Vacaturebank

Vacaturebank: wat kun je doen?

Ik wil helpen bij een organisatieIk wil helpen in mijn buurt

Type

Afstand

Totaal 164 items in de Vacaturebank

 • Taalmaatje voor onderweg

  Humanitas Tandem Nederrijn

  Man wil graag Nederlands leren om zich in Wageningen thuis te kunnen voelen. Door omstandigheden behoren taallessen op dit moment niet tot de mogelijkheden. Door samen de deur uit te gaan kan de taal in de praktijk worden geoefend. Wij zoeken een vrijwilliger die de waarden van Humanitas onderschrijft: gelijkwaardigheid, verantwoordelijkheid, zelfbeschikking, betrokken en vraaggericht. Humanitas Tandem is er voor mensen die behoefte hebben aan contact met anderen. Een vrijwilliger - een maatje - ondersteunt bij het uitbouwen en versterken van het sociale netwerk, zodat een deelnemer na een jaar weer zelf verder kan. De werktijden zijn 1 tot 3 uur per week, daarnaast 1 x per zes weken een vrijwilligersbijeenkomst. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Sportmaatje

  Humanitas Tandem Nederrijn

  Ouderejaars student wil actief aansluiten bij zijn omgeving. Verschillende sportactiviteiten hebben zijn belangstelling, zoals fitness en tennis, het kunnen ook hele ander activiteiten zijn. Hierbij wordt hij graag gestimuleerd door een maatje als coach. Samen hardlopen met als afsluiting wat drinken kan bijvoorbeeld een goede start zijn. Wij zoeken een vrijwilliger die de waarden van Humanitas onderschrijft: gelijkwaardigheid, verantwoordelijkheid, zelfbeschikking, betrokken en vraaggericht. Humanitas Tandem is er voor mensen die behoefte hebben aan contact met anderen. Een vrijwilliger - een maatje - ondersteunt bij het uitbouwen en versterken van het sociale netwerk, zodat een deelnemer na een jaar weer zelf verder kan. De werktijden zijn 1 tot 3 uur per week, daarnaast 1 x per zes weken een vrijwilligersbijeenkomst. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Open rustige meedenker

  Humanitas Tandem Nederrijn

  Vijftiger wil nieuwe mogelijkheden ontdekken, beter voor zichzelf opkomen en meer zelfvertrouwen ontwikkelen. Ben je niet bang voor stilte, houd je van een boswandeling, ben je rustig maar ook initiatiefrijk met ruimte voor de ander? Dan zoeken we jou als maatje! Wij zoeken een vrijwilliger die de waarden van Humanitas onderschrijft: gelijkwaardigheid, verantwoordelijkheid, zelfbeschikking, betrokken en vraaggericht. Humanitas Tandem is er voor mensen die behoefte hebben aan contact met anderen. Een vrijwilliger - een maatje - ondersteunt bij het uitbouwen en versterken van het sociale netwerk, zodat een deelnemer na een jaar weer zelf verder kan. De werktijden zijn 1 tot 3 uur per week, daarnaast 1 x per zes weken een vrijwilligersbijeenkomst. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Kook vrijwilliger

  QuaRijn

  Wij zoeken een kookvrijwilliger voor ons Ontmoetingscentrum Wat ga je doen? Je bereid een warme maaltijd voor 6 a 10 bezoekers van het Ontmoetingscentrum Veenendaal. Het Ontmoetingscentrum beschikt over een ruime keuken. Dit zijn bezoekers met dementie en/of een psychiatrische achtergrond. Wie ben jij? Ben je actief in het koken en behulpzaam, 18 jaar of ouder en heb je affiniteit met ouderen? Dan zijn we op zoek naar jou! (Het is verplicht in het bezit te zijn van een VOG, deze wordt vergoed door QuaRijn.) Wat bieden wij jou? QuaRijn, Ontmoetingscentrum Veenendaal bied je een plek binnen een dynamisch team van medewerkers, vrijwilligers en stagiaires. Wij zoeken een kookvrijwilliger voor op de maandag, woensdag en vrijdag. De tijden zijn flexibel in overleg van 11:30-14:00 uur. Het ontmoetingscentrum Veenendaal bevindt zich binnen De Koekoek op de Nieuweweg 34 te Veenendaal. Graag tot ziens! Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • (Duo)fiets vrijwilliger

  QuaRijn

  In De Koekoek woont een vriendelijke meneer. Hij zou het fijn vinden als er iemand (liefst ook een man) langs zou komen voor een praatje en wat gezelligheid. Eenmaal bekent en met goed weer zou meneer graag samen een stuk op de duofiets fietsen. Hij heeft beginnende dementie en hield vroeger erg van fietsen. Ook kan hij nog goed lopen en fietsen en is regelmatig te vinden op de hometrainer. Wij zoeken iemand die ééns per week een uurtje tijd vrij heeft. De dag kan worden bepaald in overleg! Gevraagde kennis en ervaring: u bent flexibel, geduldig en sociaal vaardig. U bent vriendelijk. Onkostenvergoeding: indien noodzakelijk een reiskostenvergoeding Overige relevante informatie: In De Koekoek wonen 39 bewoners met dementie in een veilige leefomgeving. De bewoner vormt samen met zes of zeven andere bewoners een zo gewoon mogelijk huishouden. Onze medewerkers zijn onderdeel van dit huishouden. De bewoners richten zelf zoveel mogelijk hun dagelijks leven in. Iedere bewoner heeft een eigen studio met een eigen badkamer. Er zijn gezamenlijke huiskamers. (Het is verplicht in het bezit te zijn van een VOG, deze wordt vergoed door QuaRijn.) QuaRijn biedt u: Als vrijwilliger in De Koekoek kunt u altijd terugvallen op de ondersteuning en kennis van een activiteiten begeleider. Zij zijn uw eerste aanspreekpunt, maken u wegwijs op de woongroep en brengen u in verbinding met de bewoner. Op 250 meter van het centrum van Veenendaal (tussen De Scheepjeshof en De Nieuwe Molen) staat 'De Koekoek'. Locatie: De Koekoek, Nieuweweg 30a t/m 30f 3901 BE Veenendaal Graag tot ziens! Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Winkelmedewerker

  Restore Kringloop

  Een superleuke vacature! Ben jij op zoek naar een afwisselende en superleuke vrijwilligers-plek? Wil jij onderdeel uitmaken van een actief en betrokken team kom dan eens kennismaken met Restore Kringloop te Veenendaal. Wat breng jij mee? Enthousiasme, je vindt het leuk om met mensen om te gaan en bent niet bang om op mensen af te stappen. Wat krijg je ervoor terug? Een leuke winkel om je werkzaamheden uit te voeren samen met betrokken collega’s. Het mooie gevoel van alle spullen die mensen ons gunnen krijgen misschien een tweede of derde leven en je helpt mee te zorgen voor ons milieu. En natuurlijk een vrijwilligersvergoeding van €1,25 per uur met een maximum van €95,- per maand. Wij zoeken collega's voor in de winkel met winkelervaring. Je vind het leuk om in de winkel te werken, met klanten om te gaan en je hebt ervaring met de kassa en/of verkoop of met etaleren. (de vacature is voor tenminste 3 dagdelen á 12 uur) Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Vrijwilligers dagbesteding volwassenen

  Zorgboerderij de Eekhoeve

  Voor onze dagbesteding voor mensen met een beperking op de zorgboerderij zijn wij op zoek naar creatieve vrijwilligers die bijvoorbeeld handig zijn met houtbewerking, muzikaal of creatief zijn. Functieomschrijving: ondersteunen of begeleiden van creatieve of muzikale activiteiten. Waar: Zorgboerderij de Eekhoeve Wanneer: dagdeel of delen. Functie eisen: zorgzaam, gezellig en creatief. De Eekhoeve biedt jou: een mooie werkplek op het platteland.  Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Helpen op school

  Mozaïek Bongerd

  Op onze openbare basisschool De Bongerd zijn veel nieuwkomers die tussen de 1-4 jaar in Nederland zijn. Wij zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden op vrijwillige basis te helpen buiten de klas met taalonderwijs. Bijvoorbeeld door samen te lezen, letters en woordjes te oefenen. Daarnaast kunnen we ook hulp gebruiken bij bijvoorbeeld de organisatie van de schoolbieb, het onderhouden van de tuin. Als er vrijwilligers zijn die belangstelling hebben om onze veelzijdige en kleurrijke school te ondersteunen, en zo een bijdrage te leveren aan een vlotte integratie van deze doelgroep in Veenendaal, dan nodigen wij hen van harte uit voor een oriënterend gesprek over wensen en mogelijkheden. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Vrijwilliger landschapsbeheer

  Landschap Erfgoed Utrecht

  Voor Landgoed de Laan dat onder landschapsbeheer staat van Stichting Landschapsbeheerploegen Utrecht worden er enthousiaste vrijwilligers gezocht die een onmisbare bijdrage willen leveren aan het beheer en onderhoud van het landschap van Utrecht. Een landschapsbeheerploeg bestaat uit een ploegbegeleider die met minimaal 5 vrijwilligers het werk uitvoert. Je maakt onderdeel uit van een hecht team van enthousiaste mensen en doet zeer afwisselend werk op bijzondere plekken. Het werk is erg divers en bestaat uit klussen als onderhoud van de historische tuin van buitenplaatsen, wilgen knotten, het maaien en schonen van poelen, aanleggen en onderhouden van broeihopen voor ringslangen, onderhoud van lanen, aanplanten van bomen en struiken, afzetten van hakhout, maaien en afhooien van hooilandjes en aanleg en onderhoud van hoogstamfruitboomgaarden. Je leert veel over het beheer en onderhoud van het landschap en je komt daarbij regelmatig op bijzondere plaatsen die veelal niet vrij toegankelijk zijn. De werkzaamheden vinden plaats op donderdag. Verzamelt wordt er bij de werkschuur om 8.45 uur. Deze is te bereiken via de Dwarsweg 69 Overberg, waarna je 200 meter het bospad moet volgen. OMSCHRIJVING Taken: • Het verrichten van beheerwerkzaamheden in het landschap onder begeleiding van een professioneel ploegbegeleider Wat wij vragen aan competenties en beschikbaarheid: • Je hebt een praktische instelling • Je bent bereid om wekelijks op een vaste dag en bij verschillende weersomstandigheden buiten te werken • Je bent bereid om opdrachten aan te nemen van de ploegbegeleider • Er wordt gewerkt van ongeveer 8.45 uur tot 15.30 uur Wat wij bieden: • Vrijwilligersvergoeding of kilometer vergoeding • Bemiddeling bij declaraties gemeentelijke vrijwilligersverzekering • Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn beschikbaar • Vrijwilligers kerstdiner • Jaarlijkse vrijwilligersdag Heeft u interesse in de vacature? Klik dan op meer informatie. 
  Lees meer
 • Maatje

  Humanitas DMH

  Voor een vriendelijke, gezellige voetballiefhebber van 39 jaar met een matige verstandelijke beperking en autisme zijn we op zoek naar iemand die gezellige dingen met hem wil ondernemen. Lijkt het jou wat, reageer dan snel! Aantal uren: in overleg Wij bieden onze vrijwilligers: •Een prettige werkomgeving; •Persoonlijke begeleiding; •Een kilometervergoeding conform regeling belastingdienst. Bedrijfsomschrijving: De woonlocatie Onze Nieuwe Weg in Veenendaal is een woonlocatie voor zelfstandig wonen voor cliënten met een licht tot matige verstandelijke beperking. Er wonen ongeveer evenveel mannelijke als vrouwelijk cliënten. De woonlocatie Onze Nieuwe Weg bestaat uit appartementen met een eigen voordeur. De appartementen hebben een woonkamer, een slaapkamer en een eigen badkamer met toilet. In de woonkamer is een klein keukentje. Hier kan beperkt gekookt worden. Ieder appartement heeft een eigen balkon. De appartementen op de begane grond hebben een deur die naar de gemeenschappelijke tuin gaat. Er is een gemeenschappelijke woonkeuken waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen koken en eten. De woonlocatie Onze Nieuwe Weg ligt in een woonwijk dichtbij het centrum van Veenendaal. Op vijf minuten lopen ligt het winkelcentrum en bushaltes. Als vrijwilliger bij Humanitas DMH speel je een grote rol voor onze cliënten. Plaats: Veenendaal Locatie: Onze Nieuwe Weg te Veenendaal Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Opvoed coach

  Humanitas/Home-Start

  Wil je er zijn voor de ander? Home-Start zoekt vrijwilligers met opvoedervaring! Mensen die weten dat opvoeden leuk en lastig kan zijn. Geen perfecte opvoeders, maar ervaringsdeskundigen, die hun eigen ervaring graag willen delen met ouders die een stressvolle periode doormaken. Er is een zorgvuldige matching met als doel dat het gezin en de vrijwilliger samen een goede tijd hebben. Home-Start is er voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar met alledaagse opvoedproblemen en richt zich op het versterken van het gezin. Daardoor kan worden voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Home-Start vraagt: deelname aan voorbereidende training 1e kwartaal 2019 wekelijks (muv vakanties) bezoek van een gezin gedurende ongeveer een jaar aansluiting bij de Humanitas waarden: gelijkwaardigheid, eigen regie en verantwoordelijkheid Home-Start biedt jou: de kans om nieuwe mensen te ontmoeten kennis te maken met andere culturen deskundige begeleiding en scholing persoonlijke ontwikkeling een betrokken team onkostenvergoeding en verzekering en het gevoel dat we er toe doen Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Creatief met kinderen

  Humanitas

  Op zoek naar een creatieve uitdaging? Dan biedt het mamacafe Cultuurfabriek jou een leuke vrijwilligersbaan! In het mamacafe Cultuurfabriek kunnen (groot)ouders en hun kinderen(0-4 jaar) elkaar wekelijks ontmoeten, contact leggen en met elkaar spelen. Elke maand is er een ander thema en wordt een daarbij passend knutselwerk en speelgoed aangeboden. Wij zoeken een creatieve vrijwilliger die: Thema's indeelt knutselwerkje voorbereid materialen hiervoor aanschaft knutselwerkje 1x per maand samen met ouders en kind uitvoert Wij vragen van jou: affiniteit met jonge kinderen en hun ouders de bereidheid om 1x per maand aanwezig te zijn in het mamacafe op woensdag van 9.30-12.30u het zelfstandig voorbereiden van knutselwerk en thema's Wij bieden jou: de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen onkostenvergoeding en verzekering begeleiding door coördinator een leuk team 2 jaarlijks overleg en lunch Locatie: Cultuurfabriek, Kees Stipplein 1 Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer