Openstaande hulpvragen

Werkzaamheden

Afstand

Totaal 8 items in de Openstaande hulpvragen

 • Administratie

  Meneer van 50 jaar heeft administratieve ondersteuning nodig. Hij ontvangt brieven van het UWV die hij niet begrijpt. Hij spreekt wel Nederlands maar lezen vind hij lastig. Hij zou het fijn vinden als er iemand is die zijn administratie op orde wil brengen. Binnenkort ontvangt hij ook een nieuwe brief of hij wel of geen uitkering meer krijgt. Hier heeft hij hulp bij nodig. Wilt u meneer eenmalig ondersteunen in zijn administratie en zijn brieven uitleggen?
  Lees meer
 • Mankracht

  Een ouder echtpaar krijgt per 21 augustus de sleutel van hun kamers in de Engelenburg. Vrijdagochtend 30 augustus moeten ze verhuizen. Zelf hebben ze geen netwerk die hen hierbij kan helpen. Daarom zoeken ze een aantal vrijwilligers die deze ochtend willen helpen verhuizen. Als u met de auto en aanhanger van Veens kunt rijden is dat erg fijn maar niet nodig! Het gaat om inladen - rijden - en uitladen bij de Engelenburg. Wilt u vrijdag ochtend 30 augustus helpen met verhuizen?
  Lees meer
 • Bezoeken

  We zijn op zoek naar iemand die mantelzorgondersteuning op donderdagmiddag zou willen bieden. Het gaat om een vrouw van midden 70 jaar met MS en beginnende dementie. Mevrouw ging eerst 2 dagen naar de dagbesteding maar dit is helaas nu niet meer mogelijk. Meneer zou graag wat ontlast worden zodat hij er op donderdagmiddag 3 a 4 uur ertussen uit kan. Als vrijwilliger hoef je er alleen te zijn en af en toe een praatje te maken. Neem vooral lekker een eigen boek of iets derglijks mee. Er wordt niet gerookt en er zijn geen huisdieren. Wijk: Petenbos Wilt u meneer iets ontlasten door elke donderdagmiddag een paar uur bij mevrouw te zijn?
  Lees meer
 • Hulp bij elektraklusjes

  Koerdische Nederlandse vrouw zoekt iemand die naar haar vaatwasser wil kijken. De elektra loopt nu voor de kastjes langs en dit is gevaarlijk. Mogelijk dat er achter de vaatwasser een elektra aansluiting zit waar de stekker in kan. Het is dus waarschijnlijk een simpel klusje. Het lukt mevrouw niet om dit zelf te doen en ze heeft hier ook niemand voor in haar omgeving. Mevrouw spreekt geen Nederlands maar ze heeft wel een contactpersoon die Nederlands spreekt. Wilt u eens kijken of u het snoer van de vaatwasser weg kan werken?
  Lees meer
 • Er op uit

  Koerdisch Nederlandse mevrouw zoekt iemand die met haar er op uit wil. Mevrouw woont alleen en komt nog weinig de deur uit. Ze zou graag eens in de week een ommetje maken of samen met iemand naar activiteiten in het buurthuis (Panorama). Mevrouw heeft een rollator en kan ongeveer 500 meter lopen. Het gaat dus om een kwartiertje/ halfuurtje. Mevrouw spreekt geen Nederlands. Ze verstaat het wel een klein beetje. Het gaat er vooral om dat ze even in de buitenlucht is en in beweging is. Uit zichzelf doet ze dit niet.  Daarnaast is het ook een optie om eens aan te sluiten bij een activiteit in het buurthuis Panorama zodat zij ook andere mensen ontmoet.  Wilt u 1x in de week met mevrouw een stukje wandelen?
  Lees meer
 • Engelse taal leren

  Mevrouw van midden 60 jaar zou graag Engels willen praten met iemand zodat ze beter kan communiceren met haar 2 schoondochters. Haar 2 schoondochters komen uit Spanje en Rusland en communiceert net hen in het Engels. Dit gaat nu wat moeizaam. Mevrouw zou graag 1x in de week of eventueel 1x in de 2 weken met iemand Engels willen praten. Spreekt u goed Engels en zou u 1x in de 1 of 2 weken met mevrouw af willen spreken?
  Lees meer
 • Er op uit

  Een 11 jarige Egyptische jongen met een taalstoornis komt weinig buiten en heeft weinig contacten. Het zou fijn zijn als iemand deze jongen 1x in de 2 weken mee naar buiten wil nemen of met hem wil gaan kletsen/ lezen. Ergens naar toe gaan zou ook erg leuk zijn voor deze jongen. Hij is erg gehecht aan zijn moeder en buitenspelen met andere kinderen gaat erg lastig omdat hij sociaal niet sterk is. Wilt u 1x in de 2 weken met deze jongen er op uit?
  Lees meer
 • Hulp bij boodschappen

  Voor een alleenstaande mevrouw zoeken wij een vrijwilligster die (het liefst wekelijks) samen met haar boodschappen wil doen. (Graag naar winkelcentrum de Ellekoot in West).Mevrouw reist per scootmobiel en het zou handig zijn als u naast haar fietst.  Het wordt steeds moeilijker voor mevrouw om zelf de boodschappen te doen. Dit omdat ze steeds meer lichamelijke klachten krijgt en ze moeite heeft met tillen. Zij is bang dat ze een keer valt dus vandaar dat het haar een veilig gevoel zou geven als iemand haar begeleid. Het is de bedoeling dat mevrouw haar 2 stokken meeneemt. In de winkel loopt zij dan met stokken en als zij moe is kan ze even uitrusten op de stoel bij de klantenbalie. Mevrouw heeft een zeer beperkt netwerk, haar familie kan deze vraag vanwege eigen zorgtaken niet oppakken. Haar financiele middelen zijn niet toereikend genoeg om een betaalde kracht in te huren. Wie wil mevrouw ondersteunen met boodschappen doen? Zij kijkt er erg naar uit u te ontmoeten en zou hulp erg fijn vinden!
  Lees meer