Openstaande hulpvragen

Werkzaamheden

Afstand

Totaal 5 items in de Openstaande hulpvragen

 • Hulp bij galerijdeel en balkon schoonmaken

  Voor een alleenstaande mevrouw met reuma, middelbare leeftijd, zoeken wij een vrijwilliger die het stukje galerij van haar flatwoning wil schoonmaken. Mevrouw woont op de 2e verdieping, wijk centrum-oost. Mevrouw, WMO geïndiceerd, krijgt professionele schoonmaakhulp, maar dit deel doet de professionele hulp niet. In haar beperkte netwerk is helaas niemand te vinden die dit voor haar wil doen.  Het gaat om de kunststof platen onder haar ramen en het stukje vloer voor haar woning aan de galerijzijde en het kunstof plaatwerk onder de ramen op haar balkon aan de achterzijde. Schoonmaakspullen zijn aanwezig. Mevrouw rookt niet en ook zijn er geen huisdieren aanwezig. N.B. In verband met corona vragen wij om nauwkeurig de hygienemaatregelen in acht te nemen en 1,5 meter afstand te houden. Als u deze hulpvraag oppakt is het van groot belang dat u geen verkoudheids- of hoestklachten, of  koorts heeft . En dat ook eventuele andere personen in uw huishouden geen van bovengenoemde klachten hebben.  
  Lees meer
 • Gespreksmaatje gezocht

  Voor een alleenstaande man, begin 70, zoeken wij een vrijwilliger die gemiddeld 1x per twee weken met hem wil afspreken. Deze meneer zit middenin een rouwproces vanwege het overlijden van zijn zeer goede vriendin. Hij heeft het nodig om zijn verhaal te kunnen doen en wat afleiding te hebben, zodat hij langzaam, stukje bij beetje, de draad weer wat op kan pakken. Afspreken kan bij hem thuis, bijvoorbeeld op het balkon, maar buiten in de natuur afspreken voor een wandeling, kan ook. Voor u als vrijwilliger is het goed om te weten dat het verdriet van meneer nog heel vers is en dat hij nog erg schommelt tussen ups en downs. Meneer krijgt ook professionele begeleiding vanuit een POH-er. Meneer heeft geen huisdieren. Wel rookt hij. Hij is woonachtig in Dragonder Noord.  Wilt u deze meneer een luisterend oor bieden en hem een beetje op weg helpen in dit moeilijke proces? 
  Lees meer
 • Coaching bij vinden vrijwilligerswerk

  Voor een vrouw van begin 50 jaar van Iraanse afkomst zoeken wij een vrijwillige coach die haar kan helpen met het vinden van een vrijwilligerwerksplek. In het kader van de tegenprestatie, moet mevrouw 4 uur per week vrijwilligerswerk gaan doen. Het zou fijn zijn als de coach haar helpt ontdekken wat ze leuk zou vinden en daarnaast de verschillende mogelijkheden qua vrijwilligerswerk met haar zou onderzoeken. Welke coach wil mevrouw gaan begeleiden bij het vinden van passend vrijwilligerswerk?   
  Lees meer
 • Coniferen snoeien

  Voor een meneer van middelbare leeftijd, wijk centrum, zoeken wij 2  potige vrijwilligers die een ca. 4 meter brede coniferenhaag willen snoeien . De coniferen zijn nu ca. 3 meter hoog; daar moet ca een halve meter af worden gehaald. Meneer heeft geen netwerk om deze klus aan uit te besteden. En zelf heeft hij geen inzicht in hoe deze coniferen te snoeien en ook beschikt hij niet over het benodigde tuingereedschap en trap. Heeft u zin en om deze meneer te helpen? We hebben al 1 vrijwilliger bereid gevonden om te helpen, maar hij heeft ook geen gereedschap.
  Lees meer
 • Mankracht

  Mevrouw van 50 jaar heeft een houten tafel in de tuin die kapot is. De poten staan los van het blad. De poten probeert ze zelf weg te doen via de kliko. De tafel is ongeveer 1,5 meter lang en een beetje zwaar. Mevrouw en dochter kunnen helpen met tillen. Ze hebben helaas niemand die hen hierbij helpt. Wilt u dit tafelblad naar de stort brengen? Veens heeft een auto en aanhanger die gebruikt mogen worden.
  Lees meer