Vacaturebank

De vacaturebank: wat kunt u doen?

Ik wil helpen bij een organisatieIk wil helpen in mijn buurt

Type

Afstand

Totaal 109 items in de Vacaturebank

 • Gezellig 'Praat-maatje' gezocht

  Humanitas

  Gezellig 'Praat-maatje' gezocht Spontane, pittige vrouw midden 30, is op zoek naar een maatje om gezellig mee te kletsen tijdens een kopje thee. Ondanks haar chronische vermoeidheidsklachten staat ze met enthousiasme in het leven; een soms lastige combinatie. Zij heeft een grote passie voor dieren. Houd jij van kletsen en heb jij ook een passie voor dieren? Ben jij dan dat gezellige maatje (V)? Functieomschrijving: Humanitas Tandem in Rhenen is er voor mensen die behoefte hebben aan contact met anderen. Een vrijwilliger - een maatje – ondersteunt bij het uitbouwen en versterken van het sociale netwerk, zodat een deelnemer na een jaar weer zelf verder kan. Als vrijwilliger ga je er (twee) wekelijks op uit met een maatje waarbij je op een gelijkwaardige manier samen net het verschil kunt maken. Functie eisen: Je onderschrijft de waarden van Humanitas: gelijkwaardigheid, verantwoordelijkheid, zelfbeschikking, betrokken en vraaggericht. Humanitas biedt jou: Heel veel waardering, persoonlijke begeleiding door een beroepskracht, scholing in de vorm van e-learning en verschillende themabijeenkomsten en vergoeding van gemaakte kosten. Daarnaast zorgen we voor een zorgvuldige koppeling waarbij er goed gekeken wordt naar een klik en je persoonlijke talenten. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Wandelmaatje

  Kwintes

  Wandelmaatje voor jonge vrouw (19 jaar) O. is een 19 jaar jong en houdt van wandelen en moeilijke lego maken. Ze vertelt: "Ik wil graag meer sociale contacten, samen wandelen en gezelligheid." Eén keer per week 1 of 2 uurtjes afspreken met iemand tussen de 20-25 jaar zou ze heel leuk vinden. O. is een lieve meid met een zacht karakter. Ze zegt: ... "mijn binnenkant is niet altijd lief en aardig, maar die laat ik niet of zelden zien." O. heeft PDD-NOS en heeft graag dat haar grenzen, die ze goed aan kan geven,gerespecteerd worden. O. heeft niet altijd veel energie. - Ben jij een jonge vrouw of man en heb jij iedere week 1 á 2 uurtjes tijd - Heb jij affiniteit met jongeren met PDD-NOS en kun jij daar goed op inspelen - Houd jij van wandelen Kwintes biedt jou een zinvolle tijdsbesteding, een –nieuwe- uitdaging en onvergetelijke ervaringen in een maatschappelijke organisatie waarin de mens centraal staat. Als vrijwilliger maak je deel uit van een enthousiast en gezellig team en krijg je een vaste contactpersoon die je begeleidt. Daarnaast kun je vrijblijvend kiezen voor bijeenkomsten en cursussen zodat je met plezier je vrijwilligerswerk doet. Je bent WA verzekerd tijdens het vrijwilligerswerk. Heb je interesse? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Penningmeester

  IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen we met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal. Onze plaatselijke IVN-afdeling Veenendaal-Rhenen heeft een eigen Natuur- en Milieu Educatief centrum "De Groenhof" met een mediatheek. Wij organiseren activiteiten voor basisscholen, BSO en dergelijke, wandelingen en fietstochten, landschapsonderhoud, cursussen en jeugdactiviteiten en we publiceren wandel- en fietsroutes. Per maart 2020 ontstaat een vacature voor de functie van penningmeester van het verenigingsbestuur. We zijn op zoek naar iemand met goede communicatieve eigenschappen en ervaring in financiële zaken en (geautomatiseerde) administratie, om de financiële kant van de vereniging goed te regelen. Nadere informatie op aanvraag. De penningmeester moet rekenen op een wekelijkse tijdsbesteding van ongeveer 6 uur. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Secretaris

  Rode Kruis Veenendaal

  Secretaris, Iets voor jou? De afdeling Veenendaal van het Rode Kruis is een actieve afdeling met circa 75 enthousiaste vrijwilligers. Er worden activiteiten georganiseerd zoals workshops om de zelfredzaamheid te vergroten, EHBO-onderwijs op basisscholen en aan volwassenen en evenementenhulpverlening. Door een verschuiving in de taken van het huidige bestuur ontstaat ruimte voor een: Secretaris Wat ga je doen? Als secretaris ondersteun je de afdelingsvoorzitter en heb je een bewakende rol in de planning en uitstaande acties. Je coördineert de in- en uitgaande correspondentie en draagt zorgt voor een correcte archivering van formele stukken. Je verzorgt de voorbereiding en verslaglegging van de bestuursvergaderingen. Je bewaakt de tijdige indiening van werkplannen, begrotingen en jaarrekeningen. Je levert een actieve bijdrage aan de bestuurs- en districtsvergaderingen. Samen met jouw medebestuurders ontwikkel je de visie en het beleid van het Rode Kruis afdeling Veenendaal. Wie ben jij? Bij voorkeur heb je ervaring met het werken in praktisch bestuurlijke functie (“denkende doener”) en heb je beleidsmatig inzicht. Jouw communicatieve vaardigheden zijn uitstekend en je hebt het vermogen om mensen te verbinden. Je bent bereid om je ca 4 uur per week in te zetten. Wij bieden: Boeiend, afwisselend en belangrijk werk met een gezellige groep mensen. Je kunt je talent op een zinvolle manier inzetten, je kennis en ervaring verruimen en je netwerk vergroten. reis- en onkosten worden vergoed. Je kunt zelf je tijden indelen en je werkt vanuit huis. De afdelingsvergaderingen worden gehouden in ons gebouw en de districtsvergaderingen zijn vaak al in Utrecht. Heb je belangstelling of wil je meer informatie? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Kinderoppas

  Centrum voor Bewegen

  Vrijwilliger gevraagd voor kinderoppas in sportcentrum in het centrum van Veenendaal Ga jij graag met kleine kinderen om, wil jij minimaal 6 maanden vrijwilligerswerk doen en ben jij beschikbaar op één of meerdere ochtenden? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou! Wij zoeken iemand met grote interesse in het omgaan met kinderen en die actief met ze aan de slag kan gaan. Je moet wekelijks aanwezig zijn en we moeten op je kunnen rekenen (muv vakantiedagen). Beheersing nederlandse taal is een voorwaarde. Functie-eisen: Kunnen omgaan met kleine kinderen tot 4 jaar. Zelfstandig kunnen werken met deze kinderen.Minimaal voor 6 maanden vrijwilligerswerk als kinderoppas Waar:      Centrum voor Bewegen (Kerkewijk 31 voormalig Hoogvlietpand) Waarom:  Uitbreiding kinderoppas Wanneer: Beschikbaar op een of meerdere ochtenden in de week van maandag t/m vrijdag. Wat bieden wij: Gratis sporten in ons sportcentrum zowel fitness als groepsles. In het sportcentrum heerst een gezellige, rustige sfeer. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie. 
  Lees meer
 • Haken en breien voor de voedselbank

  Veens

  Haak jij aan bij haken en breien voor het goede doel? Iedere dinsdagochtend van 10 tot 12 uur haken en breien de dames van de Granny Girls sjaals en mutsen voor de kledingbank in Veenendaal. Locatie is buurthuis de Driehoek op het Zuiderkruis 742. Vind jij het leuk om te haken of breien en daarmee Veenendalers die bij de kledingbank komen van mutsen en sjaals te voorzien? De dames van de haakgroep kunnen je helpen om je vaardigheden te ontwikkelen als het gaat om het haken en daarbij is het een erg gezellige groep waarvan je deel uitmaakt. Er is plek zowel voor vrouwen als mannen en alle leeftijden zijn welkom! Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.   
  Lees meer
 • Bestuurslid Maatjes

  Humanitas Nederrijn

  Vrijwillig Portefeuillehouder Maatjes Humanitas (bestuurslid) De primaire taak van ons bestuur is het faciliteren van de lokale Humanitas activiteiten op de drie domeinen: Jeugd, Maatjesprojecten en Thuisadministratie. Daarnaast draagt het bestuur zorg voor de in- en externe communicatie en het werven van subsidies en fondsen. Dit alles in samenwerking met een professioneel districtskantoor Functieomschrijving: Op dit moment omvat uw portefeuille twee activiteiten: Tandem en Contact Houden. • Humanitas Tandem is een breed Maatjesproject voor mensen die in een sociaal isolement zitten. Vrijwilligers proberen samen met de deelnemers het isolement te doorbreken, door allerlei activiteiten te ondernemen. • Humanitas Contact Houden is er voor mensen die door hun handicap of chronische ziekte, lichamelijk of psychisch, moeite hebben om deel te nemen aan de samenleving, hoewel ze dit wel graag willen. Wie: Iedereen met zo mogelijk enige bestuurlijke ervaring Wat: Bestuurslid en Portefeuillehouder van het project Maatjes Waar: thuiswerk, op locatie of kantoor / niet plaatsgebonden Waarom: Maatschappelijke betrokkenheid in een groter organisatie, veel contacten en netwerken Wanneer:U bent gemiddeld 4 tot 8 uur per week beschikbaar voor Humanitas (overdag en/of in de avonduren) en circa 10x per jaar om deel te nemen aan de bestuursvergadering van de afdeling (in de avonduren) Functie eisen: • U bent verantwoordelijk voor het goed functioneren van de activiteiten van de afdeling •Op actieve wijze de activiteitencoördinatoren ondersteunen bij het opstellen van plannen en het leiden van de activiteit •Zich informeren over beleidsplannen van gemeenten en instanties op het gebied van welzijn, zorg- en dienstverlening, transities en decentralisaties •Adviseren van het bestuur over relevante ontwikkelingen binnen het terrein van de Humanitas-hulpverlening •Initiatieven ontwikkelen voor nieuwe activiteiten binnen de kaders van het afdelingsbeleidsplan •Het budget voor de activiteiten beheren •Overleggen met andere relevante aanbieders in de regio •Onderhouden van contacten met de subsidieverleners van de activiteiten en het lokale netwerk •Wervingsactiviteiten uitvoeren; binnenhalen van subsidies •Aansturen van de vrijwillige coördinatoren van de activiteiten die bij de portefeuille horen •U organiseert en bent voorzitter van het coördinatorenoverleg van de activiteiten in de portefeuille •een dienstverlenende instelling •organisatievermogen •bestuurlijke ervaring •kennis en affiniteit met de zorg- en hulpverlening in de regio; weten welke hulpvragen er zijn (de hulpvrager kennen) en welke organisaties actief zijn op het gebied van de zorg- en hulpverlening •kennis en affiniteit met de verenging •een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid U bent: •een teamspeler •communicatief sterk •iemand die snel en graag contact maakt met anderen •(persoonlijk) betrokken bij de hulpvragen die er zijn Humanitas afd. Nederrijn biedt jou: Goede werksfeer binnen bestuur en met coördinatoren en vrijwilligers. Sociaal netwerk Onkosten/reiskostenvergoeding in overleg. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Interieurverzorg(st)er

  Speelotheek Veenendaal

  Wij zijn op zoek naar een Interieurverzorg(st)er die zelfstandig, buiten openingstijden, schoon kan maken in de speelotheek. Tijden in overleg  Functie eisen: 16+ Waar: Speelotheek Veenendaal Prins Willem Alexanderpark 1 Speelotheek Veenendaal bied jou: Uiteraard zorgen wij voor de materialen om schoon te maken. Verder organiseren wij speelotheek gerelateerde bijeenkomsten Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer
 • Gezellig maatje

  Philadelphia

  Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger voor onze gepensioneerde cliënt. Voor één van onze cliënten wonend bij Philadelphia De Nachtzwaluw zijn wij op zoek naar een maatje die bij haar langs komt voor een bakje koffie, een rondje in de buurt, samen een boodschap doen en gezellig kletsen. Zij is met pensioen en voor de invulling van haar vrije dagen vind zij het gezellig als er eens iemand langs komt. Wanneer en hoe vaak kunnen wij in een kennismaking afspreken. Past dit bij u? Dan maken wij graag een afspraak voor een kennismaking! Stichting Philadelphia Zorg biedt u: binnen het vrijwilligers netwerk van Philadelphia kun je cursussen volgen. We bieden indien van toepassing een onkosten vergoeding. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer
 • Klusser

  Speelotheek Veenendaal

  Speelotheek Veenendaal leent speelgoed en spellen uit aan inwoners van Veenendaal en omstreken. Wij zoeken voor de Speelotheek een handig persoon, die zelfstandig kapot speelgoed kan repareren. Waar: Op de Speelotheek of bij diegene zelf thuis Wanneer: Regelmatig, maar niet op een vast tijdstip Functie eisen: Handig, kennis van elektra, heeft zelf gereedschap Speelotheek Veenendaal bied jou: Uiteraard wordt materiaal ter herstellen van het speelgoed vergoed. Verder organiseren wij speelotheek gerelateerde bijeenkomsten Locatie: Speelotheek Veenendaal Prins Willem Alexanderpark 1 3905CA Veenendaal Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Gastheer/gastvrouw

  Veens Vrijwilligers College

  We zoeken een hartelijke gastvrouw/heer die van aanpakken weet voor de Workshops en Masterclasses van het Veens Vrijwilligers College (onderdeel van Veens). De workshops zijn minimaal 1x in de maand op de maandagavonden en is bedoeld voor vrijwilligers en mantelzorgers van Veenendaal. De Masterclasses zijn 4 x per jaar en worden georganiseerd voor vrijwilligersorganisaties. De werkdagen dat je ons team komt versterken zijn de maandagen van 9.00-12.00 en 1 of 2x in de maand op maandagavond van 18.30-22.00. Heb je goede communicatieve vaardigheden, ben je fysiek sterk om de zaal klaar te zetten, kun je lekker doorwerken en plezier maken met je team, dan zijn wij op zoek naar jou! Taken: Meedenken over de jaarplanning Gastheer/gastvrouw zijn tijdens de workshop Koffie/ thee maken, helpen de zaal klaarmaken (beamer, stoelen klaarzetten enz) en opruimen Wij bieden: Een gezellig team Werkervaring Scholing van het VVC; Uiteraard deelname aan alle workshops Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Administrateur

  IVN Veenendaal-Rhenen

  IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen we met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal. Onze plaatselijke IVN-afdeling Veenendaal-Rhenen heeft een eigen Natuur- en Milieu Educatief centrum "De Groenhof" met een mediatheek. Wij organiseren activiteiten voor basisscholen, BSO en dergelijke, wandelingen en fietstochten, landschapsonderhoud, cursussen en jeugdactiviteiten en we publiceren wandel- en fietsroutes. Per maart 2020 ontstaat een vacature voor de functie van administrateur. We zijn op zoek naar iemand met een goed financieel en administratief inzicht en ervaring in (geautomatiseerde) financiële administratie, om onder leiding van de penningmeester de boekhouding van de vereniging op orde te houden. Nadere informatie op aanvraag. De administrateur moet rekenen op een wekelijkse tijdsbesteding van ongeveer 4 uur. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer