Schrijf jij Het Levensboek van een oudere in Veenendaal?

Schrijf jij Het Levensboek van een oudere in Veenendaal?

Een project dat eenzame ouderen en vrijwilligers vindt, verbindt en versterkt

Ben jij geïnteresseerd in het levensverhaal van ouderen? En schrijf je graag? Dan zijn wij op zoek naar jou. Voor het project Levensboeken Veenendaal is Veens op zoek naar vrijwilligers die op bezoek gaan bij ouderen en hun levensverhaal opschrijven met als resultaat een Levensboek.

Interesse in iemands levensverhaal
Ouderen voelen zich vaak eenzaam. Maar hoe kom je erachter of een oudere eenzaam is? Dat is vaak moeilijk te achterhalen. Het project Levensboeken Veenendaal biedt een mogelijke oplossing. Het project legt niet de nadruk op iemands eenzaamheid, maar juist op de interesse in iemands levensverhalen. Een vrijwilliger schrijft de verhalen op en maakt van deze gesprekken het Levensboek van deze persoon.

Landelijk veel succes
Het project Levensboeken is in 2006 ontwikkeld in Den Haag en heeft landelijk al verschillende successen opgeleverd. Het biedt de mogelijkheid om bij ouderen achter de voordeur te komen. In Veenendaal richten we dit project eerst op de wijk West. We zetten in op tien Levensboeken aan het eind van 2016. Later willen we het aantal levensboeken per jaar uitbreiden en zo meerdere wijken in Veenendaal kennis laten maken met het project Levensboeken.

Op zoek naar schrijftalent
Om een succes te maken van dit project zijn wij op zoek naar vrijwilligers van 25 jaar of ouder die het leuk vinden om te schrijven en/of te luisteren naar verhalen van anderen. Je krijgt hiervoor een training. Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact op met wijkcoach Willemieke Koudijs T 06 51 10 97 32, w.koudijs@veens-welzijn.nl.

15-10-2015