de Kleine Beer zoeken wij een vriendelijke vrijwilliger die bezoekers wil ontvangen en koffie wil schenken op de woensdagochtenden.  Iedere woensdagochtend zijn er beweegactiviteiten voor ouderen. Deze worden georganiseerd door Sportservice. Veens Welzijn verzorgt de koffie en thee voor de deelnemers. Dit gebeurt in drie groepen. Van de vrijwilliger wordt gevraagd dit op een soepele en prettige manier te laten verlopen.  Wat gaat u zoals doen? - bewoners en gasten van het wijkcentrum de Kleine Beer ontvangen, eenvoudige vragen beantwoorden en eventueel doorverwijzen naar een beroepskracht- koffie en thee voor gasten en bezoekers van de activiteit verzorgen - u zorgt ervoor dat na afloop van de activiteit alles weer schoon en netjes is (koffiekopjes in de vaatwasser; doekje over tafels en aanrecht; eventuele rommel gooit u in de prullenbak etc.) Wanneer gaat u dit doen? U werkt 1 dagdeel per week, de woensdagochtend van 9.00-11.30 uur in wijkcentrum De Kleine Beer. Wie zoeken wij? - U heeft goede communicatieve en sociale vaardigheden, zoals een luisterend oor, een warm welkom kunnen geven, geduldig etc.  Veens Welzijn biedt:- Gezelligheid van collega’s en andere vrijwilligers - Minimaal 5 a 6 keer per jaar een team bijeenkomst - Mogelijkheid tot ontwikkeling - Mogelijkheid tot BHV cursus of andere scholing Over Veens Welzijn Veens Welzijn biedt ondersteuning bij het zoeken naar antwoorden op vragen die inwoners uit Veenendaal bezighouden. Of zij nu een vraag hebben over zorg, gezondheid, wonen, werken, school, integratie, eenzaamheid, ouder worden, vrije tijd of het organiseren van een buurtfeest. Veens Welzijn is er voor de inwoner als zij mee willen doen in de samenleving, maar daarbij ondersteuning nodig hebben. Veens Welzijn werkt daarbij samen met vele partners in de wijken.
  Lees meer