Vrijwilliger Josephine

Vrijwilliger Josephine

'Ik ga elke week zwemmen met Daniëlle'

Josephine Woudstra (20) gaat één keer in de week zwemmen met leeftijdsgenootje Daniëlle. Daniëlle heeft een lichtverstandelijke handicap en zocht een sportmaatje via de Veens-centrale. Josephine stond daar als vrijwilliger toen een medewerker van het matchingteam haar belde.

‘Ik wilde graag iets betekenen voor iemand en als student heb ik best veel vrije tijd’, vertelt Josephine. ‘Ik ben erg blij met deze match! Het klikt ontzettend goed tussen Daniëlle en mij. We hebben leuke gesprekken en ik weet dat ik haar blij maak met dit contact. Het bijzondere en interessante van dit vrijwilligerswerk is dat je mensen leert die anders zijn dan je eigen vrienden en die je normaal gesproken niet zo snel ontmoet.’

Veens brengt vrijwilligers in contact met mensen die hulp nodig hebben bij alledaagse dingen. Bijvoorbeeld hulp bij praktische klusjes in en om het huis, bij het invullen van formulieren, begeleiding bij het bezoek aan een arts, samen een kopje koffie drinken of net als Josephine samen sporten. Inschrijven als hulpvrager én hulpbieder kan via deze website of via 06 10387301 ma t/m do tussen 9-12.00 uur.

02-02-2017