Openstaande hulpvragen

Werkzaamheden

Afstand

Totaal 6 items in de Openstaande hulpvragen

 • Hulp in de tuin gevraagd

  Voor een ouder echtpaar, wijk zuid, waarvan de man ernstig ziek is en mevrouw slecht ter been, vragen wij een vrijwilliger om hen te helpen de tuin weer netjes te maken. In hun kleine netwerk hebben zij helaas geen mensen om dit aan te vragen en ook hebben zij onvoldoende middelen om deze klus aan een bedrijf uit te besteden.  Het gaat hoofdzakelijk om het onkruid weghalen in de voortuin en bij het pad in de achtertuin langs de schutting.  En een keer het gras maaien. Dat lukt nu door de vele ziekenhuisbezoeken ook niet. Wij begrijpen dat het in de vakantieperiode lastiger is, mocht het u wat lijken om deze hulpvraag te doen, kan dat in overleg ook na de vakantie Wilt u deze mensen helpen en hun tuin weer netjes maken?  
  Lees meer
 • Maatje gezocht voor man met spierziekte

  Voor een alleenstaande man van begin 50, wijk centrum, 2e etage, zoeken wij een maatje die ca 1x per week wat gezelligs met hem onderneemt. Meneer heeft de spierziekte Myotone Dystrofie, woont zelfstandig en wordt begeleid door Interakt Contour. Door de weeks werkt hij drie dagen. In de avonden en weekenden voelt hij zich vaak alleen. Hij zou het heel fijn vinden om een maatje te hebben die hem zo af en toe bezoekt, een keer een boodschapje met hem doet, een stukje samen met hem fietst. Het netwerk van meneer is helaas erg klein. Zijn zussen zijn ook getroffen door ziekte en kunnen niets met hem ondernemen.  Meneer heeft een driewielerfiets en wandelt met een rollator. Ondanks zijn ziekte die hem tien jaar geleden is overkomen, is hij zeer optimistisch en een echte doorzetter en gezelligheidsmens. Hij heeft veel humor, houdt van lekker eten en van kletsen. Bent u iemand die stevig in uw schoenen staat en ook van gezelligheid, kletsen en leuke dingen doen houdt, dan bent u misschien wel het maatje dat wij voor deze meneer zoeken. Wij begrijpen dat het in de vakantieperiode lastiger is, mocht het u wat lijken om deze hulpvraag te doen, kan dat in overleg ook na de vakantie Bij een eerste kennismaking tussen u en meneer, zal zijn woonbegeleidster aanwezig zijn. Er wordt in huis niet gerookt en ook zijn er geen huisdieren aanwezig.  Ivm huidige coronavoorschriften vragen wij u de 1,5m afstand in acht te nemen en bij verkoudheid, hoest, of koortklachten bij u of een van uw huisgenoten thuis te blijven.
  Lees meer
 • Hulp bij schoonmaken 1 uur per twee weken

  Voor een alleenstaande jonge vrouw, wijk zuid, met psychische en lichamelijke klachten (fibromyalgie en beschadigd zenuwstelsel) zoeken wij een vrijwilliger die haar ca 1x per twee weken een uurtje wil helpen in het huishouden. Het zal dan meestal gaan om de badkamer of de was vouwen of stofzuigen.) De gedachte alleen al dat iemand haar zo af en toe komt helpen zal haar al enorm veel lucht geven. Haar netwerk is zeer klein en daaris is niemand beschikbaar om haar zo af en toe te helpen. Over een poosje start voor deze mevrouw een revalidatietraject en er zal dan ook hoogstwaarschijnlijk WMO worden aangevraagd en dus professionele schoonmaakhulp worden geregeld. Maar tot die tijd, een periode van zo'n drie maanden, zou vrijwillige schoonmaakhulp al heel fijn voor haar zijn. Wij begrijpen dat het in de vakantieperiode lastiger is, mocht het u wat lijken om deze hulpvraag te doen, kan dat in overleg ook na de vakantie Mevrouw heeft een kat en rookt. Zou u deze mevrouw de komende drie maanden willen helpen door 1 uurtje per twee weken de dan hoogstnoodzakelijke klus in het huishouden te doen? I.v.m. de huidige coronavoorschriften vragen wij u de 1,5m afstand zoveel mogelijk in acht te nemen en thuis te blijven als u verkoudheids, hoest of koortklachten heeft.
  Lees meer
 • Kopje koffie en boodschapje met oudere mevrouw

  Voor een alleenstaande oudere mevrouw, wijk west, zoeken wij een positief ingestelde, vrolijke vrijwilligster. Mevrouw zou het fijn vinden als deze vrijwilligster 1x per twee weken een kopje koffie bij haar komt drinken en af en toe een 'vergeten' boodschapje met haar wil doen. Mevrouw voelt zich namelijk eenzaam en heeft nauwelijks een netwerk, alleen een zoon en schoondochter maar die kunnen ook niet alle dagen bij haar zijn. Mevrouw heeft te kampen met beginnende vergeetachtigheid; loopt nog zelfstandig, maar buitenshuis met een rollator. Mevrouw heeft af en toe last van duizeligheid en kan daarom niet meer alleen naar buiten ivm eventuele kans op vallen. Het is heel fijn als ze dat wel weer kan omdat u als vrijwilligster met haar mee wandelt. Wij begrijpen dat het in de vakantieperiode lastiger is, mocht het u wat lijken om deze hulpvraag te doen, kan dat in overleg ook na de vakantie Mevrouw heeft een christelijke achtergrond. Er zijn geen huisdieren en ook wordt er niet gerookt. Wilt u deze mevrouw wat gezelligheid bieden door haar 1x per twee weken te bezoeken? Ivm de huidige coronavoorschriften vragen wij u de 1,5 m afstand in acht te nemen en thuis te blijven als u verkoudheids, hoest of koortsklachten heeft.
  Lees meer
 • Wandelen en afleiding (bijv.luisterboeken) voor slechtziende mevrouw

  Voor een alleenstaande oudere, slechtziende mevrouw, wijk centrum-zuid, zoeken wij een doortastende en opgewekte vrijwilliger die haar een beetje uit haar isolement kan helpen. Haar netwerk is beperkt; op af en toe een bezoekje van haar kinderen na is er geen contact met anderen. Mevrouw vindt het moeilijk om de dag door te komen, ze voelt zich eenzaam en is wat somber, en slaapt om die reden veel. Daardoor krijgt zij ook te weinig beweging. 's Ochtends zit zij in haar stoel en valt dan in slaap; 's middags gaat zij naar bed. Bent u die vrijwilliger die haar wat afleiding kan bezorgen en weer wat kleur kan brengen in haar dagen? Door bijvoorbeeld af en toe met haar te wandelen, het liefst 1x per week. Mevrouw loopt met een rollator, ziet slecht, dus wel belangrijk om haar hierin te begeleiden. Daarnaast zou het een idee kunnen zijn om luisterboeken voor haar bij de bibliotheek te lenen. Maar misschien komt u samen nog op andere mogelijkheden om de dag wat te breken voor haar. Er wordt in huis niet gerookt en ook zijn er geen huisdieren aanwezig. Mevrouw is prettig in de omgang en zal heel blij met u zijn! Ivm huidige coronavoorschriften vragen wij u zoveel als mogelijk de 1,5m maatregel te respecteren en thuis te blijven als u verkoudheids, hoest of koortsklachten heeft.
  Lees meer
 • Kort bezoek en stimuleren met taxibus mee (dementie)

  Voor een alleenstaande, oudere mevrouw met beginnende dementie, wijk noord, zoeken wij een vrijwilliger die ervoor wil zorgen dat mevrouw met de taxibus meegaat naar de dagopvang. Het gaat om 1x per week; dag in overleg te bepalen. Mevrouw moet echt op haar gemak worden gesteld zodat ze het taxibusje in wil. Zij kan wat in de war zijn en dan de afspraak vergeten of niet in het busje stappen. Het zou een idee kunnen zijn als u een half uurtje voorafgaand aan de afspraak bij mevrouw een bezoekje brengt en dan samen met haar naar het taxibusje loopt. De eerste keer gaat de casemanager dementie mee om te kijken hoe het gaat. Wilt u deze mevrouw helpen zodat zij 1x per week naar de dagopvang kan? I.v.m. huidige coronavoorschriften vragen wij u om de 1,5m afstand in acht te nemen en thuis te blijven als u verkoudheids, hoest of koortklachten heeft. 
  Lees meer