Openstaande hulpvragen

Werkzaamheden

Afstand

Totaal 11 items in de Openstaande hulpvragen

 • Oppas

  Jonge moeder doet mee aan de cursus 'van Dromen naar Doen' van Veens in het Buurthuis 't Turfke. Zij kan op 4 november geen opvang voor haar zoontje van 3 jaar vinden. Dit is erg jammer omdat ze daardoor niet mee kan doen aan de cursus. Dit zou erg zonde zijn voor het proces van deze moeder. Wilt u eenmalig op maandag 4 november van 9.30 - 11.30 uur oppassen op een jongetje van 3 jaar in Buurthuis t Turfke? De moeder neemt zelf wat spulletjes mee waar hij zich mee kan vermaken. Wilt u 2 uurtjes oppassen?
  Lees meer
 • Oppas

  Mevrouw zorgt voor haar man van begin 90 jaar. Meneer kan de avonden niet alleen thuis zijn. Mevrouw zou graag 1x per week een avond naar de bridge club willen. Even iets voor zichzelf doen zou fijn zijn naast de mantelzorgtaken die zij verleend aan haar man. Daarom zoekt ze een vrijwilliger die 1x in de week op maandag of woensdag avond wilt oppassen van 19.00 - 22.45 uur. Als vrijwilliger hoef je er alleen te zijn. Je kan zelf iets meenemen om te doen, een hobby, een boek of bijv. gaan studeren. Ook kan je bij hun tv kijken. Meneer wordt tussen 20.00/20.30 uur naar bed gebracht door de thuiszorg. Meneer is niet spraakzaam dus hoeft daarvoor niet perse een gesprek. Aanwezig zijn is dus voldoende. Mevrouw kan binnen 10 min weer thuis zijn als dat nodig is. Wilt u 1x in de week er zijn voor meneer?
  Lees meer
 • Er op uit

  Mevrouw van midden 50 jaar vind het alleen thuis zitten niets. Ze zou graag 1x in de 2 weken met iemand een activiteit buitenshuis willen doen. Bijvoorbeeld wandelen, fietsen enz. Het maakt niet uit wat, als het maar buitenshuis is. Ze heeft een jack russel die mee kan maar die kan ook prima alleen thuis blijven.  Wilt u 1x in de 2 weken met mevrouw de deur uit?
  Lees meer
 • Mankracht

  Bij een mevrouw van begin 50 jaar is er een foto van vroeger van haar zoon achter een driedelige kast gevallen. Dit fotolijstje is erg waardevol voor haar. Daarom zoekt ze een vrijwilliger die de kast iets opzij zet zodat ze het foto lijstje erachter vandaan kan halen. Zelf heeft ze geen kracht genoeg om de kast opzij te zetten. Het middelste gedeelte zit vast aan de muur en moet dus losgemaakt worden. Wilt u deze waardevolle fotolijst achter de kast vandaan halen?
  Lees meer
 • 4 bomen snoeien

  Vriendelijke alleenstaande moeder zoekt hulp bij het snoeien van 4 leibomen en het weghalen van onkruid in haar voortuin. Deze bomen kunnen erg groot worden en dit houdt de zon in haar keuken tegen. (Evt. de heg bijknippen zou fijn zijn maar niet nodig). Mevrouw heeft reuma en is hierdoor niet in staat om het zelf te doen. Ook heeft zij hier geen netwerk voor. Ze heeft geen materiaal (behalve een snoeischaar) hiervoor. Wilt u de 4 bomen snoeien en wat onkruid verwijderen in de voortuin?
  Lees meer
 • Hulp bij dingen ophangen

  Man van 70 jaar heeft iemand nodig die voor hem ongeveer 3 plaffoniares ophangt en een aantal foto lijstjes. Dit kan meneer niet zelf en heeft geen financien om iemand in te huren. Gereedschap is niet aanwezig dus graag zelf meenemen. Wilt u hem weer licht geven?
  Lees meer
 • Hulp bij administratie

  Mevrouw van midden 40 jaar opent zelf haar brieven niet omdat ze dat niet durft. Daarom zou het fijn zijn er een vrijwilliger wekelijks langs wil komen om de brieven te openen. Mevrouw heeft een bewindvoerder dus rekeningen mogen doorgestuurd worden naar hem. Ook zou het fijn zijn als de vrijwilliger even met haar de agenda doorneemt om te kijken of ze afspraken heeft. Haar een beetje stimuleren om naar haar afspraken te gaan is fijn. Mevrouw rookt en heeft een hond: labrador. Wilt u wekelijks de post doornemen?
  Lees meer
 • Hulp bij boodschappen

  Zelfstandige 93 jarige mevrouw wilt samen met iemand boodschappen doen bij de AH/ etos in het centrum. Mevrouw heeft weinig energie en kan dit niet zelfstandig. Het zou fijn zijn als u haar met de auto thuis kan ophalen om samen naar de winkel te gaan. Nu doen haar dochters dit maar omdat zij de pensioenleeftijd raken en ver weg wonen heeft ze iemand anders nodig. In verband met weinig energie is ze gebonden aan de middag (liefst woensdag of donderdag).  Wilt u 1x in de 2 weken boodschappen doen met deze 93 jarige mevrouw?  
  Lees meer
 • Bezoeken

  Gezelschap gezocht! Ik ben zwaar lichamelijk gehandicapt (begin 40 jaar) en ik maak gebruik van een aangepaste rolstoel. Verder ben ik slecht te verstaan en ik maak gebruik van mijn ipad als hulpmiddel om te communiceren. Ontdanks deze beperking heb ik ik gelukkig zo ver weten te schoppen dat ik begeleid zelfstandig woon in Veenendaal. Iets waar ik echt trots op ben. Helaas kent dit ook een nadeel in de vorm van contact maken met anderen. Dit vind ik moeilijk. Moeilijk in de zin van een gesprek te beginnen met iemand. Ik denk dat het deels door het niet goed kunnen praten. Gelukkig heb ik een paar goede contacten met vrienden in de directe omgeving van Veenendaal. Mijn directe familie wonen ongeveer 45 minuten met de auto verder op. Om deze reden zoek ik een vrijwilliger voor gezelschap en die mij zo nu en dan prikkelt tot het houden van een gesprek. Een gesprek adhv een fotoalbum is bijvoorbeeld mogelijk. Gesprekken voeren kan goed maar deze duren lang omdat ik communiceer via mijn Ipad. Verder vind ik het heel leuk om samen een stuk te rijden. Ik in mijn elektrische rolstoel en de vrijwilliger op de fiets.  Wilt u wekelijks met mij afspreken? 
  Lees meer
 • Er op uit

  Eenzame alleenstaande vrouw van 65 jaar zou het fijn vinden als er iemand 1x in de week met haar naar buiten kan. Overdags of savonds is beide mogelijk. Mevrouw heeft ernstige COPD en heeft angst om naar buiten te gaan. Vanwege kalmerende medicatie mag ze van de dokter niet meer alleen met de scootmobiel op pad. Ze heeft een hondje en rookt. Wilt u 1x per week met mevrouw naar buiten?
  Lees meer
 • Hulp in de tuin

  Alleenstaande moeder is op zoek naar een vrijwilliger die haar achtertuin onkruid vrij wil maken. Tussen de tegels groeit veel onkruid en er is een stuk grond waar veel onkruid groeit. Het lukt haar vanwege diverse redenen niet om dit zelf te doen. Ze heeft een aantal kinderen die evt. mee kunnen helpen van 14/ 15 jaar. Zij moeten er een beetje in gecoacht worden wat en hoe ze het moeten doen. Er zijn geen materialen als snoeischaren aanwezig. Het zou handig zijn als u deze zelf mee kan nemen.       Wie wilt de achtertuin in een dagdeel onkruid vrij maken samen met haar kinderen?        
  Lees meer