Openstaande hulpvragen

Werkzaamheden

Afstand

Totaal 8 items in de Openstaande hulpvragen

 • Hulp bij loodgieterklusjes

  Mevrouw van rond de 80 jaar heeft een lekkage. De afvoerbuis voor de wasmachine (waar de slang in gestoken wordt) lekt namelijk bij de S-bocht onderaan die buis. Ze heeft zelf al diverse dingen geprobeerd als tape eromheen doen en afvoerontstopper gebruiken maar dit alles werkt helaas niet. Er moet waarschijnlijk een nieuwe S-bocht op. Deze gaat ze zelf aanschaffen maar het lukt haar niet om deze zelf te vervangen en zoekt iemand die dit voor haar kan doen. Haar netwerk is zeer beperkt door het ouder worden. Het handigste is dat de vrijwilliger komt wanneer haar hulp aanwezig is. Haar hulp is er 1x in de 14 dagen op vrijdag ochtend. Als een andere dag beter uit komt dan is dat ook goed. Wilt u de afvoerbuis weer lekvrij maken?
  Lees meer
 • Erop uit

  Een 11 jarige jongen met een taalstoornis komt weinig buiten en heeft weinig contacten. Het zou fijn zijn als iemand deze jongen 1x in de 2 weken mee naar buiten wil nemen of met hem wil gaan kletsen/ lezen. Ergens naar toe gaan zou ook erg leuk zijn voor deze jongen. Hij is erg gehecht aan zijn moeder en buitenspelen met andere kinderen gaat erg lastig omdat hij sociaal niet sterk is. Wilt u 1x in de 2 weken met deze jongen er op uit?
  Lees meer
 • Mankracht

  Mevrouw heeft een hele zware houten tafel van 2 meter in haar tuin staan. Deze is al lange tijd erg lelijk geworden en moet naar de stort. Mevrouw kan vanwege haar slechte rug niet zelf tillen dus zijn we op zoek naar 2 vrijwilligers die deze zware tafel naar de stort wil brengen. Wilt u deze vrouw eenmalig helpen? Stort is op maandag avond open.
  Lees meer
 • Hulp in de tuin

  Mevrouw van midden 40 jaar vraagt hulp bij het onderhoud van de voortuin. Het gaat om onkruid weggehaald en het snoeien van struiken/ hegjes. Mevrouw is verlamd aan 1 been waardoor deze klus erg lastig is. De achtertuin doet mevrouw liggend zelf maar de voortuin erbij is te belastend voor haar. Ze heeft een zeer klein netwerk en geen financien om iemand in te huren.   Wilt u de voortuin van mevrouw eenmalig verlossen van onkruid en de hegjes snoeien?
  Lees meer
 • Hulp in de tuin

  Voor een alleenstaande vrouw zoeken wij een vrijwilliger die binnekort de tuin kan helpen opschonen. Het gaat niet om snoeiwerk maar om onkruid weghalen. Voor mevrouw is haar tuin erg belangrijk en zij probeert die met een vriendin zo goed mogelijk bij te houden. Echter, in deze periode schiet het onkruid met een rap tempo de grond uit en lukt dit haar nu niet meer. Mevrouw heeft gezondheidsklachten en kan het nu niet meer bolwerken om de tuin netjes te houden. Dit geeft haar veel onrust. Helaas heeft mevrouw niet de financien om een betaalde tuinhulp in te huren. Mevrouw zou erg geholpen zijn met een vrijwilliger die een dagdeel helpt. Vervolgens is zij dan weer in staat om het zelf bij te houden. Wilt u eenmalig een dagdeel in deze tuin onkruid wieden?    
  Lees meer
 • Maatje erop uit of bezoek

  Voor een mevrouw van 74 jaar zoeken wij een vrouwelijke vrijwilligster met levenservaring van 60-65 + die een 1 keer per 3 weken er met mevrouw op uit wil of thuis koffie wil drinken. Mevrouw heeft haar man enkele jaren geleden verloren nadat zij hem intensief verzorgd heeft. Zij is in deze periode vrienden kwijtgeraakt en heeft daardoor weinig netwerk meer. Haar familie woont ver weg. Mevrouw is een vrouw met brede interesses en een makkelijke prater. Zij kan vanwege haar gezondheid niet meer fietsen en alleen maar kleine stukjes wandelen. Ze vindt veel dingen leuk; zou houdt ze o.a. van puzzelboekjes, de natuur, leuke kleding en eropuit gaan met de auto. Ze is daarnaast een humorvolle en gezellige dame met een toegankelijke houding. Mevrouw rijdt nog auto en vindt het leuk om er met de auto op uit te gaan. Ze vindt het fijn als de andere persoon ook nog fit/mobiel is en eventueel ook beschikt over een auto. Mevrouw vindt het fijn als het contact overal kan plaatsvinden: bij haar thuis, bij de andere persoon of samen eropuit om ergens een bakje koffie te drinken. Mevrouw wil niet alleen leuke dingen doen en een luchtige babbel houden, maar wil ook goede, diepere gesprekken kunnen voeren. Wie wil er een maatje voor mevrouw zijn om leuke dingen te doen maar ook een serieus gesprek mee te voeren? Hoewel mevrouw het spannend vindt kijkt ze hier erg naar uit!
  Lees meer
 • Hulp bij verven

  Voor een alleenstaande moeder zoeken wij iemand die haar kan ondersteunen bij het verven van de woonkamer de hal en een klein stukje van de keuken. Mevrouw wil zelf ook meehelpen en is gemotiveerd. Maar om diverse redenen is het voor haar een te grote stap om de klus in haar eentje op te pakken. Het geeft haar nu heel veel onrust dat de muren niet netjes zijn.  Er zijn geen kennissen of vrienden om haar te helpen en financieen voor een schilder heeft zij ook niet.  Mevrouw gaat zelf zorgen voor alle materialen en benodigdheden. Het zou haar een ontzettend goed gevoel en rust in haar hoofd geven als een aantal muren in haar woning opgefrist worden! Wilt u mevrouw ondersteunen met sausen? Zij zal u erg dankbaar zijn!
  Lees meer
 • Hulp bij verven

  Alleenstaande vrouw met kinderen wil graag dat de muren van haar keuken geschilderd wordt. Ze zien er niet meer fris uit. Zelf is ze eenzijdig verlamd waardoor zij hetzelf niet kan. Haar kinderen zitten op de basisschool dus niet in staat om dit voor haar te doen. Ze heeft weinig netwerk en geen geld om iemand in te huren. Het contact gaat via haar buurvrouw omdat ze zelf niet goed Nederlands spreekt. Het zou fijn zijn als u eerst wil kijken en wil doorgeven wat ze moet aanschaffen. Dan zorgt mevrouw ervoor dat het gekocht wordt. Wilt u de muren van de keuken verfen?
  Lees meer