Openstaande hulpvragen

Werkzaamheden

Afstand

Totaal 4 items in de Openstaande hulpvragen

 • Wandelen of fietsen in 't weekend

  Voor een alleenstaande mevrouw van halverwege de 60 zoeken wij een vrijwilligster die in de weekenden met haar wil wandelen of fietsen. Mevrouw heeft veel meegemaakt en het geeft haar veel afleiding om lekker even in beweging te zijn. Alleen vindt zei het echter niet prettig en zij heeft helaas niemand in haar netwerk die dit met haar kan doen. Doordeweeks heeft mevrouw wel haar afleiding, maar met name de weekenden vindt ze lastig om door te komen. Ze zou het heel fijn vinden als een wat jongere of oudere vrijwilligster met haar wil wandelen of fietsen. Zij houd van praten over allerlei onderwerpen en vindt het fijn als er een vertrouwensband kan worden opgebouwd. Haar interesses zijn handwerken maar ook een tal van andere zaken. Wie wil er met mevrouw op uit in de weekenden? n.b. Ivm de huidige coronamaatregelen vragen wij u om de 1,5m afstand in acht te nemen en thuis te blijven als u verkoudheids-, hoest-, of koortsklachten heeft en dan een nieuwe afspraak te maken.
  Lees meer
 • Bezoek en gezelligheid oudere alleenstaande mevrouw

  Wij zijn op zoek naar een open en spontane vrijwilligster met een warm hart voor een oudere mevrouw. Deze mevrouw is alleenstaand en heeft te kampen met nogal wat verlieservaringen van onder andere haar echtgenoot en een goede vriendin. De eenzaamheid grijpt haar soms erg aan, en ook vindt zij het moeilijk om om te gaan met 'de coronatijd' waarin we al een poosje leven. Mevrouw heeft twee zoons die haar trouw bezoeken, maar toch mist ze ander sociaal contact. Bent u die lieve vrijwilligster die zo eens per twee weken een kop thee met haar wil drinken om dan over de dingen van het leven te praten? Een klein wandelingetje maken kan ook (mevrouw loopt met een rollator) of misschien een keer een spelletje doen. Een stukje gezelligheid bieden waardoor haar wereld weer wat groter wordt! Mevrouw woont in het centrum, 2 hoog, en heeft geen huisdieren en ook wordt er niet gerookt. Interesse? Neem dan contact met ons op! I.v.m. huidige coronamaatregelen vragen wij u om de 1,5m afstand in acht te nemen, zo mogelijk binnenshuis bij mevrouw een mondkapje te dragen en thuis te blijven als u klachten heeft van verkoudheid-, hoesten of koorts.
  Lees meer
 • Erop uit met licht dementerende mevrouw

  Voor een alleenstaande oudere dame met beginnende dementie, wijk centrum, zoeken wij een stevig in de schoenen staande vrouwelijke vrijwilliger die het fijn vindt om 1x per twee weken met haar iets gezelligs te ondernemen. Dit kan een bezoekje aan de winkels zijn, gewoon een stukje wandelen, een kopje koffie drinken of een spelletje doen. In haar netwerk heeft zij geen vriendinnen die dit met haar zouden kunnen doen. Mevrouw heeft door haar beginnende dementie er moeite mee als zij het gevoel heeft de regie niet te hebben. Het is dan ook vooral goed om 'met haar mee te praten' en geen discussie met haar aan te gaan. Mevrouw rookt niet en heeft geen huisdieren. Zij wordt begeleid door Zorggroep Charim en zo nodig kunt u op hen terugvallen. Wilt u 1x per twee weken deze mevrouw een stukje afleiding bezorgen en haar een stukje gezelligheid bieden? LET OP: I.v.m de maatregelen rondom corona vragen wij u de 1,5m afstand in acht te nemen en thuis te blijven als u verkoudheids-, hoest- of koortsklachten heeft en dan een nieuwe afspraak met mevrouw te maken.
  Lees meer
 • Wandelen of bezoek dementerende echtgenoot (M)

  Voor een oudere meneer met beginnende dementie (wijk West) zoeken wij een vrijwilliger die zo af en toe met hem wil wandelen zodat hij eens even iemand anders spreekt én zodat zijn echtgenote even wordt ontlast en een moment tijd heeft voor zichzelf. Meneer loopt buitenshuis met een rollator en kan niet heel ver lopen maar een klein wandelingetje in de buurt van zijn huis moet zeker lukken. Meneer houdt erg van de natuur dus als u de mogelijkheid heeft om hem in de auto mee te nemen naar bijvoorbeeld het bos, de surfvijver of ander natuurgebied in Veenendaal zou dat ook heel fijn zijn. Maar dat is dus geen 'must'. Mocht het weer te slecht zijn om te wandelen, dan is een bezoekje aan huis ook heel fijn. Een gezellig praatje met een kopje koffie en misschien een spelletje doen. Zijn echtgenote kan dan zelf even op pad en u kunt dan met meneer alleen zijn.  In huis wordt niet gerookt en ook zijn er geen huisdieren.  Wilt u 1x per twee weken een stukje wandelen met meneer of een bezoekje bij hem thuis brengen, zodat hij fijne afleiding heeft en zodat zijn echtgenote even een momentje ontlast wordt? n.b. Ivm de huidige coronamaatregelen vragen wij u om de 1,5m afstand in acht te nemen en thuis te blijven als u verkoudheids-, hoest-, of koortsklachten heeft en dan een nieuwe afspraak te maken.
  Lees meer