Vacaturebank

De vacaturebank: wat kunt u doen?

Ik wil helpen bij een organisatieIk wil helpen in mijn buurt

Type

Afstand

Totaal 118 items in de Vacaturebank

 • Coördinator Alzheimer Café Veenendaal

  Alzheimer Café Veenendaal

  Het Alzheimer Café verzorgt maandelijkse bijeenkomsten voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. In het Alzheimer Café geven we informatie en zorgen we voor een aangename, veilige sfeer waar mensen hun ervaringen met elkaar delen. Met een team van vrijwilligers en professionals worden deze avonden voorbereid en georganiseerd. Functieomschrijving: Als coördinator van het Alzheimer Café zorg je voor de continuïteit van het Alzheimer Café. Je bent de spil in het team en zorgt ervoor dat ieder passende taken heeft en deze tijdig uitvoert. Je vindt het leuk om mensen te inspireren en te binden aan het Alzheimer Café. Je bent het aanspreekpunt voor vrijwilligers in het Alzheimer Café. Afhankelijk van de samenstelling van de werkgroep kun je taken uitbesteden aan werkgroepleden. Een van de leden van het regionale bestuur is jouw aanspreekpunt. Ben jij: • Iemand die affiniteit heeft met mensen met dementie en hun naasten • Iemand die het Alzheimer Café een warm hart toedraagt • Een duizendpoot die het leuk vindt om te plannen en te organiseren • De stuwende kracht achter een groep vrijwilligers en professionals • Iemand met een relevant netwerk of het leuk vindt een netwerk op te bouwen • Goed in communicatieve vaardigheden Wat: • Coördineren van werkzaamheden voor de 10 caféavonden per jaar (elke derde dinsdag van de maand). Het handboek Alzheimer Café is beschikbaar en leidend. • Coördineren en begeleiden van de vrijwilligers, stimuleert de samenwerking met professionals in het team • Je bouwt aan een vrijwilligersbestand en beheert deze in de database van Alzheimer Nederland (Nexios) • Je bent lid van de werkgroep, soms in de rol van voorzitter • Je onderhoudt contact met het bestuurslid van de regionale afdeling en maakt jaarlijks een begroting • Je registreert het aantal bezoekers per avond en geeft dat door aan de verantwoordelijken, waaronder het bestuurslid van de regionale afdeling Tijdsinvestering: 10 avonden per jaar op een vaste avond in de maand, (4 uur per avond).De lokatie is in Veenendaal. En de voorbereidende werkzaamheden voor de avond en deelname aan de werkgroep Wanneer: 3de dinsdagavond van de maand Alzheimer Café biedt jou: Samenwerking in een leuk team vrijwilligers. Trainingen, overleggen en bijeenkomsten gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering. Informatie en opleidingen via Alzheimer Nederland. Ondersteuning van het bestuur van de regionale afdeling en de coördinator Regionale activiteiten en overige medewerkers van kantoor Alzheimer Nederland. Reiskostenvergoeding en vergoeding van gemaakte onkosten. Een tweejaarlijkse landelijke vrijwilligersdag. Je ontvangt maandelijks de digitale nieuwsbrief en het vrijwilligersnieuws in je mailbox. Het vrijwilligerswerk bij Alzheimer Nederland kan vormt een aanvulling zijn op je CV En natuurlijk veel voldoening! Heb je interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Vrijwilliger/ Gastvrouw,Gastheer

  Alzheimer Café Veenendaal

  Wil jij een steentje bijdragen aan het ondersteunen van mensen met dementie en hun mantelzorgers? Het Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. In het Alzheimer Café geven we informatie en zorgen we voor een aangename, veilige sfeer waar mensen hun ervaringen met elkaar delen. Met een team van vrijwilligers en professionals worden deze avonden voorbereid en georganiseerd. De coördinator van het Alzheimer Café is je aanspreekpunt. Het is fijn als de vrijwilliger enige praktische ervaring heeft in de omgang, gespreksvoering en begeleiding van mensen met dementie en hun familie, en dat hij/zij beschikt over invoelingsvermogen voor de problemen van mensen met dementie en hun familie. Functieomschrijving: In het Alzheimer Café zijn verschillende werkzaamheden die je als vrijwilliger kunt doen: - Meehelpen in het klaarzetten en opruimen van de zaal en verwelkomen van de bezoekers - De bezoekers van het Alzheimer Café op hun gemak stellen - Informatie geven aan nieuwe bezoekers over de structuur van de avond - Meehelpen in de catering - Oog hebben voor de eventuele emoties van bezoekers en daar op reageren - Signaleren van vragen bij bezoekers en deze doorgeven aan de gespreksleider en/of aanwezige professionals - Ondersteunen van de gespreksleider en coördinator van het Alzheimer Café Ben jij: - Geraakt door mensen met dementie en hun mantelzorgers? - Iemand die mensen op hun gemak kan stellen en mensen welkom laten voelen - Iemand met een luisterend oor - Iemand die het fijn vindt om in een team te functioneren - Één keer in de maand beschikbaar op een vaste avond in de maand (elke de derde dinsdag van de maand ? Dan komen we graag met je in contact. Wanneer: 10 avonden per jaar, (3de dinsdagavond van de maand) in Veenendaal. Tijdinvestering:circa 4 uur per avond + eventuele voorbereiding. Het Alzheimer Café biedt jou: Waardering en erkenning, Sociale contacten in het team vrijwilligers, Trainingen voor vrijwilligers van Alzheimer Nederland, Ondersteuning van het bestuur en de coördinator Alzheimer Café. En natuurlijk veel voldoening door mensen met dementie en hun partners een goede avond te bezorgen! Heb je interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Behangers gezocht

  Philadelphia

  Behangers  In Juni 2020 zullen de bewoners van 5 huidige locatie van Stichting Philadelphia Veenendaal gaan verhuizen naar de nieuwe locatie aan de Zuivelstraat in Veenendaal. Daar krijgen 36 clienten een eigen appartement, waar ze heel erg blij mee zijn en naar uitkijken! Vanaf 30 april kan er op de Zuivelstraat behangen worden. Vind jij het leuk om te behangen en ken je nog meer mensen die dit leuk zouden vinden dan horen we graag van je! Er mogen i.v.m. corona maatregelen maximaal 2 personen per appartement behangen. In totaal 12 appartementen moeten behangen worden, maar alle beetjes helpen! We zorgen dat er behang en materiaal is. Maar mocht je de beschikking hebben over een behang tafel, lijm emmer, lijmkwast dan zou het fijn zijn als je deze kunt meenemen. Ben je in de gelegenheid om te helpen of wil je wat meer informatie laat het dan weten door op meer informatie te klikken.
  Lees meer
 • Verhuurbalie medewerker

  Veens

  De Verhuurbalie van Veens zoekt versterking! De twee huidige vrijwilligers regelen de verhuur van ruimtes binnen de locaties van Veens. Zij kunnen goed extra hulp gebruiken. Er wordt hiervoor een planningsprogramma gebruikt. Er wordt gewerkt vanuit een kantoor in wijkcentrum ‘t Turfke. Het contact met de (potentiële) klanten verloopt via e-mail en telefoon. De werktijden zijn in onderling overleg af te spreken; wij denken aan maximaal twee dagdelen per week. Ben je nauwkeurig, accuraat en sociaal vaardig? Vind je het een uitdaging om je steentje bij te dragen in het verhuurproces van Veens? Reageer dan op deze vrijwilligersvacature Kennismaking met de huidige vrijwilligers is een belangrijk onderdeel. Uiteraard word je uitgebreid ingewerkt. Heb je interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Gespreksleider Alzheimer Café Veenendaal

  Alzheimer Café Veenendaal

  Wil jij een steentje bijdragen aan het ondersteunen van mensen met dementie en hun mantelzorgers? Als gespreksleider in het Alzheimer Café ben je het vaste gezicht van het cafe en ben je regisseur van de avond. Samen met het team van vrijwilligers en professionals zorg je voor een veilige en prettige sfeer waarin mensen zich op hun gemak voelen. We verwachten van de gespreksleider dat zij/hij enige praktische ervaring heeft in omgang, gespreksvoering en begeleiding van mensen met dementie en hun familie of dit zich snel eigen kan maken. Heb jij een warm hart voor mensen met dementie? Ben jij iemands die: . Het Alzheimer Café een warm hart toedraagt en zich kan vinden in de methodische aanpak van het Alzheimer Café? . Inzicht heeft in de dilemma's van mensen met dementie en hun naasten en die weet te vertalen in open vragen aan gastspreker en zaal? . Met flair voor de groep staat . In staat is de regie van de avond naar je toe te trekken . Oog heeft voor groepsdynamiek d.w.z. sommige bezoekers stimuleren en anderen op passende wijze afremmen .Ruimte geeft aan emoties uit de zaal en weet deze emoties begeleiden . Bereid is de training gespreksleiders Alzheimer Café van Alzheimer Nederland te volgen Dan komen we graag in contact! Je werkzaamheden zijn: . (Mede) vormgeven van het programma van het Alzheimer Café Veenendaal. . Je stimuleert samenwerking in he team van het Alzheimer Café . Je leidt op een prettige manier de café avond . Je betrekt bewust elke caféavond mensen met dementie in het gesprek . Je levert een bijdrage aan de evaluatie van de avond De tijdinvestering is 10 avonden per jaar op een vaste avond in de maand (3de dinsdag van de maand, 4 uur per avond) plus voorbereiding. Er is nog een gespreksleider waarmee, in overleg de taken worden verdeeld . Alzheimer Café Veenendaal biedt jou: . Trainingen, Overleggen en bijeenkomsten gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering. . Informatie vanuit Alzheimer Nederland . Ondersteuning van het bestuur van de regionale afdeling van Alzheimer Nederland . Vergoeding van onkosten . Diverse vrijwilligers bijeenkomsten Heb je interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Vrijwilliger communicatie en PR Alzheimer Café

  Alzheimer Café Veenendaal

  Het Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. In het Alzheimer Café geven we informatie en zorgen voor een aangename , veilige sfeer waar mensen hun ervaringen met elkaar delen. Met een team vrijwilligers en professionals worden deze avonden voorbereid en georganiseerd. Hiervoor zijn wij op zoek naar: Vrijwilliger communicatie en PR voor het Alzheimer Café Ben jij:.Geraakt door mensen met dementie en hun mantelzorgers?.Iemand die mensen op hun gemak kan stellen en mensen welkom laten voelen?.Iemand met een luisterend oor die het fijn vindt om in een team te functioneren? Dan komen we graag met je in contact! Je werkzaamheden als PR/Communicatievrijwilliger zijn: .Wervende teksten schrijven (of je hierin bekwamen) .De flyer en poster maken op het format van Alzheimer Nederland .Zorgen voor verspreiding van flyer en poster .Maandelijks een wervend persbericht maken en versturen naar regionale pers. .Bijhouden van het relatiebestand in het systeem van Alzheimer Nederland .Maandelijks bijwonen van het Alzheimer Café Veenendaal (2de dinsdagavond van de maand) Het Alzheimer Café Veenendaal (en Alzheimer Nederland) biedt jou: . Trainingen voor vrijwilligers in he Alzheimer Café . Informatie via Alzheimer Nederland . Ondersteuning van het regionale bestuur en de coördinator van het Alzheimer Café . Vergoeding van onkosten . Vrijwilligers bijeenkomsten . Veel voldoening Heb je interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Senioren Computerhulp

  Veens

  Senioren Computerhulp Kunt u goed met de computer overweg? En heeft u het geduld en de bevlogenheid om een ander uit te leggen hoe hij of zij iets opzoekt op internet, een mailtje stuurt of uitlegt hoe de tablet of smartphone werkt? Word dan vrijwilliger bij ‘de Senioren Computerhulp’ in de Kleine Beer, een activiteitencentrum van Veens. Iedere donderdagmiddag (13.30 – 16.00 uur) wordt deze hulp aangeboden. Het idee achter ‘Senioren Computerhulp’ is om senioren vertrouwder te maken met de computer, tablet, smartphone, internet en e-mail. Op deze manier blijven zij betrokken bij de maatschappij; computer en internet zijn bijna onmisbaar om in de huidige tijd te kunnen functioneren. Senioren computerhulp is lid van SeniorWeb. De huidige vrijwilligers kunnen versterking gebruiken om met een leuke, gemotiveerde groep deze dienst nog beter op de kaart te zetten. Vind je het leuk om je medemens hierbij te helpen? Ben je handig met de computer en beschik je over je goede sociale vaardigheden? Blijf je vriendelijk als je dezelfde vraag krijgt? Dan is deze leuke vrijwilligersfunctie vast iets voor jou! Interesse? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer
 • Speurder archeologisch erfgoed

  Landschaperfgoed Utrecht

  Speur vanuit huis mee naar archeologisch erfgoed! Het project Erfgoed Gezocht is het eerste grootschalige archeologische project op basis van citizen science: iedereen kan vanachter zijn/haar eigen computer meespeuren naar nog niet eerder ontdekt archeologisch erfgoed op de Utrechtse Heuvelrug. Hierdoor kunnen burgers bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek en de bescherming van het Utrechts erfgoed. Wat ga je doen? De Utrechtse Heuvelrug is veel te groot om alleen door professionele archeologen onderzocht te worden. Daarom wordt burgerwetenschap, citizen science, toegepast: Utrechters wordt gevraagd om vanuit huis mee te speuren. Op de website Erfgoed Gezocht staan hoogtekaarten waarop vrijwilligers sporen uit het verleden kunnen markeren. Het gaat dan om archeologische resten zoals grafheuvels (uit 2800-500 v.C.) en Celtic fields of raatakkers (1000 v.C.-200 na C.), maar ook om jongere sporen uit bijvoorbeeld de tijd van Napoleon en de Tweede Wereldoorlog. De resultaten van dit project leveren nieuwe kennis op over ons verleden. Het wordt daarnaast gebruikt in een wetenschappelijke studie naar kunstmatige intelligentie en automatische herkenning van archeologische structuren door de computer. Iedereen met een computer en internet kan deelnemen. Deelnemers krijgen vooraf een korte uitleg, en na een eerste speurfase via de computer zullen archeologen en vrijwilligers samen het veld in gaan om de gevonden resten te controleren. Elke kaart wordt door minimaal 30 mensen onderzocht, wat zorgt voor een betrouwbare steekproef. Deelname aan het project is gratis en duurt naar verwachting tot het einde van het jaar. Het project Erfgoed Gezocht is te vinden op www.erfgoedgezocht.nl. Het is belangrijk dat hetzelfde gebied door verschillende mensen wordt onderzocht. Door u te registreren als vrijwilliger kunt u beginnen met speuren. Via het forum houden wij u op de hoogte van activiteiten van het project en van de eerste resultaten. Wat bieden wij · Lekker thuis werken achter je pc. Zeker in deze tijden een must. · Spannend speurwerk met onverwachte resultaten. Wat vragen wij aan competities en beschikbaarheid: Je bent bereid met je eigen computer deel te nemen. Voorkennis is niet noodzakelijk. Iedereen kan meedoen. Deelnemen kan op ieder gewenst moment vanuit je eigen huiskamer. Over het project Erfgoed Gezocht is een project voor de Utrechtse Heuvelrug en een samenwerking tussen de Universiteit Leiden en Landschap Erfgoed Utrecht. Landschap Erfgoed Utrecht heeft als missie het landschap en het culturele erfgoed in Utrecht te beschermen, te beheren en te verrijken. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Wijkblad opzetten in Petenbos

  Veens

  Wijkblad opzetten in Petenbos en Petenbos-OostHet doel van de uitgave van het wijkblad is om wijkbewoners te informeren over zaken die Petenbos aangaan en de betrokkenheid tussen bewoners vergroten. Naast een papieren versie willen we ook digitale nieuwsbrieven gaan versturen (max. 4x per jaar).  We zoeken redactieleden die bijdragen schijven, de kopij verzamelen, contact onderhouden met alle partijen en de vormgever aansturen.   Wie helpt om de wijkkrant Petenbos mogelijk te maken? Het redactiewerk past mogelijk bij jou als je: Kunt schrijven of een goed gevoel voor taal hebt Als je het leuk vindt om mensen te bevragen of als je nieuwsgierig bent of als je: goed kunt plannen en organiseren het leuk vind om bovenstaande te ontwikkelen Je hoeft dus niet alles te kunnen. En we werken je in zodat je precies weet hoe alles loopt. Uiteraard is er ook ruimte als je eigen ideeën hebt om daarmee aan de slag te gaan. Hoeveel tijd kost het je? 4 x per jaar ben je ongeveer 10u. kwijt. We willen graag gebruik gaan maken van een professionele vormgever die zorgt dat alles bij de drukker terecht komt.   Heb je interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Maatje voor een Servisch sprekende moeder

  CJG Veenendaal

  CJG Veenendaal is op zoek naar een maatje! Spreek je Servisch en hou je van koffie, een gezellig praatje of een uitje? Dan zoekt deze moeder jou! Deze moeder heeft drie kinderen onder de 6 jaar waar je ook regelmatig mee in contact komt. Veel gezelligheid dus. Lijkt dit je wat, neem dan contact met ons op. Functie eisen: VOG Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Hulp bij huiswerk

  CJG Veenendaal

  CJG Veenendaal zoekt een enthousiaste huiswerkhulp  Heb jij een kleine talenknobbel en wil je je kennis wel delen? Dan zijn we op zoek naar jou! Een meisje van 11 jaar is op zoek naar iemand die haar wil helpen bij haar huiswerk. Vooral Engels en spelling is voor haar een uitdaging. Wekelijk een momentje met haar zitten, helpt haar om beter het schooljaar door te komen. Ga jij de uitdaging aan? Functie eisen: VOG Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Gastgezin

  CJG Veenendaal

  Steungezin gezocht door CJG Veenendaal Is er nog plek in jullie leven en jullie hart om regelmatig een kind een warm welkom te geven? Hierbij is het belangrijk dat je flexibel bent in je mogelijkheden. De ouder van deze jongen heeft depressieve klachten. Deze klachten zijn soms naar de achtergrond. Maar soms juist ook helemaal niet. Voor deze jongen zijn we op zoek naar een gezin waar hij wekelijks welkom is. En wanneer het nodig is, zijn voor een korte periode meerdere dagdelen opvang gewenst. Zo is er naast zijn eigen gezin, een gezin waar hij in moeilijkere tijden even zichzelf kan zijn en ontspannen kan spelen. Functie eisen: VOG Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer