Vacaturebank

De vacaturebank: wat kunt u doen?

Ik wil helpen bij een organisatieIk wil helpen in mijn buurt

Type

Afstand

Totaal 110 items in de Vacaturebank

 • Vrijwilliger 't Boveneind

  Zorggroep Charim

  In september 2023 gaan de bewoners van Dragonder verhuizen naar het in aanbouw zijnde pand wat naast het huidige pand gebouwd word. Wat zou het fijn zijn als we nu al vrijwilligers hebben die straks mee willen verhuizen naar deze prachtige locatie. Op Dragonder wonen bewoners met dementie. Voor deze bewoners zijn wij op zoek naar vrijwilligers die kunnen ondersteunen in de huiskamer met onder andere: - ontbijt klaarmaken - koffie/thee zetten en samen een kopje drinken - spelletjes - persoonlijke aandacht. Je kan hier onder andere aan krullers indraaien of handmassage denken - korte wandeling maken. Wat mogen we van je verwachten: - affiniteit met ouderen met dementie of - de bereidheid om te verdiepen in omgang met mensen met dementie - geduld - fysiek in staat zijn om een rolstoel te kunnen duwen. Wat kunnen wij jou bieden: - voldoening - een omgeving waarin veel mogelijk is - gerichte scholing daar waar nodig - gezelligheid - 1 x per jaar een vrijwilligers feest/avond Spreekt bovenstaande je aan? Klik dan op meer informatie voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met Ilse van Leeuwen.
  Lees meer
 • Vrijwilliger 't Boveneind

  Zorggroep Charim

  Maak jij het verschil? Voor bewoners in 't Boveneind zijn we op zoek naar vrijwilligers. Heb je 1 á 2 uurtjes per week de tijd om het verschil te maken voor een bewoner? om: - samen een kopje koffie te drinken in ons restaurant, - samen een stukje te wandelen in de omgeving, - samen een boodschap te gaan doen, - samen een spelletje te doen? Dit zijn zomaar wat voorbeelden waar de bewoners van 't Boveneind blij van worden. We zoeken je als je: - affiniteit hebt met ouderen - geduldig bent en ouderen enthousiast kan maken - fysiek in staat bent om een rolstoel te duwen Wat bieden wij je: - een omgeving waarin veel mogelijk is - gerichte scholing als dat nodig is - veel gezelligheid en voldoening. Spreekt bovenstaande je aan? Klik dan op meer informatie voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met Ilse van Leeuwen.
  Lees meer
 • (Duo)Fiets vrijwilliger gezocht in Veenendaal!

  InteraktContour MO

  Heb jij zin om met onze cliënten op pad te gaan? Op onze dagbestedingslocatie van InteraktContour in Veenendaal hebben we een duo fiets. We zouden het heel leuk vinden als er iemand wekelijks komt fietsen met onze cliënten. De bedoeling is dan om 1 of misschien 2 ochtenden of middagen in de week een rondje door Veenendaal te fietsen samen met een cliënt. Als jij, en de cliënt wat verder zouden willen fietsen, is dit zeker ook mogelijk! De fiets heeft een trap ondersteuning, en zit ideaal! Lees je dit en denk je, dat lijkt me wel wat! Dan horen wij super graag van je! Belangstelling voor dit leuke vrijwilligerswerk? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Schipper op De Blauwe Bever

  De Blauwe Bever

  Een unieke kans! Wordt schipper op Safarischip De Blauwe Bever (8 uur/week) De schipper is vrijwilliger op de Blauwe Bever maar moet óók aan een aantal (wettelijke) eisen voldoen om te mogen varen met ons mooie schip. Hij (of zij!) moet in het bezit zijn van een Groot Vaarbewijs Binnenvaart of een geldig Rijn-patent. Behalve dat de schipper ook periodiek medisch gekeurd moet worden, moet hij in het bezit zijn van een verklaring Eerste Hulp Verlener (EHV) en een Deskundige Passagiersvaart Verklaring (DPV). De opleidingen daarvoor komen voor rekening van de Stichting Rijnoevervaarten. Uiteraard is er een inwerkperiode afhankelijk van kennis en ervaring om het schip te leren kennen. Wat wij vrijwilligers aanbieden: Vrijwilligersvergoeding Zie: https://deblauwebever.nl/over-ons/vacatures/ Interesse in deze bijzondere vacature? Klik op meer informatie!
  Lees meer
 • Natuurgids op de Blauwe Bever

  De Blauwe Bever

  Natuurgids op Safarischip De Blauwe Bever (6 uur/week) Als natuurgids heb je affiniteit met flora en fauna en kun je aan boord enthousiast vertellen over de samenhang tussen de gebieden met de rivieren als verbindende factor. Tijdens de walexcursies laten we onze passagiers vooral de natuur beleven en kun je hen als gids over flora, fauna en de historie van die gebieden informeren. Afhankelijk van het aantal vaarten en je eigen beschikbaarheid vaar je tijdens het seizoen van april tot en met oktober enkele keren per maand. Tijdens een inwerkperiode word je begeleid door deskundige gidsen en indien nodig word je opgeleid tot natuurgids voor De Blauwe Bever. Na de inwerkperiode kun je geheel zelfstandig gidsen. Afhankelijk van het aantal vaarten en je eigen beschikbaarheid vaar je tijdens het seizoen van april tot en met oktober enkele keren per maand. Wat wij vrijwilligers aanbieden: Vrijwilligersvergoeding.  Interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.    
  Lees meer
 • Matroos op de Blauwe Bever

  De Blauwe Bever

  Safarischip De Blauwe Bever zoekt een matroos  (8 uur/week) De matroos ondersteunt de schipper bij de uitvoering van de werkzaamheden.Hij/zij maakt het schip gereed voor vertrek. Daarvoor doet hij/zij een groot aantal voorbereidende handelingen zoals het controleren van de motoren (olie en koelvloeistoffen) en het controleren van reddingsmiddelen zoals reddingsvesten. De matroos heeft een belangrijke rol bij het inschepen en ontschepen van onze passagiers. Hij/zij legt de loopplank uit en telt de passagiers bij vertrek en aankomst. Voortdurend is er afstemming tussen de schipper en de matroos over het verloop van de vaart. Om matroos te kunnen worden is het noodzakelijk het schip goed te leren kennen. Daarvoor is een ruime inwerkperiode door ervaren collega’s. De matroos dient ook in het bezit te zijn van een zgn. Dienstboekje en hij/zij moet periodiek medisch gekeurd worden. Ook moet de matroos een tweetal cursussen volgen die ook periodiek moeten worden herhaald. De kosten van keuring en opleiding komen voor rekening van de Stichting Rivieroevervaarten. Wat wij vrijwilligers aanbieden: Vrijwilligersvergoeding.  Interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Gastvrouw-heer voor avondrestaurant De Meent

  De Meent / Charim

  Verpleeghuis De Meent heeft een mooi restaurant waar bewoners en bezoek van harte welkom zijn. Wij willen de bewoners en het bezoek ook in de avonduren gezelligheid bieden in het restaurant en gaan starten met een avondopening. Tijdens deze avondopening kan men onder het genot van een kop koffie of thee, een gebakje, koek, frisdrank e.d. genieten van een fijne achtergrond muziek. Er kan tv gekeken worden, een spelletje gespeeld en wie er graag op de piano speelt, nodigen wij uit om het overige bezoek te laten genieten van mooie pianomuziek. Kortom een restaurant wat veel gezelligheid biedt en waar iedereen van harte welkom is en gastvrij wordt ontvangen. Ben jij een geboren gastvrouw, -heer? Kan je bovenstaande vraag met een volmondig “ja” beantwoorden en wil je graag vrijwilligerswerk doen in ons mooie restaurant? Dan ben je van harte welkom en komen wij graag in contact met jou. Wat vragen wij van je? ? Je hebt gastvrijheid, betrokkenheid en gezelligheid hoog in het vaandel staan ? Je maakt makkelijk contact en weet bezoek een “warm welkom gevoel” te geven ? Je bent sociaalvaardig en kan een luisterend oor bieden ? Je vindt het fijn mensen te helpen en serveert hen koffie, thee e.d. ? Je kunt continuïteit bieden ? Je wilt bij ziekte of vakantie van een collegavrijwilliger de dienst waarnemen Je bent de spreekwoordelijke “spin in het web” Tijd: Woensdagavond van 18.30 uur tot 21.00 uur. Interesse of eerst meer weten? Klik op 'Meer informatie'! 
  Lees meer
 • Taalgroepbegeleider bij de Bibliotheek

  Bibliotheek Veenendaal

  Lijkt het jou leuk om een groepje anderstaligen te begeleiden bij het oefenen van de Nederlandse taal? Meld je aan als vrijwilliger en word taalgroepbegeleider bij de Bibliotheek. We zijn op zoek naar vrijwilligers die een groep van 5-10 mensen met een vergelijkbaar taalniveau willen begeleiden. Hierbij kan je denken aan: • Oefenen van spreekvaardigheid. • Oefenen met de taal die nodig is voor doktersbezoeken, bood- schappen doen, telefoneren, etc. • Oefenen met lezen en schrijven. • Oefenen met solliciteren. • Oefenen met het volgen van het nieuws. Je oefent wekelijks op vrijdagdag van 9.30 - 11.00 uur met je taalgroep op de locatie: Buurthuis het Turfke. Ook bereid je lessen voor. Als taalgroepbegeleider ontvang je: • Een training. • Persoonlijke begeleiding van de taaldocent van Bibliotheek Veenendaal. • Uitnodigingen voor bijeenkomsten waar je je ervaringen kan delen met andere vrijwilligers. • Een vrijwilligersovereenkomst. • Een gratis abonnement op Bibliotheek Veenendaal. Interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Vrijwilliger gezocht voor een vriendenkring

  VKV

  Al reeds meer dan 10 jaar bestaat de VKV vriendenkring. Bestaande uit, op dit moment, 5 mensen met NAH of een licht verstandelijke beperking. Zij zoeken een tweede vrijwilliger. Functieomschrijving: De vrijwilliger begeleidt de groep in onderlinge communicatie en onduidelijkheden die er kunnen ontstaan. Dit doet hij/zij samen met de vrijwilliger die al betrokken is. Daarnaast gaat hij/zij mee naar activiteiten, waarbij de groep het fijn vindt als er iemand meegaat. Dat kan zijn bij iemand thuis of bij een activiteit elders. Omdat de groep bestaat uit mensen met een licht verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel (NAH), is begeleiding op interpersoonlijk vlak soms nodig. Dit maakt dat de groep al meer dan 11 jaar bij elkaar is. Wanneer:1 keer in de 2 à 3 maanden een vrijdagavond of zaterdagmiddag/avond Functie eisen: Je voelt je betrokken bij mensen met een lichte beperking. Wilt graag bijdragen aan een gezellige bijeenkomst en het gewone leven voor de leden van de vriendenkring. VKV biedt jou: gezellige bijeenkomsten, een maatje om dit vrijwilligerswerk samen te doen. Spreekt deze vacature je aan? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Spontane begeleiders voor de Soos-middag!

  Verpleeghuis De Meent

  De Meent zoekt spontane begeleiders voor de Soos-middag! Iedere vrijdagmiddag is deze gezellige Soos waarvan de invulling per week verschilt. Bewoners kijken er naar uit om door u opgehaald te worden van de afdeling om een gezellige middag met elkaar te hebben. Voorafgaand aan de activiteit helpt u de activiteitenruimte klaar te maken en nadien brengt u de bewoners terug naar de afdeling en ruimt u met elkaar weer op. Alles bij elkaar bent u ongeveer van 14.00-16.00 uur op de vrijdag bezig voor deze Soos. Bent u sociaal, behulpzaam en fysiek in staat om bewoners op te halen en terug te brengen naar de afdeling? Kunt u continuïteit bieden? Heeft u een collegiale instelling en heeft u een goede beheersing van de Nederlandse taal? Dan maken wij graag een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Klik op 'Meer informatie'! 
  Lees meer
 • Kom het bestuur van de Hist. Vereniging Oud Veenendaal versterken!

  Historische Vereniging Oud Veenendaal

  Het bestuur van de Historische Vereniging Oud Veenendaal zoekt uitbreiding in de functie van een algemeen bestuurslid. Kom jij het bestuur van de Historische Vereniging Oud Veenendaal versterken? Wij zoeken een: Algemeen bestuurslid voor onze Historische Vereniging Oud Veenendaal. Als vereniging houden wij de historie van Veenendaal in stand door te verzamelen, bewaren, publiceren en ons actief in te zetten voor behoud van historie.Wij zijn erg blij met uw komst, want een vereniging kan niet bestaan zonder een bestuur en dat geldt ook voor de HVOV. Sommige bestuursleden hebben al een lange zittingsperiode achter de rug en zij zouden het prettig vinden hun taak aan de jongere generatie over te dragen.  Historische Vereniging Oud Veenendaal vergadert 11 keer per jaar, op de tweede dinsdag van de maand (uitgezonderd de maand augustus) Heeft u interesse in de historie van Veenendaal, bent u woonachtig in Veenendaal en wilt u graag meer weten over deze vrijwilligersvacature? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Klik op 'Meer informatie'. 
  Lees meer
 • Vrijwilliger voor begeleiding

  InteraktContour

  Help jij mee onze cliënten een fijne dag te bezorgen? Bij de dagbesteding van InteraktContour (voorheen Boogh) begeleiden wij mensen met een hersenaandoening zodat zij zo optimaal mogelijk mee kunnen doen in de maatschappij. Eén van onze doelen is dat mensen weer deel gaan uitmaken van het maatschappelijk leven. InteraktContour is in Veenendaal gevestigd aan de Nijverheidslaan nummer 6. Elke ochtend komen mensen vanuit de hele regio naar ons toe om de dag door te brengen. De vestiging beschikt over een activiteiten- en behandelcentrum. Om onze cliënten een nog leukere dag te bezorgen zoeken wij een aantal vrijwilligers. Deze vrijwilligers zouden wij graag willen inzetten om bijvoorbeeld een stukje te wandelen of fietsen met cliënten, een spelletje te doen of ons te helpen tijdens de creatieve activiteiten. Ook zouden we het fijn vinden als er voor bepaalde cliënten een 1 op 1 begeleiding komt. Er worden geen specifieke dagen gevraagd. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer