Openstaande hulpvragen

Werkzaamheden

Afstand

Totaal 6 items in de Openstaande hulpvragen

 • Telefonische hulp bij aanvraag studiefinanciering DUO en Menzis

  Voor een gezin van Marokkaanse afkomst (wijk Oost), zoeken wij een vrijwilliger die telefonisch (vanwege de coronamaatregelen) wil helpen bij het aanvragen van de studiefinanciering bij DUO en bij het aanvragen van een eigen zorgverzekering bij Menzis, voor de oudste zoon. Deze wordt op 2 juni achttien jaar. De moeder spreekt goed Nederlands en de zoon spreekt alleen maar Nederlands; hij heeft mbo gedaan en stroomt nu door naar hbo. De zoon kan aan de telefoon en per laptop dus ook goed de instructies van u als vrijwilliger volgen en uitvoeren. Wilt u dit gezin op korte termijn telefonisch helpen met het aanvragen van de studiefinanciering en zorgverzekering? 
  Lees meer
 • Bel-maatje tijdens corona-crisis

  Voor een alleenstaande, vriendelijke vrouw van bijna 80 zoeken wij een bel-maatje die haar 1 of meerdere keren in de week wil bellen. Het maakt haar niet uit of het een oudere of meer jongere vrijwilligster is. Mevrouw kan door haar COP en ouderdom niet naar buiten in deze tijd van corona-crisis. Zij heeft weinig netwerk (behalve haar kinderen) en zou het dus gezellig en fijn vinden om door iemand gebeld te worden. Zij hoopt zich hierdoor wat gesteund te voelen en minder alleen. Wie wil in deze moeilijke tijd een bel-maatje voor mevrouw zijn? Dit zou ze erg op prijs stellen en zou haar helpen deze eenzame tijd beter door te komen.
  Lees meer
 • Hulp bij boodschappen en gezellig praatje

  Voor een lieve alleenstaande zieke oudere vrouw in rolstoel, zoeken wij een vrijwilliger die 1x per twee weken met haar een boodschap wil doen en een stukje wil wandelen. Mevrouw zoekt daarin ook een stukje contact en gezelligheid in de vorm van een gesprekje. Vindt u dit leuk om te doen? LET OP: I.v.m de maatregelen rondom corona kan de eerste afspraak pas na 1 juni plaatsvinden. U wordt wel gevraagd vast telefonisch contact te zoeken en de afspraak vast te maken. Misschien kunt u telefonisch contact houden tot de hulpvraag daadwerkelijk tot stand kan komen.
  Lees meer
 • IN AFWACHTING Bezoek, gezelligheid en/of wandelen met oudere pientere dame

  Voor een alleenstaande oudere dame, wijk centrum zuid, zoeken wij een vrijwilliger met humor en positiviteit om 1x per 14 dagen iets gezelligs met haar te ondernemen. Het netwerk van mevrouw is erg klein en zij mist een stukje sociaal contact. Mevrouw is zeer goed bij de tijd, ze bestelt bijvoorbeeld haar boodschappen via de app. Mevrouw gebruikt buitenshuis haar scootmobiel of haar rolstoel. U als vrijwilliger zou bijvoorbeeld met haar kunnen gaan wandelen en dan naast de scootmobiel lopen of haar duwen in de rolstoel. Maar ook binnenshuis gezellig een kopje koffie met haar drinken vindt ze fijn, of samen een (taal)spelletje doen zoals scrabble, cryptogram of kruiswoordpuzzel. Mevrouw rookt niet, drinkt niet en heeft geen huisdieren. Zij houdt van bloemen en planten. Mevrouw is enigszins slechtziend en ook een beetje doof. Maar: zij staat heel positief in het leven! Wilt u 1x per 14 dagen samen met mevrouw binnenshuis of buitenshuis iets gezelligs doen?  LET OP: I.v.m de maatregelen rondom corona kan de eerste afspraak pas na 1 juni plaatsvinden. U wordt wel gevraagd vast telefonisch contact te zoeken en de afspraak vast te maken. Misschien kunt u telefonisch contact houden tot de hulpvraag daadwerkelijk tot stand kan komen.  
  Lees meer
 • Hulp bij (belasting)formulieren invullen

  Meneer van midden 60 jaar heeft hulp nodig bij zijn administratie. Zijn vrouw deed dit altijd maar zij is vorig jaar overleden. Het lukt meneer niet om de administratie bij te houden en dingen te regelen. Hij zou het fijn vinden als een vrijwilliger eerst wil helpen om alles op orde te krijgen en dat deze vrijwilliger daarna 1 keer in de maand wil blijven komen voor de administratie, financien etc. Het lukt meneer niet om dit aangeleerd te krijgen. Hij heeft geen internet en computer thuis. Dus eventueel afspreken in de bibliotheek is een mogelijkheid. Helaas heeft hij geen netwerk bij wie hij deze vraag kan neerleggen en geen financien om iemand in te huren. Er zijn geen schulden.  Wilt u meneer helpen bij zijn administratie? LET OP: I.v.m de maatregelen rondom corona kan de eerste afspraak pas na 1 juni plaatsvinden. U wordt wel gevraagd vast telefonisch contact te zoeken en de afspraak vast te maken. Misschien kunt u telefonisch contact houden tot de hulpvraag daadwerkelijk tot stand kan komen.  
  Lees meer
 • Afwachtend Maatje voor bezoek en naar het dorp

  Een jonge vrouw van bijna 30 jaar is op zoek naar een vrouwelijke vrijwilliger die een maatje voor haar wil zijn. Zij zoekt een vrijwilliger die maximaal 5 jaar jonger of ouder is.  Mevrouw heeft een stoornis binnen het autisme spectrum en daarom is het voor haar lastiger om contacten aan te gaan. Zij heeft wel een aantal activiteiten als werk en stijldansen maar weinig / geen contacten. Mevrouw zou het erg leuk vinden om samen thuis koffie te drinken en wat te kletsen. Maar ook een keer naar het dorp met haar auto om wat te winkelen of ergens wat te gaan drinken zou ze erg leuk vinden. Ze zou het fijn vinden als ze 1x in de 2 weken wat zou kunnen afspreken. Mevrouw haar interesses zijn dieren en stijldansen. Ze houdt niet van fietsen. De dagen dat ze kan afspreken zijn dinsdag en donderdag.  Er is een kat aanwezig. Wie wil een maatje voor mevrouw zijn? LET OP: I.v.m de maatregelen rondom corona kan de eerste afspraak pas na 1 juni plaatsvinden. U wordt wel gevraagd vast telefonisch contact te zoeken en de afspraak vast te maken. Misschien kunt u telefonisch contact houden tot de hulpvraag daadwerkelijk tot stand kan komen.    
  Lees meer