Vacaturebank

Vacaturebank: wat kun je doen?

Ik wil helpen bij een organisatieIk wil helpen in mijn buurt

Type

Afstand

Totaal 138 items in de Vacaturebank

 • Creatieve begeleider

  Veens-welzijn

  Wij zoeken een creatieve begeleider voor ontmoetingsgroep die het leuk vindt om op maandagochtend tussen half 11 en half 1 met een groep oudere mensen te knutselen. Iemand die veel creatieve ideeën heeft en mensen kan uitleggen hoe ze in korte tijd iets leuks kunnen maken en het leuk vindt om met elkaar creatief bezig te zijn. Waar:In buurthuis 't Turfke Zonnebloemstraat 1  Wanneer: Maandagochtenden van half 11 tot half 1 Functie eisen: Creatief zijn en mensen kunnen motiveren Veens-welzijn biedt jou: Een gezellige ochtend en je kunt blijven lunchen. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer
 • Hulp voor 55+ middag

  Stg. De Driehoek Veenendaal

  De Werkgroep 55+ verbindt, stimuleert en verzorgt sinds anderhalf jaar activiteiten voor wijkbewoners tussen de 55 en 100 jaar in de wijk Dragonder Zuid. De activiteiten vinden wekelijks plaats op de donderdagmiddag en 1 keer per maand op de woensdagavond. Ontmoeting en gezelligheid staan bij de activiteiten centraal. De activiteiten zijn zeer divers en variëren van 1 maandelijkse lunch, een spelletjes middag, koersbal en bijvoorbeeld een bloemstukje maken. Op de woensdagavond is er 1 x per maand een drie gangen diner. Wij zijn op zoek naar mensen die mee willen helpen de activiteiten in goede banen te leiden. Dit doet u nooit alleen, maar altijd samen met andere leden van de werkgroep. De Werkgroep overlegt 1 x per maand om de gang van zaken door te spreken en lopende en nieuwe activiteiten voor te bereiden. Wij houden van vrijwilligers en zijn op zoek naar mensen met enthousiasme, die het leuk vinden met anderen samen te werken. In een kennismakingsgesprek lichten wij graag nog het een en ander toe. De activiteiten van de Werkgroep 55 + vinden plaats in Buurthuis de Driehoek, Zuiderkruis 742. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer
 • Maatje bij Dementie

  Woonzorgboerderij Moriahoeve

  Vrijwilligers voor 1 op 1 aandacht aan bewoner met dementie Woonzorgboerderij de Moriahoeve in Woudenberg is op zoek naar vrijwilligers om samen met een bewoner wat te doen en om net dat stukje extra aandacht te geven door samen te wandelen, praten, koffiedrinken, een spelletje of voorlezen. Wij zoeken iemand die affiniteit heeft met ouderen met de ziekte dementie en een ochtend, middag of avond beschikbaar is. Waar: Moriahoeve Woudenberg,  de Steeg 4 in Woudenberg Functie eisen: Iemand die geduldig is, respectvol, affiniteit heeft met ouderen met dementie. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer
 • Taalmaatje

  Bibliotheek Veenendaal

  Taalmaatje anderstalige bij Bibliotheek Veenendaal Lijkt het jou leuk om een anderstalige iets te leren op het gebied van de Nederlandse taal? Spreekt het je aan om binnen Veenendaal iemand te begeleiden en te coachen bij het oefenen van taalvaardigheden? Dan nodigen wij je van harte uit om taalmaatje te worden! Bibliotheek Veenendaal is op zoek naar vrijwilligers die als taalmaatje mensen 1 op 1 willen begeleiden. Als taalmaatje ben je coach van iemand die zijn/haar taalvaardigheid wil verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan oefenen met spreekvaardigheid om zelfstandig boodschappen te doen, (ouder-)gesprekken te voeren, telefoneren of zelfstandig een huis- of tandarts te bezoeken. Het kan ook zijn dat iemand wil oefenen met lezen of schrijven om zo te kunnen communiceren met de leerkracht van de kinderen, om te solliciteren, zich voor te bereiden op een opleiding of om bij te blijven met het nieuws. Het opleidingsniveau van onze deelnemers verschilt van (nog geen) basisschool tot universitair opgeleid in het land van herkomst. Onze deelnemers willen graag hun Nederlands verbeteren. Sommige deelnemers kunnen een beetje Nederlands en sommigen kunnen het al redelijk tot goed. Als koppel ben je wekelijks 1,5 uur bezig met de Nederlandse taal op een door jullie afgesproken moment en plaats binnen Veenendaal. Dat kan bij de deelnemer thuis, in de bibliotheek of op elke andere plek die je samen afspreekt. Je wordt begeleid door een vaste coördinator. Je kunt met al je vragen terecht bij je coördinator. Die kan je adviseren bij het begeleiden van een deelnemer en over materiaal. Je krijgt een training en van tijd tot tijd is er een intervisiebijeenkomst waarbij je ervaringen kunt uitwisselen met andere taalmaatjes. Ook krijg je een vrijwilligersovereenkomst en een gratis abonnement voor Bibliotheek Veenendaal. Vraag vrijblijvend een gesprek aan voor deze functie. Geinteresseerd? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer
 • Taalmaatje

  Bibliotheek Veenendaal

  Taalmaatje voor een Nederlandstalige bij Bibliotheek Veenendaal In Nederland zijn naar schatting 1,3 miljoen volwassenen, van 15 – 65 jaar, laaggeletterd. Zij kunnen daardoor in het dagelijkse leven – privé of op het werk – minder goed functioneren. Het komt veel voor: 1 op de 9 volwassenen heeft een groot probleem met lezen en schrijven en andere vaardigheden. 2/3 van de laaggeletterde mensen zijn autochtone Nederlander: in Nederland geboren en opgegroeid. Omdat deze Nederlanders hun taalproblematiek goed weten te verhullen, herkennen we laaggeletterdheid vaak niet in de praktijk. Een NT1 taalmaatje helpt bij het verbeteren van de Nederlandse taal. NT1 = Nederlandse taal als 1e (moeder)taal. Je gaat met name helpen met oefenen voor de vaardigheden lezen en schrijven, omdat dit is waar de meeste behoefte aan is bij de taaldeelnemers. Bijvoorbeeld helpen met het invullen van formulieren, oefenen met grammatica of samen lezen van makkelijke teksten en boekjes. Vaak is men in het leven vastgelopen op taal. Het leertempo is daarom rustig. Als koppel ben je wekelijks 1,5 uur bezig met de Nederlandse taal op een door jullie afgesproken moment en plaats binnen Veenendaal. Dat kan bij de deelnemer thuis, in de bibliotheek of op elke andere plek die je samen afspreekt. In elk geval blijf je minimaal 1 jaar taalvrijwilliger. Dit schept vertrouwen bij de taaldeelnemer. Zo heb je goed de tijd om samen aan bepaalde vaardigheden te werken en veel te oefenen. Als taalvrijwilliger krijg je een training en word je begeleid door een professionele taaldocent. Ook krijg je een vrijwilligersovereenkomst en een gratis abonnement voor Bibliotheek Veenendaal. Bibliotheek Veenendaal zoekt voor deze functie van NT1 taalmaatje enthousiaste en gemotiveerde mensen die het leuk vinden om Nederlandse mensen verder te helpen bij hun taal. Een achtergrond in het onderwijs of met taal is handig. Daarnaast zijn eigenschappen als geduld en inlevingsvermogen nodig. Vraag vrijblijvend een gesprek aan voor deze functie. Geinteresseerd? Klik op meer informatie
  Lees meer
 • Creatieve mysterie-bedenker

  Grebbelinie Bezoekerscentrum

  Creatieve mysterie-bedenkerHet lijkt ons fantastisch om een Escape Room Ervaring te hebben in Grebbelinie Bezoekerscentrum. Geheel in stijl van de Grebbelinie, in onze expositie en op het Fort. Wie helpt ons deze ontwerpen? Functieomschrijving: Escape Room bedenker Wie: Creatieveling die houdt van mysteries bedenken en oplossen Wat: Een Escape Experience bedenken Waar: Grebbelinie Bezoekerscentrum, Fort aan de Buursteeg, Buursteeg 2 Renswoude Waarom: Omdat we graag onze bezoekers verrassen met leuke activiteiten op het fort Wanneer: komende maanden Functie eisen: Creatieveling, geïnteresseerd om in de geschiedenis van de Grebbelinie te duiken Grebbelinie Bezoekerscentrum biedt jou: Kennis over de Grebbelinie, een activiteit bedenken waar mensen blij van worden, creatief bezig zijn op tijden die jou uitkomen. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer
 • Goedlachse gastheer/ gastvrouw

  Grebbelinie Bezoekerscentrum

  Goedlachse gastheren en vrouwenIn Bezoekerscentrum Grebbelinie verwelkomen we bezoekers met informatie over de Grebbelinie. Dit doen we zowel beneden bij het informatiecentrum en de winkel als boven bij de expositie. We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden deze taak op zich te nemen. Functieomschrijving: Gastheren en vrouwen Wie: Een vriendelijk persoon Wat: Bezoekers verwelkomen en korte uitleg te geven over het Fort aan de Buursteeg en de Grebbelinie. Waar: Grebbelinie Bezoekerscentrum Waarom: Omdat we blij zijn met alle bezoekers die het verhaal van de Grebbelinie willen leren kennen Wanneer: Halve tot hele dag per week of in het weekend Functie eisen: Vriendelijk, klaarstaan voor anderen, bereid zijn met ons kassasysteem te werken Grebbelinie Bezoekerscentrum biedt jou: Contact met bezoekers uit heel Nederland, gratis kennis over de Grebbelinie, mogelijkheid om grotere verantwoordelijkheden op je te nemen (zoals winkelinventaris, inrichting expositie). Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer
 • Verhalen vertellen

  Grebbelinie Bezoekerscentrum

  Verhalen verteller op het fortBij Grebbelinie Bezoekerscentrum zoeken we verhalen vertellers. Leer de spannende verhalen van Fort aan de Buursteeg kennen om ze daarna als gids door te vertellen. De groepen voor rondleidingen variëren van 4 tot 25 personen. Functieomschrijving: Verhalen verteller Wie: Iedereen die het leuk vindt verhalen te vertellen aan groepen Wat: Rondleidingen geven Waar: Grebbelinie Bezoekerscentrum, Fort aan de Buursteeg 2, Renswoude Waarom: We willen de verhalen over het Fort graag doorgeven en we ontdekken nog steeds een hoop over de Grebbelinie Wanneer: Oproep, wanneer een rondleiding wordt aangevraagd Functie eisen: Makkelijk hardop spreken, interesse in een stukje lokale geschiedenis en goed ter been (niet alle delen van het Fort zijn rolstoeltoegankelijk) Grebbelinie Bezoekerscentrum biedt jou: Gratis frisse buitenlucht, de mogelijkheid rondleidingen te geven zoals jij denkt dat het interessant is, een publiek dat graag naar je luistert. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer
 • Match vrijwilliger

  Veens

  Vrijwilliger Matchingteam Ben jij betrokken, geduldig en doortastend? Kan je goed met een computer omgaan en heb je goede communicatieve vaardigheden en wil je die inzetten voor mensen die om hulp verlegen zitten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Een groeiende groep inwoners van Veenendaal, die geen netwerk en financiën hebben, zijn op zoek naar een vrijwilliger die hen kan ondersteunen bij praktische klussen. Ook zijn er veel mensen eenzaam die op zoek zijn naar een maatje. Voor hen zoekt het matchingteam een vrijwilliger. Via telefonisch contact en een helder werkend matchingsysteem brengen we mensen die ondersteuning vragen in contact met een vrijwilliger. Wij zoeken iemand die sociaal is, hart heeft voor de zwakkere in de samenleving, uitstekende communicatieve vaardigheden heeft en handig is met een computer. Minimaal MBO niveau is gewenst. Het gaat om een functie voor minimaal 1 dagdeel (of liefst meer) per week voor een langere periode. Wat biedt Veens? Als Vrijwilliger bij Veens krijg je een vrijwilligerscontract en ben je als vrijwilliger verzekerd. Daarnaast kun je gebruik maken van de trainingen en workshops van het vrijwilligers college en wordt je uitgenodigd voor de vrijwilligersbijeenkomsten. Je komt in een leuk team en wordt rustig ingewerkt. Het is een zinvolle en dankbare plek! Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op Meer Informatie!
  Lees meer
 • Gespreksbegeleiders voor de supportgroep

  Depressievereniging

  Een belangrijke taak van de Depressie Vereniging is het bij elkaar brengen van mensen die een depressie (of meerdere) hebben meegemaakt. We noemen dit ook wel ‘lotgenoten’. Aan lotgenoten bieden we de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen. De vraag naar nieuwe of supportgroepen neemt toe en daarom zoeken we regelmatig nieuwe gespreksbegeleiders. De Depressie Vereniging hoopt dat de groepen bijdragen aan het herkennen van signalen en het verminderen van terugval. We doen daar ook onderzoek naar onder de deelnemers. Wat is een supportgroep? Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Zo’n groep bestaat uit ongeveer 8 mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen maandelijks bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan, waar ze tegenaan lopen. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar. De groepen komen ongeveer één keer per maand bij elkaar en hebben een positieve insteek. Voor een nieuw op te zetten groep in Veenendaal zoeken wij meerdere (twee) gespreksbegeleiders. Een gespreksbegeleider heeft zelf ook ervaring met depressie en wil deze ervaring inzetten voor anderen die een depressie doormaken, of hebben doorgemaakt. Wat voor vaardigheden heb je nodig? Om een groep goed te kunnen begeleiden is het noodzakelijk dat je in staat bent je eigen ervaring te gebruiken, maar deze niet als leidraad te zien voor anderen. Je bent in staat boven je eigen ervaring met een depressie uit te stijgen. Je bent in staat deelnemers ruimte te geven om hun eigen weg te vinden. Zo voelt iedere deelnemer zich geaccepteerd. Daarnaast zijn van belang: • Een warme persoonlijkheid en oprechte interesse in anderen. Mensen aanvoelen en op hun gemak kunnen stellen. • Flexibel zijn, bijeenkomsten kunnen anders verlopen dan je van tevoren hebt gepland. • Je woont in Veenendaal, of omgeving. De groep wordt steeds op dezelfde locatie gehouden. • Beschikbaarheid van een tijdsinvestering van ca. 5 uur per maand voor een langere periode (minimaal een jaar), gezien de aard van de groep. • De mogelijkheid om voor een eerste kennismaking naar Amersfoort te komen voor een (groeps)voorlichtingsbijeenkomst over de functie. Wat bieden wij? Een 2-daagse training voor gespreksbegeleiders (GB’s) in Utrecht verdeeld over 2 maanden. Hier krijg je meer informatie over supportgroepen en de handleiding voor GB’s. Ook oefenen we enkele casussen. Na de training ontvang je een vrijwilligerscontract. Je gaat daarna in een nieuwe of bestaande groep samenwerken met een mede-gespreksbegeleider. De regiocoördinator biedt enige ondersteuning bij het opstarten en bij vragen of problemen die zich in de groep voordoen. Daarnaast kan je deelnemen aan terugkomdagen, waar gespreksbegeleiders uit heel Nederland aanwezig zijn. Tijdens die dagen zijn intervisie-mogelijkheden met andere gespreksbegeleiders en workshops. Reiskosten voor de training, terugkomdagen en de supportgroep (indien nodig) worden vergoed op basis van openbaar vervoer. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op Meer Informatie!
  Lees meer
 • Vrijwilliger TaalcafĂ©

  Bibliotheek Veenendaal

  Het Taalcafé is een ontmoetingsplek voor mensen die de Nederlandse taal nog niet zo goed spreken. Samen leven is ook samen spreken. Veel anderstaligen willen graag beter Nederlands leren spreken en verstaan, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zij ontmoeten vaak te weinig Nederlanders waarmee ze de taal kunnen oefenen. In het Taalcafé kunnen anderstaligen in een ongedwongen en gezellige setting oefenen met het spreken van en luisteren naar de Nederlandse taal. Dit gebeurt in groepsverband. Er zijn gesprekken over zaken van alledag, zoals je ook in een café zou doen. Er wordt vaak gewerkt aan de hand van een thema. Ook worden er spelvormen toegepast of kan er een tekst worden besproken. Gesprekken worden altijd in het Nederlands gevoerd, dus de deelnemers aan het Taalcafé moeten wel een klein beetje Nederlands spreken. Het Taalcafé is elke week op dinsdagmiddag van 13.00 – 14.30 uur. In de kerstvakantie en de zomervakantie is er geen Taalcafé. Na afloop van elk Taalcafé evalueren de vrijwilligers met elkaar over hun ervaringen. Een vrijwilliger begeleidt meestal samen met een andere vrijwilliger een klein groepje. Vrijwilligers krijgen een korte training of een inwerkgesprek voordat ze starten. Ook krijgen ze een handleiding. Het is mogelijk om een keer mee te kijken voordat iemand wordt ingezet. Vrijwilligers ondertekenen een vrijwilligersovereenkomst. Na drie maanden volgt een evaluatiegesprek. Bibliotheek Veenendaal biedt jou: Een gezellige werksfeer, begeleiding van een medewerker van de bibliotheek, een gratis abonnement van de bibliotheek Waar: Bibliotheek Veenendaal, Kees Stipplein 74 Wanneer: wekelijks op dinsdag van 13.00 - 15.00 uur Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op Meer Informatie!
  Lees meer
 • Overblijfkracht

  Montessorischool Aan de Basis

  Omdat wij op school een continurooster hebben zijn wij op zoek naar een enthousiaste overblijfkracht! Het liefst minimaal twee dagen beschikbaar. Je hoeft zelf geen kinderen op Montessori Aan de Basis te hebben. Wat verwachten wij van een overblijfkracht: Een vriendelijke, geduldige en positieve omgang met de kinderen. Hij/zij staat stevig in de schoenen, treedt kordaat op en in consequent maar ook flexibel. Kan goed met (groepen) kinderen omgaan. Kan een rustige en prettige sfeer creëren tijdens het overblijven. Heeft goede sociale vaardigheden en kan samenwerken met andere collega’s en leerkrachten. Moet ter zake doende scholing hebben gevolgd of bereid zijn de aangeboden scholing te volgen. Je bent bereid bij ziekte/afwezigheid van een collega in te vallen. Functieomschrijving: Als overblijfkracht moet je actief toezicht kunnen houden en kinderen kunnen begeleiden bij activiteiten. Op maandag, dinsdag en donderdag is het overblijven van 11.45 uur – 13.15 uur. Op vrijdag van 12.15 uur – 13.15 uur. Bij slecht weer hebben wij een regenrooster. De overblijfkracht dient discreet om te gaan met informatie over kinderen die is opgedaan tijdens het overblijven. Er is een proefperiode van een maand. De coördinator neemt daarna contact op met de nieuwe overblijfkracht. Bij gebleken geschiktheid wordt van de overblijfkracht een bewijs van goed gedrag gevraagd. Ook ondertekent de overblijfkracht een vrijwilligerscontract. Wat hebben wij jou te bieden? Als vrijwilliger mag je gratis deelnemen aan cursussen die door ons worden aangeboden. Voor het overblijven ontvang je een leuke vergoeding. Elk jaar een gezellig etentje met elkaar. Je werkt samen met een hecht en gezellig team. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer