Vacaturebank

De vacaturebank: wat kunt u doen?

Ik wil helpen bij een organisatieIk wil helpen in mijn buurt

Type

Afstand

Totaal 112 items in de Vacaturebank

 • Steungezin voor jongen met autisme gezocht

  Centrum voor Jeugd en Gezin Veenendaal

  Centrum voor Jeugd en Gezin Veenendaal zoekt een gastgezin/steungezin voor een 4-jarige jongen met autisme. Zijn ouders voelen zich overbelast en zijn op zoek naar een steungezin voor hun zoontje, om henzelf wat te ontlasten. De jongen heeft door zijn autisme veel duidelijkheid en structuur nodig. Hij houdt van een rustige omgeving en is gek op dieren. Met andere kinderen om hem heen kan hij goed omgaan, mits er wel voldoende rust en regelmaat is. Zijn ouders zijn in het weekend graag bij hem. Ze zijn daarom op zoek naar een gezin waar hij wekelijks na schooltijd een dag heen kan gaan.  Enige kennis van autisme is fijn, maar niet noodzakelijk. Samen met het CJG kunt u kijken wat voor deze jongen prettig is. Aanvraag VOG is verplicht. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Steungezin gezocht

  Centrum voor Jeugd en Gezin Veenendaal

  Centrum voor Jeugd en Gezin Veenendaal zoekt een gastgezin/steungezin voor een meisje van 11 jaar. Dit meisje zou heel graag een plek hebben waar ze kan ontspannen en kind kan zijn, want bij haar thuis zijn veel spanningen. Wilt u een warm gezin voor dit meisje zijn waar zij zich thuis kan voelen? Aanvraag VOG is verplicht. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Een 'vaderfiguur' gezocht

  Centrum voor Jeugd en Gezin zoekt voor een 13-jarige jongen iemand die voor hem een soort vader kan zijn. Deze jongen mist namelijk een vaderfiguur in zijn leven. Hij zou graag met deze persoon regelmatig leuke dingen ondernemen, zoals vissen, basketballen, bakken en koken. En gewoon kletsen over dingen die hem bezig houden. De jongen houdt ook erg van dieren. Kunt u voor een langere periode een 'vaderfiguur' voor hem zijn? Aanvraag VOG is verplicht. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Steungezin gezocht

  CJG Veenendaal

  CJG Veenendaal zoekt een steungezin voor een 15 jarige jongen. Deze jongen heeft al best veel meegemaakt in zijn leven. Hij zoekt een plek waar hij regelmatig mag zijn (bijv. 1x per week) om bijvoorbeeld mee te eten, wat te kletsen, maar bovenal gewoon zichzelf te zijn. Welk gezin wil hem een warm welkom geven? Aanvraag VOG is verplicht. Heb je interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Maatje voor een jongen van 9 jaar

  CJG Veenendaal

  Een jongen van 9 jaar is op zoek naar een maatje (m/v). Een maatje die hem leert op een goede manier contact te leggen met andere kinderen, bijvoorbeeld in de speeltuin. En die ook gewoon samen met hem wil spelen, lezen of kletsen. De jongen heeft autisme. Enige kennis van autisme is handig, maar geen voorwaarde. Samen met de ouders en het CJG kunnen we kijken wat er nodig is om deze jongen tot bloei te laten komen. Wilt u een maatje voor hem zijn? Aanvraag VOG is verplicht. Heb je interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Steun en plezier voor een jong gezin

  CJG Veenendaal

  Een jonge alleenstaande moeder met een peuter wonen sinds korte tijd in Veenendaal. Het gezin is gevlucht vanuit het buitenland en heeft geen netwerk. Voor deze moeder en kindje zou het heel waardevol zijn om 1x per week steun en gezelligheid te ontvangen van een vrijwilliger. Bijvoorbeeld samen naar de speeltuin, koffie drinken of kletsen over het ouderschap. Heb jij nog een plekje in je hart en agenda? Neem vooral contact met ons op! Aanvraag VOG is verplicht. Heb je interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Voorlezen en/of samen lezen

  CJG Veenendaal

  CJG VEENENDAAL zoekt een vrijwilliger die van (voor)lezen houdt. Wanneer er thuis vooral in de moedertaal gepraat en gelezen wordt, is het best heel lastig voor een kind om goed te leren lezen. Voor een kind van 7 jaar zijn we daarom op zoek naar een vrijwilliger die wil voorlezen en samen wil genieten van het lezen van leuke boekjes. Hou je van boeken en (voor)lezen en wil je een kind hier enthousiast over maken? Laat het ons dan weten. Aanvraag VOG is verplicht. Heb je interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Werken bij de radio?

  Stilok

  Wilt u/ jij meewerken aan het maken en presenteren van een radioprogramma? Word dan vrijwilliger bij Stilok! Stilok is het kerkelijk geluid uit de regio, op MidlandFM. We zenden uit op zondag van 8.00 uur - 22.00 uur, maandag van 20 uur – 21 uur en woensdag van 19 uur – 20 uur en we hebben programma’s voor jong en ouder. We doen dit vanuit onze studio aan de Grote Pekken 11. We zijn te beluisteren via www.stilok.nl, via de kabel 107.0 fm of via de ether 104.9 fm/ 105.6 fm. Momenteel zijn we dringend op zoek naar een nieuwe technicus, per 1 augustus 2020. Als technicus verzorg je het technische gedeelte van de uitzending, je draait dus aan de knoppen! Verder zoeken we versterking bij het programma 'Lokaal Klassiek', anderhalf uur klassieke muziek, met interessante informatie over de componisten en de inhoud (zondag, 20.00-21.30) Het is mogelijk om, in overleg, het programma op te nemen op een ander tijdstip. Als je hier nog nooit iets mee hebt gedaan is dat geen probleem, we zorgen dat je goed voorbereid aan deze uitdaging kunt beginnen. Vind je het belangrijk dat de christelijke radio blijft bestaan en lijkt het je leuk om hieraan mee te werken? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Word taalgroepbegeleider

  Bibliotheek Veenendaal

  Lijkt het jou leuk om een groepje anderstaligen te begeleiden bij het oefenen van de Nederlandse taal? Meld je aan als vrijwilliger en word taalgroepbegeleider bij de Bibliotheek. We zijn op zoek naar vrijwilligers die een groep van 5-10 mensen met een vergelijkbaar taalniveau willen begeleiden. Hierbij kan je denken aan: • Oefenen van spreekvaardigheid. • Oefenen met de taal die nodig is voor doktersbezoeken, boodschappen doen, telefoneren, etc. • Oefenen met lezen en schrijven. • Oefenen met solliciteren. • Oefenen met het volgen van het nieuws. Je oefent wekelijks 1.5 uur met je taalgroep in De Cultuurfabriek of in een buurthuis. Ook bereid je lessen voor. Als taalgroepbegeleider ontvang je: • Een training. • Persoonlijke begeleiding van de taaldocent van Bibliotheek Veenendaal. • Uitnodigingen voor bijeenkomsten waar je je ervaringen kan delen met andere vrijwilligers. • Een vrijwilligersovereenkomst. • Een gratis abonnement op Bibliotheek Veenendaal. Heb je interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Sportieve man gezocht!

  CJG Veenendaal

  Een jongen van 12 jaar zou graag een sportief maatje willen om actieve activiteiten te ondernemen. Deze jongen heeft het niet altijd makkelijk. Wil jij hem ontspanning en een schouderklop bieden? Laat het ons dan weten! Aanvraag VOG is verplicht Heb je interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Begeleider van bezoekregeling

  CJG Veenendaal

  Voor een gezin met een aantal kinderen zoeken wij een vrijwilliger om het bezoek tussen ouder en de kinderen en tussen een ander familielid en de kinderen te begeleiden, zowel telefonisch als op locatie, eens per maand. Het gaat dan om een (indien vooraf aangegeven) gecombineerd bezoek van ouder en een ander familielid met respectievelijk beide kinderen. Eens in de maand is er een belcontact tussen ouder en respectievelijk beide kinderen en een ander familielid en respectievelijk beide kinderen. Functieprofiel:- Je staat stevig in je schoenen en bent in staat in te grijpen indien nodig.- Je bent in staat op de achtergrond te treden maar wel aanwezig te zijn en op de voorgrond te treden wanneer je dat noodzakelijk acht- Je bent in staat grenzen te stellen wanneer er sprake is van ongepaste of ongewenste onderwerpen in het contact tussen volwassene en kind- Je hebt kennis van ‘gezonde omgangsvormen’ tussen ouder en kind. Enige kennis van pedagogiek is een pré. Het belcontact duurt maximaal een half uur en in de praktijk is dat korter. Het bezoekmoment is anderhalf uur in de maand per kind. Concreet: 4 keer belcontact per maand, ouder en kind 1, ouder en kind 2, een ander familielid en kind 1, een ander familielid en kind 2; cumulatief 2 uur. Een bezoekmoment van ouder aan kind 1, al dan niet in aanwezigheid van een ander familielid, een bezoekmoment per maand aan kind 2, al dan niet in aanwezigheid van een ander familielid. cumulatief 4 uur, exclusief eventuele reistijd. Kind 1 woont in de buurt van Veenendaal en kind 2 gaat deze kant op komen naar verwachting. Momenteel verblijft kind 2 op ruim 30 km afstand van Veenendaal. Opgeteld is er sprake van een investering van 8-10 uur per maand. We nodigen u uit om ook te reageren wanneer u voor een deel van de uren beschikbaar bent. Aanvragen VOG is verplicht. Heb je interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Vakantiegezinnen gezocht!

  Leger des Heils Midden Nederland

  Vakantiegezinnen gezocht! Maak het verschil in het leven van een kind! Wat je doet: Voor onze jeugdigen in de Gezinshuizen en Gezinsgroepen van het Leger Des Heils Midden-Nederland zijn wij op zoek naar vakantiegezinnen. Als vakantiegezin verzorg je in de komende zomervakantie voor 1 week (of in overleg meerdere weken) de opvang van een jeugdige in je eigen gezinssituatie. De jeugdige woont in een van de gezinshuizen van Het Leger des Heils Midden-Nederland. Zij groeien daar op, omdat zij door verschillende omstandigheden tijdelijk of voor langere tijd niet thuis bij hun biologische ouders kunnen wonen. Voor de zomervakantie is er behoefte aan netwerkuitbreiding, omdat het fijn is om een extra plek te hebben waar je (af en toe) kunt logeren. Ook voor de gezinshuisouders biedt dit een uitvalbasis, zodat hun vitaliteit in balans blijft. We zijn op zoek naar gezinnen die tijdens de komende zomervakantie wat zouden willen betekenen en een jeugdige een fijne en onbezorgde tijd willen en kunnen geven. Wij vragen - Je bent minimaal 23 jaar. - Je kunt een kind veiligheid, warmte en structuur aanbieden en beschikt over een gezonde dosis humor. - Je bent betrouwbaar in gemaakte afspraken en kunt goed samenwerken met de gezinshuisouders, jeugdige en de betrokken contactpersoon vanuit het Leger des Heils. - Je staat stevig in je schoenen, bent geduldig, maar kunt ook duidelijk grenzen aangeven. - Een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Wij bieden - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie. - Waardering, gezelligheid en begeleiding. - Trainingsaanbod voor vrijwilligers. - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent. - Reiskostenvergoeding. - Onkostenvergoeding. Over het Leger des Heils Gezinshuizen zijn een kleinschalige vorm van jeugdhulp waarbij meerdere jeugdigen met complexe problematiek tussen de 6 en 18 jaar worden opgenomen in het eigen gezin van de gezinshuisouders. De gezinshuisouders zijn professioneel en goed opgeleid. Samen met de intensieve ondersteuning van een multidisciplinair team (waaronder een gedragswetenschapper en een gezinscoach) kunnen zij de hulp en begeleiding die nodig is voor de jeugdigen optimaal vorm geven. Kinderen ontwikkelen zich het best in een (gezins)situatie waar rust en geborgenheid te vinden is. Dit is wat een gezinshuis ook in de basis te bieden heeft. Een gewoon huis in een gewone wijk, waar twee ouders de zorg voor een aantal jeugdigen op zich nemen. De dagelijkse gang van zaken is er overzichtelijk en stimuleert de jeugdigen om ‘mee te doen’. Heeft u interesse? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer