Vacaturebank

De vacaturebank: wat kunt u doen?

Ik wil helpen bij een organisatieIk wil helpen in mijn buurt

Type

Afstand

Totaal 105 items in de Vacaturebank

 • Taalhulp

  TopTaal

  Bij de inburgeringslessen van TopTaal kunnen we vrijwilligers gebruiken Als taalhulp biedt je cursisten ondersteuning bij de taalles (Nederlands)Een TopTaal docent geeft je uitleg en de bijbehorende opdracht Wat: korte opdrachten uitvoeren samen met cursist(en), samen lezen/spreken, hulp bij schrijven Waar: Tuinstraat 83 Waarom: De groep is groot en er zijn 4 verschillende niveaus Wanneer: in overleg: een les van 3 uur of een gedeelte ervan Functie eisen: plezier in het omgaan met buitenlanders en een beetje gevoel voor taal Belangstelling voor deze vacature? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer
 • Ondersteuning ouders

  Humanitas

  Wil jij echt iets betekenen voor een gezin? Dan kun jij je vrijwillig inzetten voor Home-Start. Een zinvolle tijdsbesteding! Home-Start is een programma van Humanitas dat al 30 jaar (opvoed)steun, praktische hulp en vriendschap biedt aan ouders met kinderen van 0 (vanaf 26 weken zwangerschap) tot 18 jaar. Het doel van Home-Start is het voorkomen dat alledaagse (opvoed)vragen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. De vrijwilliger bezoekt de gezinnen thuis, staat naast de ouders en sluit aan bij de vragen en wensen van de ouders. Zo wordt het gezin versterkt en dat heeft (bewezen) effect: na afloop van de ondersteuning voelen ouders voelen zich prettiger en gaan positiever met hun kinderen om. Wij zoeken mensen met een groot hart en luisterend oor:Die uit ervaring weten dat opvoeden een uitdaging is en niet altijd vanzelf gaat.Die hun eigen ervaring willen delen en eigen vaardigheden willen inzetten.Die openstaan voor de ander. Wij bieden:  Professionele ondersteuningLeuke collega'sNieuwe vaardigheden en kennis dmv scholingJaarlijks uitstapje en een vrijwilligerscontract Wij vragen: 2,5 uur van je tijd per week Een VOG Affiniteit met de uitgangspunten van Humanitas(www.humanitas.nl). Goede sociale vaardigheden. Interesse in deze vacature? Klik dan op "meer informatie".
  Lees meer
 • NATUURONDERHOUDERS / NATUURLIEFHEBBERS

  IVN

  IVN is op zoek naar natuurliefhebbers die graag 1 of meerdere ochtenden in de week, samen met andere natuurliefhebbers/vrijwilligers, natuuronderhoud willen uitvoeren in de omgeving van Veenendaal/Rhenen in een ontspannen en gezellige sfeer. Gevraagde kennis en ervaring: geen, alleen enthousiasme! Onkostenvergoeding: eventueel €5.00 per ochtend. Wij zijn een IVN werkgroep, genaamd NATUUR WERKT en wij bieden jou een fijne werksfeer met enthousiaste collega's en wie weet een mooie opstap naar betaald werk. Iedereen is van harte welkom! Minimum leeftijd: 16 jaar, eventueel wordt er voor kleding en werkhandschoenen gezorgd. Aantal werkuren per week: 3 á 4 uur. Locatie: Veenendaal/Rhenen Interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer
 • Voorleesvrijwilliger

  Humanitas

  Ben je dol op lezen en voorlezen? Heb je een groot hart voor kinderen? Interesse in verschillende culturen en ben je 18 jaar of ouder? Word dan voorleesvrijwilliger bij Humanitas! Humanitas is in 2023 jaar gestart met het uitvoeren van de VoorleesExpress (www.voorleesexpress.nl) in Veenendaal. De VoorleesExpress zorgt er voor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. We lezen voor, doen taalspelletjes en gaan samen met de ouders aan de slag met taal en leesplezier. Dat doen we door het gezin 20 weken 1 keer per week (thuis) te ontmoeten. Op 4 en 11 maart 2024 zijn er informatiebijeenkomsten voor nieuwe vrijwilligers. Wij bieden: Twee informatiebijeenkomsten als voorbereiding. E-learning Jeugdabonnement bij bibliotheek Veenendaal Deskundige begeleiding en scholing Vrijwilligerscontract Wij zoeken mensen die: Enthousiast zijn over lezen en voorlezen met kinderen Ouders enthousiast kunnen maken voor taal Kunnen aansluiten bij het taalniveau van een gezin. Wij vragen: Goede beheersing van de Nederlandse taal Basiskennis van het gebruik van digitale tools (internet/app) Een VOG Affiniteit met de uitgangspunten van Humanitas (www.humanitas.nl) Sociale vaardigheden Interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie! •
  Lees meer
 • Vrijwillige ICT-medewerker

  Stichting Khair Veenendaal

  Heb jij kennis en ervaring op het gebied van ICT? Ga dan nu aan de slag als parttime ICT- medewerker bij Stichting Khair Veenendaal. Wat ga je doen? In de functie van ICT-medewerker bij Stichting Khair Veenendaal, zul je ons team intern ondersteunen bij ICT gerichte taken. Jij zorgt ervoor dat de Stichting beschikt over werkende laptops en dat internet en de printer het doen. Je hebt verstand van websites. Daarnaast denk je mee over hoe processen beter en sneller kunnen. Jij vindt het leuk om diverse werkzaamheden uit te voeren op het gebied van ICT en hebt hier dus ook al wat kennis van. Verder kun jij nauwkeurig te werk gaan en je vindt het leuk om te schakelen met collega's. Waar kom je terecht? Stichting Khair Veenendaal wil dat alle inwoners van de gemeente Veenendaal kunnen deelnemen aan de samenleving. Khair Veenendaal zet zich in voor hen die vastlopen op het gebied van gezondheid, (sociale) veiligheid, verbinding en praktische hulpverlening. Daarvoor worden diverse projecten aangeboden die aansluiten bij behoeften van burgers. Met name mensen met een migratieachtergrond weten ons te vinden. Wij bieden diverse projecten aan om ons doel te bereiken. Wij zijn gevestigd in gebouw Carrefour aan de Vijftien Morgen 7-9, 3901 HA Veenendaal, 4e verdieping. Er is een lift aanwezig. Wat wij bieden: • Een leerzame baan als parttime ICT-medewerker; • Een vrijwilligerscontract; • Een baan waarin je bijdraagt aan de maatschappij. Wat wij vragen: • Minimaal mbo4 werk- en denkniveau; • Je hebt kennis van ICT; • Je kunt zelfstandig werken; • Je bent 4 uur per week beschikbaar; • Je hebt hart voor mensen met een migratieachtergrond; • Je hebt geen bezwaar tegen de aanvraag van een VOG. Solliciteren Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature en voldoe je aan de eisen? Klik dan op meer informatie en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!
  Lees meer
 • Vrijwilliger Kinderkookclub

  Veens Welzijn

  Elke week wordt er met veel enthousiasme heerlijk gekookt, samen met kinderen van 7 t/m 13 jaar. Heb je zin om bij één of meerdere kooklessen te komen helpen dan ben je van harte welkom. De kookclub voor kinderen worden verzorgd door Rozemarijn Voedingsadvies i.s.m. Gemeente Veenendaal, JOGG en Veens Welzijn en enkele vrijwilligers. Leren koken heeft alles te maken met lekker en gezond eten. Koken is meer dan het leren van een aantal technieken. Samen proeven, nieuwe smaken ontdekken, uitproberen, kennis opdoen van ingrediënten en leren wat echt voedingswaarde heeft. En vooral: plezier in het maken van eigen eten! Door het plezier wordt een gezonde relatie gelegd met eten, iets waar kinderen hun verdere leven profijt van hebben. De recepten gaan mee naar huis, zodat deze thuis ook gemaakt kunnen worden. Er wordt gekookt met verse seizoenproducten en gebruik gemaakt van diverse thema’s. De komende kooklessen zijn dat o.a. Pasen en voorjaar. Er kan rekening worden gehouden met allergieën. Dagen en tijden Tijdstip: 16:00–17:45 uur. Woensdag 14-02, 28-02, 13-03, 27-03. Locatie: Ontmoetingshuis, Spiesheem 54, Veenendaal (nabij AH en Lidl). Kinderen kunnen deelnemen per les of meerdere lessen. Als vrijwilliger help je de kinderen met de technieken, maar ook met proeven en ontdekken. Heb je meer ambitie? Dan ben je van harte welkom om in overleg eigen recepten aan te dragen of de producten te verzorgen of een les voor te bereiden. Veens Welzijn biedt - De mogelijkheid tot het verder opdoen van kennis en ervaring - Een fijne werksfeer met collega's en andere vrijwilligers - Mogelijkheid tot deelname aan cursussen van de Vrijwilligersacademie Over Veens Welzijn Veens Welzijn biedt ondersteuning bij het zoeken naar antwoorden op vragen die inwoners uit Veenendaal bezighouden. Of zij nu een vraag hebben over zorg, gezondheid, wonen, werken, school, integratie, eenzaamheid, ouder worden, vrije tijd of het organiseren van een buurtfeest. Veens Welzijn is er voor de inwoner als zij mee willen doen in de samenleving en daarbij ondersteuning nodig hebben. Veens Welzijn werkt daarbij samen met vele partners in de wijken. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • "hondenuitlater/ hondenknuffelaar"

  FittDoggy

  Hondenuitlaatservice zoekt enthousiaste helpende hand Uitlaatservice FitDoggy neemt dagelijks 2x een groepjes honden mee naar het park. In het park spelen we met de honden, laten we ze zwemmen, drogen we ze af en brengen ze weer thuis. Hierbij is het altijd fijn om extra handjes te hebben die hierbij helpen. Waar: verschillende parken in Veenendaal Waarom: omdat honden te gek zijn en buiten werken heerlijk is. Wanneer: wij hebben momenteel plekken vrij van maandag t/m vrijdag. We werken maximaal van 10.30 uur tot 15.00 uur. 1 dag in de week kan, meerdere ook. We zijn overal blij mee Functie eisen: Goed met honden, niet bang om vies te worden. Een rijbewijs is een pre, maar niet noodzakelijk. FitDoggy biedt jou: Een fijne werkplek met een gezellig team. De leukste honden van Veenendaal en top werktijden. Tevens indien gewenst mogelijkheden om door te groeien tot betaalde werknemer. Spreekt deze vacature je aan? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Productie / Facilitair medewerker

  Stichting De Buurt

  De BUURTCAMPING komt naar VeenendaalDe Buurtcamping is een 3 daagse camping in je eigen stadspark voor door en met Veenendaal. Een derde van de plekken is gereserveerd voor mensen met een kleine beurs en we streven er naar om mensen het weekend van de zomer te geven. Dit doen we door samen te kamperen, eten, sport/spel en een kampvuurtje (natuurlijk). Wij van Stichting De Buurt helpen buurtbewoners door heel Nederland om hun eigen Buurtcamping te organiseren. Dit doen we door kennis (expert/begeleiding/cursussen), geld (we werken samen met 3 grote landelijke fondsen en meerdere sponsoren) en procesbewaking (een projectleider vanuit De Buurt staat klaar voor alle vragen en opmerkingen en helpt daar waar nodig met de "vervelende"klusjes zoals vergunningen). Houd je van organiseren, kamperen en je buren beter leren kennen? Meld je aan bij mij en ik vertel je alles over dit te gekke project. Persoonlijk heb ik in 2018 een Buurtcamping georganiseerd en het was het leukste wat ik ooit gedaan heb. Als Productie medewerker regel je (samen met het team en ons) de vergunning en zorgt dat er een goed veiligheidsplan ligt. Je regelt o.a. sanitair, elektra en veiligheid. Voor deze vrij technische taken is relevante kennis en ervaring met productie een pré. Je bent (samen met het team) proactief in het aanspreken van ondernemers uit de buurt voor sponsoring in materiële en non-materiële zin. Je houdt alle touwtjes in handen, denkt mee over de vergunningsaanvraag en je weet mensen te enthousiasmeren. Waar: Een door jou te bepalen plek in Veenendaal Waarom: Omdat het zoveel fijner is om samen te kamperen en elkaar te leren kennen. Wanneer: We starten in maart met de organisatie Functie eisen: enthousiast! Stichting De Buurt biedt jou: onkostenvergoeding, kennis, cursussen, begeleiding en de ervaring van je leven. Interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer
 • Programma Maker

  Stichting De Buurt

  De BUURTCAMPING komt naar Veenendaal  Wij van Stichting De Buurt helpen buurtbewoners door heel Nederland om hun eigen Buurtcamping te organiseren. Dit doen we door kennis (expert/begeleiding/cursussen), geld (we werken samen met 3 grote landelijke fondsen en meerdere sponsoren) en procesbewaking (een projectleider vanuit De Buurt staat klaar voor alle vragen en opmerkingen en helpt daar waar nodig met de "vervelende" klusjes zoals vergunningen). De Buurtcamping is een 3 daagse camping in je eigen stadspark voor door en met Veenendaal. Een derde van de plekken is gereserveerd voor mensen met een kleine beurs en we streven er naar om mensen het weekend van de zomer te geven. Dit doen we door samen te kamperen, eten, sport/spel en een kampvuurtje (natuurlijk). Houd je van organiseren, kamperen en je buren beter leren kennen? Meld je aan bij mij en ik vertel je alles over dit te gekke project. Persoonlijk heb ik in 2018 een Buurtcamping georganiseerd en het was het leukste wat ik ooit gedaan heb. Als Programma Maker stel je een mooi (lokaal) programma op (samen met het team). Je motiveert (samen met het team) verschillende sleutelfiguren in de wijk (op het gebied van natuur/cultuur/eten/sport en ontspanning) om een activiteit te organiseren. Je zorgt samen met degene die verantwoordelijk is voor de promotie voor de verspreiding van het programma in de buurt, op de website etc. Je houdt alle touwtjes in handen, denkt mee over de vergunningsaanvraag en je weet mensen te enthousiasmeren. Waar: Een door jou te bepalen plek in Veenendaal Waarom: Omdat het zoveel fijner is om samen te kamperen en elkaar te leren kennen. Wanneer: We starten in maart met de organisatie Stichting De Buurt biedt jou: onkostenvergoeding, kennis, cursussen, begeleiding en de ervaring van je leven. Enthousiast geworden? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer
 • FinanciĆ«le vrijwilliger / Penningmeester

  Stichting De Buurt

  De BUURTCAMPING komt naar Veenendaal Inleiding: De Buurtcamping is een 3 daagse camping in je eigen stadspark voor door en met Veenendaal. Een derde van de plekken is gereserveerd voor mensen met een kleine beurs en we streven er naar om mensen het weekend van de zomer te geven. Dit doen we door samen te kamperen, eten, sport/spel en een kampvuurtje (natuurlijk). Wij van Stichting De Buurt helpen buurtbewoners door heel Nederland om hun eigen Buurtcamping te organiseren. Dit doen we door kennis (expert/begeleiding/cursussen), geld (we werken samen met 3 grote landelijke fondsen en meerdere sponsoren) en procesbewaking (een projectleider vanuit De Buurt staat klaar voor alle vragen en opmerkingen en helpt daar waar nodig met de "vervelende"klusjes zoals vergunningen). Houd je van organiseren, kamperen en je buren beter leren kennen? Meld je aan bij mij en ik vertel je alles over dit te gekke project. Persoonlijk heb ik in 2018 een Buurtcamping georganiseerd en het was het leukste wat ik ooit gedaan heb. Je maakt (samen met het team en ons) een goede begroting en projectplan. Je stelt eventueel samen met ons fondsen en/of subsidie aanvragen op, we hebben alle info die daar voor nodig is. Je maakt een sponsorplan en zorgt dat deze wordt uitgevoerd (welke lokale ondernemers zouden bv. jullie lokale Buurtcamping willen ondersteunen?). Je houdt de inkomsten en uitgaven goed bij in de administratie. Je zorgt samen met ons voor de eindafrekening (met o.a. de fondsen).Je bent dol op structuur aanbrengen en handig met excel. Verder hebben we alles wat er nodig is om deze rol te kunnen vervullen! Er zijn overal standaard formulieren en documenten voor. Stichting De Buurt biedt jou: onkostenvergoeding, kennis, cursussen, begeleiding en de ervaring van je leven. interesse? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer
 • Promotie / Communicatie medewerker

  Stichting De Buurt

  Wij van Stichting De Buurt helpen buurtbewoners door heel Nederland om een eigen Buurtcamping te organiseren. Dit doen we door kennis (expert/begeleiding/cursussen), geld (we werken samen met 3 grote landelijke fondsen en meerdere sponsoren) en procesbewaking (een projectleider vanuit De Buurt staat klaar voor alle vragen en opmerkingen) en helpen daar waar nodig met de "vervelende" klusjes zoals vergunningen. Houd je van organiseren, kamperen en je buren beter leren kennen? Meld je aan bij mij en ik vertel je alles over dit te gekke project. Persoonlijk heb ik in 2018 een Buurtcamping georganiseerd en het was het leukste wat ik ooit gedaan heb. Functieomschrijving: Je bedenkt nieuwe manieren om de mensen in Veendendaal te bereiken en bent niet bang om te bellen met lokale media of op FB dingen te plaatsen. Je onderhoudt de social media account(s) zoals Facebook, Instagram en Twitter. Samen stellen we een plan op voor het werven van kampeerders, vrijwilligers en activiteiten. Je kan vrijwilligers aansturen (om bv. flyers te verspreiden). Je werkt nauw samen met vrijwilligers coördinatie en programmering. Wat: Buurtcamping Veenendaal Waar: Een door jou te bepalen plek in Veenendaal Waarom: Omdat het zoveel fijner is om samen te kamperen en elkaar te leren kennen. Wanneer: We starten in maart met de organisatie Stichting De Buurt biedt jou: onkostenvergoeding, kennis, cursussen, begeleiding en de ervaring van je leven. Reageren? Klik dan op meer informatie! De BUURTCAMPING komt naar VeenendaalDe Buurtcamping is een 3 daagse camping in je eigen stadspark voor door en met Veenendaal. Een derde van de plekken is gereserveerd voor mensen met een kleine beurs en we streven er naar om mensen het weekend van de zomer te geven. Dit doen we door samen te kamperen, eten, sport/spel en een kampvuurtje (natuurlijk). 
  Lees meer
 • Enthousiaste Vrijwilligers coƶrdinator

  Stichting De Buurt

  De BUURTCAMPING komt naar VeenendaalDe Buurtcamping is een 3 daagse camping in je eigen stadspark voor door en met Veenendaal. Een derde van de plekken is gereserveerd voor mensen met een kleine beurs en we streven er naar om mensen het weekend van de zomer te geven. Dit doen we door samen te kamperen, eten, sport/spel en een kampvuurtje (natuurlijk). Wij van Stichting De Buurt helpen buurtbewoners door heel Nederland om hun eigen Buurtcamping te organiseren. Dit doen we door kennis (expert/begeleiding/cursussen), geld (we werken samen met 3 grote landelijke fondsen en meerdere sponsoren) en procesbewaking (een projectleider vanuit De Buurt staat klaar voor alle vragen en opmerkingen en helpt daar waar nodig met de "vervelende"klusjes zoals vergunningen. Houd je van organiseren, kamperen en je buren beter leren kennen? Meld je aan bij mij en ik vertel je alles over dit te gekke project. Persoonlijk heb ik in 2018 een Buurtcamping georganiseerd en het was het leukste wat ik ooit gedaan heb. Functieomschrijving:  Je onderhoudt regelmatig contact met de vrijwilligers en maakt een indeling voor de verschillende taken. Je zorgt dat elke vrijwilliger goed op z’n plek is en zich gewaardeerd voelt. Je houdt je administratie goed bij, stelt een draaiboek op. Je zet participatie bijeenkomsten met vrijwilligers op zodat iedereen mee kan denken en een steentje bij kan dragen. Je houdt alle touwtjes in handen, denkt mee over de vergunningsaanvraag en je weet mensen te enthousiasmeren. Waar: Een door jou te bepalen plek in Veenendaal Waarom: Omdat het zoveel fijner is om samen te kamperen en elkaar te leren kennen. Wanneer: We starten in maart met de organisatie Stichting De Buurt biedt jou: onkostenvergoeding, kennis, cursussen, begeleiding en de ervaring van je leven. Enthousiast geworden? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer