Vacaturebank

De vacaturebank: wat kunt u doen?

Ik wil helpen bij een organisatieIk wil helpen in mijn buurt

Type

Afstand

Totaal 107 items in de Vacaturebank

 • Hulp bij huiswerk

  CJG Veenendaal

  CJG Veenendaal zoekt een enthousiaste huiswerkhulp  Heb jij een kleine talenknobbel en wil je je kennis wel delen? Dan zijn we op zoek naar jou! Een meisje van 11 jaar is op zoek naar iemand die haar wil helpen bij haar huiswerk. Vooral Engels en spelling is voor haar een uitdaging. Wekelijk een momentje met haar zitten, helpt haar om beter het schooljaar door te komen. Ga jij de uitdaging aan? Functie eisen: VOG Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Gezinsondersteuner

  CJG Veenendaal

  Steungezin gezocht door CJG Veenendaal Is er nog plek in jullie leven en jullie hart om regelmatig een kind een warm welkom te geven? Hierbij is het belangrijk dat je flexibel bent in je mogelijkheden. De ouder van deze jongen heeft depressieve klachten. Deze klachten zijn soms naar de achtergrond. Maar soms juist ook helemaal niet. Voor deze jongen zijn we op zoek naar een gezin waar hij wekelijks welkom is. En wanneer het nodig is, zijn voor een korte periode meerdere dagdelen opvang gewenst. Zo is er naast zijn eigen gezin, een gezin waar hij in moeilijkere tijden even zichzelf kan zijn en ontspannen kan spelen. Functie eisen: VOG Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Wegwijzer voor een jongen

  CJG Veenendaal

  CJG Veenendaal zoekt: een wegwijzer voor een jongen!  Sta jij midden in het leven? En wil je een jongen van 12 jaar wegwijs maken in de maatschappij? Denk aan het doen van een boodschap, samen naar buiten of samen een potje gamen. Deze jongen vindt activiteiten ondernemen best spannend, maar samen met zijn moeder en gezinswerker kan er goed uitgelegd worden wat hij fijn vindt. Contact eenmaal in de week of eenmaal in de twee weken is gewenst. Functie eisen: VOG Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Oppas voor twee jongens

  CJG Veenendaal

  Het CJG Veenendaal zoekt oppas voor twee jongens van 7 en 9 jaar. Hou je van ravotten en stoeien en kun je structuur aanbieden? Dan zijn er twee jongens naar jou op zoek! Voor hun ouders is het erg belangrijk als ze af en toe een dagdeel samen iets kunnen ondernemen, zodat ze daarna weer met frisse energie er kunnen zijn voor hun gezin. Een klik met de jongens is belangrijk. Denk jij die gene te zijn? Neem dan gerust contact met ons op. Functie eisen: VOG Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Kievit beschermer

  Landschap Kievit beschermer

  Landschap Erfgoed Utrecht zoekt een Kievit beschermer Word jij de nieuwe beschermer van de Kievit? Als vrijwillige 'Kievit beschermer’ ben je tijdens het broedseizoen van april tot juni bezig om wekelijks Kieviten te monitoren. Steeds meer boeren nemen, in samenwerking met het Collectief Utrecht Oost, maatregelen voor de Kievit. Er worden bloemen ingezaaid om insecten aan te trekken als voedsel voor de kuikens. De nesten krijgen extra rust door uitgestelde bewerkingen. De maatregelen vergen veel precisie en afstemming. Door het monitoren of de Kieviten er zitten en later in het seizoen de kuikens te noteren kan er inzicht gekregen worden naar de effectiviteit van de maatregelen. Door jouw waarneming wordt gekeken of de Kievit profiteert of dat het nog beter kan! Je kijkt of de kuikens daadwerkelijk groot worden. Met de boer onderhoud je nauw contact over je activiteiten. En ook het vastleggen van je bevindingen in een landelijke database is onderdeel van je taak. Je werkt intensief samen met een aantal vrijwilligers en met de boer en wordt ondersteund door de coördinator van je groep en Landschap Erfgoed Utrecht. Wat wij vragen aan competenties en beschikbaarheid: Je bent gedurende het voorjaar (april – juni) minimaal 4 uur per week beschikbaar. Je bent bereid de beginnerscursus weidevogelbescherming te volgen (voor data zie onze website) Je bent bereid de cursus Kievit monitoring te volgen (voor data zie onze website) https://www.landschaperfgoedutrecht.nl/ik-word-vrijwilliger/vrijwilligersvacatures/ Je woont (bij voorkeur) in de buurt van een weidevogelgebied. Je kan met eigen vervoer naar de locatie(s). Wat bieden wij: Een leuke klus: samen met een groep enthousiaste vrijwilligers bescherm je de weidevogels en daarmee lever je een directe bijdrage aan de instandhouding van de weidevogels in jouw regio. Een beginnerscursus weidevogelbescherming in periode maart – april. Begeleiding tijdens het seizoen van ervaren vrijwilligers en Landschap Erfgoed Utrecht. Een veldgids met foto’s van de nesten van verschillende weidevogels. Na de cursus loop je met een ervaren vrijwilliger. Cursus digitaal weidevogelbeheer voor het registreren van gedrag van de Kievit. Uitnodiging voor de jaarlijkse vrijwilligersdag van Landschap Erfgoed Utrecht. Digitale nieuwsbrief vrijwilligers, 6 keer per jaar. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Medewerker Speelotheek

  Speelotheek Veenendaal

  Wij zoeken voor de Speelotheek vrijwilligers voor de dinsdag- woensdag- en zaterdagochtend. Je start om 9.15 samen met 2 andere vrijwilligers om alles voor te bereiden, de kasten na te lopen en vanaf 9.30 uur komen de leden binnen (eventueel met kinderen) om speelgoed/spellen in te leveren en nieuw speelgoed uit te zoeken. Om 11 uur sluit de Speelotheek voor leden, de vrijwilligers maken af wat er nog ligt, dit kan tot half 12 zijn. Als medewerker maak je een praatje, controleer je het speelgoed, los je eventuele problemen op en neem je het speelgoed in en zet het terug in de kasten. Ook leen je het speelgoed weer uit als iemand iets nieuws heeft uitgezocht. Verder help je eventueel mee met tellen of het zoeken of reserveren van speelgoed. Voorlichting geven aan nieuwe leden (en inschrijven) Schoonhouden van de Speelotheek. Gevraagde kennis en ervaring: Goede beheersing van de Nederlandse taal, ruime computerervaring, enthousiast over spel en spelen, geïnteresseerd om meer te leren over spel en spelen. Tegen stress kunnen als het ineens erg druk is. Onkostenvergoeding: workshops en bijeenkomsten. Speelotheek Veenendaal biedt jou: een leuke speelse vrijwilligersjob én een gratis abonnement. Minimum leeftijd: 16 Aantal uren: minimaal 2,5 uur tot 3 uur per week Plaats: Veenendaal Locatie: Prins Willem Alexander Park 1 Heeft u interesse in de vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Gastvrouw/heer

  Veens-Welzijn

  Gastvrouwen en gastheren zijn actief in diverse (ouderen) locaties van Veens. Zij zijn het visitekaartje! Alle gebruikers van onze locaties kunnen bij hen terecht voor een kopje koffie of thee én een luisterend oor. Deze vrijwilligersfunctie heeft gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Naast het verzorgen van de koffie en de thee voor onze bezoekers zorgt u er ook voor dat de vaat schoon gewassen wordt. Gelukkig staan er bijna overal snelle afwasmachines in onze keukens. De gastvrouwen en -heren werken per dagdeel; een ochtend of een middag. Oor en oog hebben voor onze bezoekers en daar invulling aangeven; dat maakt deze vrijwilligersfunctie leuk! Wat biedt Veens? Als Vrijwilliger bij Veens krijg je een vrijwilligerscontract en ben je als vrijwilliger verzekerd. Daarnaast kun je gebruik maken van de trainingen en workshops van het vrijwilligers college en wordt je uitgenodigd voor het jaarlijkse vrijwilligersfeest. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie!
  Lees meer
 • Coördinator Rondleiden

  Museum Veenendaal

  Museum Veenendaal wil een aantrekkelijk museum zijn, een ontmoetingsplek voor jong en oud, en wil zijn bezoekers en de inwoners van Veenendaal een podium bieden voor kunst en historie. Met circa 75 vrijwilligers werkt het museum aan het levendig houden van het Verhaal van Veenendaal voor de huidige en toekomstige generaties. In de vaste expositie en de tijdelijke wisseltentoonstellingen verzorgt het museum rondleidingen. Dit team bestaat momenteel uit 8 rondleiders. Om de werkzaamheden rondom de rondleidingen in goede banen te leiden, zijn wij op zoek naar een Coördinator Rondleiden voor gemiddeld 2 uur per week Werkzaamheden - Aannemen aanvragen voor rondleidingen en deze inplannen. - Aanvragers informeren over mogelijkheden en prijzen - Contact onderhouden met rondleider en aanvrager bij eventuele wijzigingen en hierop inspelen. - Rondleiders op de hoogte houden van spelende zaken in het museum. - Eenmaal per jaar deelname aan coördinatorenoverleg met het museumbestuur. - Bij elke wisselexpositie voor de opening een rondleiding verzorgen voor de rondleiders. - Bijscholing en uitjes organiseren voor de rondleiders. - Eventueel na volgen van de basistraining zelf rondleidingen verzorgen. Museum Veenendaal biedt u: - De mogelijkheid om (nog meer) ervaring op te doen en deskundigheid te verwerven. - Een prettige samenwerking met de museumvrijwilligers en andere gebruikers van de Cultuurfabriek op het Kees Stipplein in Veenendaal. Enkele keren per jaar wordt een vrijwilligersbijeenkomst georganiseerd. Alle vrijwilligers worden standaard uitgenodigd bij openingen van tijdelijke exposities en lezingen om op de hoogte te blijven van onze museale activiteiten en de andere vrijwilligers te ontmoeten. - Vergoeding van onkosten en/of verblijfskosten gemaakt in opdracht van Museum Veenendaal. Daarnaast is er via de gemeente een vrijwilligersverzekering die voorkomt dat de vrijwilliger financieel schade lijdt door het verrichten van vrijwilligerswerk. Bent u onze enthousiaste collega met aantoonbare organisatorische kwaliteiten en die gewend is om voor een groep te staan? Dan zien wij uw sollicitatie graag tegemoet. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Vrijwilliger / echtscheiding / omgangsregeling

  Humanitas BOR

  Scheiden verloopt niet altijd probleemloos. Als er kinderen bij betrokken zijn is het belangrijk dat zij niet de dupe worden van de spanningen tussen hun ouders. Een vrijwilliger als neutrale begeleider kan juist dat steuntje in de rug zijn voor ouders en kind(eren) om deze moeilijke periode wat makkelijker te laten verlopen. Vrijwilligers bij BOR bieden praktische ondersteuning aan minderjarige kinderen en hun ouders bij het uitvoeren van de door hun ouders gemaakte afspraken rond de omgang. Ben jij onze nieuwe vrijwilliger? • Je hebt een hart voor (scheidings)kinderen. • Je hebt levenservaring, ben stressbestendig en kunt een neutrale houding innemen tussen ouders. • Je kunt goed luisteren. • Je hebt een dagdeel per week of 14 dagen tijd en bent beschikbaar na schooltijd en/of in het weekend. • Het is handig als je over een auto beschikt. Wat krijg je ervoor terug? • Naast veel voldoening krijg je ondersteuning in de vorm van: • Een voorbereidende training • Professionele begeleiding. • Gezellig contact en uitwisseling van ervaringen met collega-vrijwilligers. • Themabijeenkomsten. • Persoonlijke ontwikkeling. • Verzekering. • Vergoeding van gemaakte reiskosten. Heeft u interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Tuinonderhoud

  St. Buitenzorg

  Stichting Buitenzorg werkt samen met Zideris die o.a. op de locatie Dierenkamp Dragonder dagbesteding aanbiedt. Voor deze locatie zijn wij op zoek naar een aantal tuinvrijwilligers die affiniteit hebben met mensen met een verstandelijk beperking. Als vrijwilliger tuinonderhoud: • Heb je affiniteit met bezoekers/cliënten die een verstandelijke beperking hebben; • Werk je graag samen; • Heb je enige ervaring met tuinieren De werkzaamheden vinden in overleg met Zideris plaats Locatie Dierenkamp Dragonder, Gersteveld 29b, 3902 EL Veenendaal Voor Stichting Buitenzorg is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Heb je interesse? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Toezichthouder / Opzichter

  St. Buitenzorg

  Stichting Buitenzorg is per direct op zoek naar een vrijwilliger die op de locatie Dierenkamp Dragonder toezicht wil houden op het terrein. Je bent zichtbaar aanwezig op het terrein van Dierenkamp Dragonder en houdt toezicht op het gebruik van de speeltoestellen en overige materialen van Stichting Buitenzorg. Je bent vraagbaak voor de bezoekers van het Dierenkamp en spreekt hen zo nodig aan op hun gedrag. Je maakt makkelijk contact met mensen en kunt goed opschieten met jongeren. Je kunt mensen op een respectvolle manier aanspreken op hun gedrag en zorgt voor een prettige sfeer. Voorlopig starten we met toezicht op zaterdagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur Voor Stichting Buitenzorg is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Heb je interesse? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer
 • Vrijwilliger in de moestuin

  IVN Veenendaal-Rhenen

  De IVN moestuin op landgoed Remmerstein is een moestuin waar groenten, kruiden en bloemen gekweekt worden. Als onderdeel van IVN Veenendaal-Rhenen is ook educatie een belangrijk doel van de moestuin. Voor de moestuin zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om buiten te werken op een historische plek.Het werk bestaat uit alle voorkomende tuinwerkzaamheden zoals zaaien, wieden, oogsten, water geven. Je vind het leuk om buiten bezig te zijn in de moestuin. Heb je nog weinig ervaring in tuinieren dan is dat geen probleem.  Waarom: om te ervaren waar ons voedsel vandaan komt en wat er voor nodig is om succesvol te kunnen oogsten Wanneer: op dinsdagochtend van 9.30-12.30 uur (zomertijd 9.00-12.00) en vrijdagmiddag van 13.30-16.00 uur Waar: moestuin de Duiventoren, landgoed Remmerstein. oude Veensegrindweg 15 in Rhenen IVN Veenendaal-Rhenen biedt jou: een prachtige plek om buiten te zijn, waar je kennis op kunt doen van het kweken van groenten, kruiden en bloemen. Heb je interesse? Klik dan op meer informatie.
  Lees meer