Openstaande hulpvragen

Werkzaamheden

Afstand

Totaal 7 items in de Openstaande hulpvragen

 • Hulp bij schoonmaken

  Voor een echtpaar bijna 80 zijn we op zoek naar hulp in de huishouding. Vanwege gezondheids klachten kunnen zij het huishouden niet meer bijhouden. Ze kunnen hulp gebruiken bij het lappen van de ramen, bedden verschonen, stofzuigen, en het goed aanpakken van de keuken. Er wordt in huis niet gerookt en zij hebben geen huisdieren.  I.v.m. huidige coronavoorschriften vragen wij u de 1,5m afstand in acht te nemen en bij verkoudheid, hoest, of koortsklachten bij u of een van uw huisgenoten thuis te blijven.
  Lees meer
 • Wandelen

  Voor een alleenstaande rustige sportieve man van in de 50 zijn we op zoek naar een maatje om leuke dingen mee te doen (wandelen, film kijken, koffie drinken, gezellig praten over sport, muziek etc.). Meneer praat graag en mist het contact met mensen nu in de coronatijd en heeft geen groot netwerk.  Er wordt in huis niet gerookt en meneer heeft geen huisdieren.  I.v.m. de huidige coronavoorschriften vragen wij u de 1,5m afstand in acht te nemen en bij verkoudheid, hoest, of koortsklachten bij u of een van uw huisgenoten thuis te blijven.
  Lees meer
 • Taalmaatje

  Voor een alleenstaande, Syrische meneer van 53 jaar zoeken we een taalmaatje. Meneer zou het fijn vinden als een oudere vrouwelijke vrijwilligster met hem kan afspreken om de nederlandse taal te oefenen, bijvoorbeeld tijdens een wandeling of door samen koffie te drinken en te kletsen. Hij geeft aan, dat er door corona een heel aantal bezigheden zijn weggevallen. Normaal zet hij zich in als vrijwilliger voor Veens Welzijn en oefent daardoor veel met de Nederlandse taal.  Dit mist hij nu. Hij heeft helaas niemand in zijn netwerk die dat hem kan bieden. Wie wil een taalmaatje voor meneer zijn? Meneer rookt maar zal dat niet tijdens het bezoek doen. I.v.m. de huidige coronavoorschriften vragen wij u de 1,5m afstand in acht te nemen en bij verkoudheid, hoest, of koortsklachten bij u of een van uw huisgenoten thuis te blijven.
  Lees meer
 • Bezoeken

  Voor een alleenstaande vrouw van in de 70 zijn we op zoek naar een maatje die Bosnisch, Servisch of Kroatisch spreekt. Mevrouw spreekt geen Nederlands en voelt zich erg eenzaam. Ze zou graag geholpen willen worden met administratieve zaken, een bezoekje aan een huisarts of zaken die allemaal via een computer geregeld moeten worden. Mevrouw heeft slecht contact met haar kinderen.  Bent u die lieve vrijwilligster die één van bovengenoemde talen spreekt en lijkt het u leuk wat voor haar te betekenen?  I.v.m. de huidige coronavoorschriften vragen wij u de 1,5m afstand in acht te nemen en bij verkoudheid, hoest, of koortsklachten bij u of een van uw huisgenoten thuis te blijven.
  Lees meer
 • VOORJAAR / Hulp in de tuin

  Voor een alleenstaande vrouw van eind 60 zijn we op zoek naar iemand die haar voortuin (wijk West, +/- 24m) in 't voorjaar wil betegelen. Aarde moet eruit geschept worden, wit zand moet erin, daarna kunnen de tegels erin.  Mevrouw heeft het e.e.a. klaarliggen (denk aan witzand, worteldoek, tegels) maar het zou toch handig zijn als er vooraf een kijkje wordt genomen. Mevrouw (reumatisch) kan dit helaas niet zelf en heeft ook niemand in haar netwerk die dit voor haar zou kunnen doen. Ook heeft ze geen financiële middelen om een professional in te schakelen.   I.v.m. huidige coronavoorschriften vragen wij u de 1,5m afstand in acht te nemen en bij verkoudheid, hoest, of koortsklachten bij u of een van uw huisgenoten thuis te blijven.      
  Lees meer
 • Bezoeken

  Beschrijving: Voor een alleenstaande man van begin 50, wijk centrum, 2e etage, zoeken wij een maatje die ca 1x per week wat gezelligs met hem onderneemt. Meneer heeft de spierziekte Myotone Dystrofie, woont zelfstandig en wordt begeleid door Interakt Contour. Door de weeks werkt hij drie dagen. In de avonden en weekenden voelt hij zich vaak alleen. Hij zou het heel fijn vinden om een maatje te hebben die hem zo af en toe bezoekt, een keer een boodschapje met hem doet, een stukje samen met hem fietst. Het netwerk van meneer is helaas erg klein. Zijn zussen zijn ook getroffen door ziekte en kunnen niets met hem ondernemen. Meneer heeft een driewielerfiets en wandelt met een rollator. Ondanks zijn ziekte die hem tien jaar geleden is overkomen, is hij zeer optimistisch en een echte doorzetter en gezelligheidsmens. Hij heeft veel humor, houdt van lekker eten en van kletsen. Bent u iemand die stevig in uw schoenen staat en ook van gezelligheid, kletsen en leuke dingen doen houdt, dan bent u misschien wel het maatje dat wij voor deze meneer zoeken.Wij begrijpen dat het in de vakantieperiode lastiger is, mocht het u wat lijken om deze hulpvraag te doen, kan dat in overleg ook na de vakantie Bij een eerste kennismaking tussen u en meneer, zal zijn woonbegeleidster aanwezig zijn.Er wordt in huis niet gerookt en ook zijn er geen huisdieren aanwezig. Ivm huidige coronavoorschriften vragen wij u de 1,5m afstand in acht te nemen en bij verkoudheid, hoest, of koortklachten bij u of een van uw huisgenoten thuis te blijven.
  Lees meer
 • Halen / brengen zwemles

  We zoeken een sociale vrijwilliger die ALS HET ZWEMBAD WEER OPEN GAAT een meisje van 5 jaar op dinsdag en/of donderdag naar zwemles wil brengen en halen. Haar moeder is een alleenstaande moeder van Marrokaanse afkomst met 3 kinderen in de leeftijd van 9, 5 en 1,5 jaar. Zij heeft ernstige hernia klachten en kan dit daarom helaas niet doen.  Door de pijnklachten van moeder kan zij dit lichamelijk niet opbrengen en daarom is getracht dit op te lossen met de hulp van wat buren en bekenden. Dit kleine netwerkje heeft echter te kennen gegeven die niet meer te kunnen opbrengen. Het is heel jammer dat de zwemlessen nu niet door kunnen gaan voor het meisje, dus het gezin zou heel erg geholpen zijn met een vrijwilliger! De zwemtijden zijn op dinsdag en donderdag van 15.15 uur tot 16.00 uur*. Plek: Zwembad de Vallei, Sportlaan 3. Met de auto zou het handigst zijn. Achterop de fiets zou eventueel ook een optie zijn. Het meisje kan wel zelf fietsen, maar schiet nog teveel alle kanten op dus dit is lastiger. Welke vrijwilliger wil deze moeder en het meisje ondersteunen zodat zij weer naar zwemles kan? *I.v.m de corona-regels van het zwembad mogen volwassenen niet naar binnen en moet het kind bij de deur afgegeven worden. De tas moet echter wel weer meegnomen worden want mag niet in het zwembad blijven. Er kan helaas ook niet binnen in het zwembad gewacht worden.
  Lees meer