Openstaande hulpvragen

Werkzaamheden

Afstand

Totaal 11 items in de Openstaande hulpvragen

 • Hulp in de tuin

  Voor een vrouw van in de 90 zijn we op zoek naar een vrijwilliger die wat onkruid in de tuin kan verwijderen en de tuin een beetje netjes kan bijwerken (snoeien, vegen etc.). Mevrouw is sinds een half jaar weduwe. Haar man onderhield de tuin altijd. Mevrouw kan dit zelf niet en heeft helaas ook niemand in haar netwerk die haar hierbij kan helpen. Ze heeft tuingereedschap.  Heeft u groene vingers, vindt u het leuk om in de buitenlucht aan het werk te gaan en wat voor een ander te betekenen? Neemt u dan gerust contact met ons op! Er wordt in huis niet gerookt en er zijn verder geen huisdieren.  Wijk West.   
  Lees meer
 • Hulp in de tuin

  Voor een alleenstaande vrouw van eind 60 zijn we op zoek naar een vrijwilliger die de voortuin van mevrouw zou willen bijwerken. Gaat om snoeien en onkruid. Mevrouw is rolstoel gebonden en kan het daarom niet zelf doen.Helaas heeft ze geen netwerk en financiële middelen om dit uit te besteden. Wilt u mevrouw helpen bij de onderhoud van haar tuin? Laat het ons even weten! Er wordt in huis niet gerookt, mevrouw heeft wel een kat (die gaat meestal naar buiten als er iemand komt). Wijk Zuidoost.
  Lees meer
 • Hulp bij elektraklusjes

  Voor een vrouw van halverwege de 50 zijn we op zoek naar een vrijwilliger die een kijkje bij haar kan nemen v.w.b. de combimagnetron.  De magnetron functie werkt prima. Maar zodra ze de oven functie wil gebruiken slaan de stoppen door. Ze heeft geen idee waardoor. Netwerk en financiën zijn helaas zeer beperkt.   Heeft u hier verstand van en wilt u een kijkje bij mevrouw gaan nemen? Laat het ons even weten. Als het niet op te lossen is ook prima, maar dan weet mevrouw dat.  Er wordt in huis niet gerookt. Mevrouw heeft een huisdier (kat).  Wijk Noordwest. 
  Lees meer
 • Hulp in de tuin

  Voor een vrouw van halverwege de 50 zijn we op zoek naar een vrijwilliger die een aantal tegels in haar tuin kan egaliseren. Het gaat om ongeveer 5 tot 10 tegels. Zodra mevrouw de deur van de tuin open wil doen schuurt het aan de tegels. De buren hebben hier last van. Het lukt mevrouw zelf niet om ze los te halen en ze er opnieuw in te leggen. Ook zou ze het fijn vinden als de vrijwilliger wat onkruid weg kan halen. De tuin is ongeveer 12m2 en grotendeels betegeld. Netwerk en financiën zijn helaas zeer beperkt. Ook heeft mevrouw geen gereedschap om de klussen te klaren.  Wie o wie kan en wil mevrouw helpen?  Er wordt in huis niet gerookt. Mevrouw heeft een huisdier (kat).  Wijk Noordwest. 
  Lees meer
 • Hulp in de tuin

  Voor een alleenstaande moeder van in de 50 zijn we op zoek naar een vrijwilliger die graag in de tuin bezig is. De tuin van mevrouw moet onkruidvrij gemaakt worden. Ze kan dit niet zelf. Ook heeft ze weinig mensen in haar netwerk die haar hierbij kunnen helpen. Financieel is het niet mogelijk hier iemand voor in te huren. Verder heeft beschikt mevrouw niet over tuingereedschap.  Bent u graag bezig in open lucht, de tuin (snoeien, onkruid weghalen) en beschikt u over tuingereedschap? Dan bent u misschien wel de persoon die wij zoeken! Er wordt in huis niet gerookt en er zijn geen huisdieren.  Wijk Zuidwest. 
  Lees meer
 • Hulp in de tuin

  Voor een vrouw van in de 70 zijn we op zoek naar een vrijwilliger die haar tuin onkruidvrij wil maken en het tuinpad bij wil werken (heg bijsnoeien etc.). Tuinpad is ongeveer 2 meter lang. Mevrouw doet het liefst alles zelf maar het lukt haar niet meer. Haar kinderen wonen niet in de buurt en verder heeft ze niemand die dit voor haar kan doen. Tuingereedschap heeft mevrouw zelf.  Heeft u groene vingers en wilt u mevrouw graag helpen? Laat het ons even weten! Er wordt in huis niet gerookt en er zijn geen huisdieren.  Wijk Dragonder Noord                                
  Lees meer
 • Wandelen

  Voor een oudere dame, 90+,met heel licht beginnende dementie, zoeken wij een oudere, gezellige, vriendelijke vrijwilligster met humor die haar 1 x per 2 weken wil bezoeken, bij voorkeur met een wandelingetje erbij. Mevrouw woont zelfstandig en loopt goed met een rollator en kan zo een uurtje wandelen. Mevrouw heeft eigenlijk alleen contact met haar kinderen en het zou goed voor haar zijn om ook contact met een andere wat oudere vrouw, te hebben; net dat beetje extra en andere aandacht. Daarnaast zou het de kinderen van deze mevrouw ook wat ruimte geven. Mevrouw heeft geen huisdieren en rookt niet. Wilt u deze mevrouw 1x per twee weken met haar wandelen?
  Lees meer
 • Mankracht i.v.m. VERHUIZING

  Voor een alleenstaande meid van in de 30 zijn we op zoek naar 2 vrijwilligers die haar tussen 23 mei en 11 juni kunnen helpen met verhuizen. Mevrouw heeft een zeer beperkt netwerk. Ook heeft ze de financiële middelen niet om hier mensen voor in te huren. Ze gaat zelf meehelpen en zorgt ervoor dat de kleine spullen al over zijn.  Grotere spullen die over moeten: 1 hoekbank (2 delen), wasmachine, droger, koelkast, bureau, 2 persoons boxspring, 1 hoge kledingkast (1 deurs), 2 kleine salontafels, televisie en 5 stoelen.  Mevrouw woont op de 4e verdieping van een appartement in Zuidoost (met lift) en ze verhuist naar een eensgezinswoning in Noordwest. Er wordt in huis niet gerookt en er zijn ook geen huisdieren.  Verder heeft mevrouw geen vervoer. Indien nodig kan een auto/aanhanger van Veens Welzijn hiervoor geregeld worden.  Wilt u mevrouw helpen met de verhuizing? Laat het ons even weten! Dag en tijd kan in overleg met mevrouw afgesproken worden.                 
  Lees meer
 • vervoer

  Voor een vriendelijke jongen van allochtone afkomst die herstellende is van psychische klachten zoeken we een vrijwilliger die hem 1 keer per maand uit een kliniek in Wolfheze wil ophalen en weer terugbrengen. Het gaat beter met meneer en hij mag in de weekenden naar huis. Bijvoorbeeld op zaterdag heen en zondag terug. De voorliggende voorzieningen zijn onderzocht maar meneer heeft geen recht op vergoeding. De taxi is voor meneer te duur om elk weekend te betalen en meneer heeft geen familie met een auto of rijbewijs. Het zou heel fijn zijn als meneer toch wat vaker in de weekenden naar huis kon komen!! Zou u meneer 1  per maand willen brengen en halen? De haal-en brengtijden en het overige contact graag laten verlopen via de zus van meneer. We hadden 3 vrijwilligers die dit deden, maar 1 is helaas afgevallen en voor 2 is het best heftig. Wilt u deze meneer helpen hem wat vaker naar huis te laten gaan? Neemt u dan contact met ons op. Als vrijwilliger heeft u recht op een kilometer vergoeding van 0,19 cent per kilometer. Wij vragen u dit even met de contactpersoon kort te sluiten.
  Lees meer
 • Wandelen

  Een vrouw uit Veenendaal van midden 30 jaar is op zoek naar een vrijwilliger die met mevrouw bijvoorbeeld 1x in de week wil wandelen. Door de hectiek in het gezin en werkleven zou mevrouw het fijn vinden om eens in de week met iemand te kunnen praten daarover tijdens een wandeling. Mevrouw is getrouwd en heeft 2 kinderen van 5 en 11 jaar oud. Is er een vrijwilliger die het leuk vind om met mevrouw te wandelen en wellicht in soortgelijke levensfase zit? Er wordt niet gerookt in huis en er zijn geen huisdieren. Wijk Zuidoost. 
  Lees meer
 • Hulp bij inpakken

  Voor een meneer van 60+ vragen wij hulp voor het verhuizen van wat spullen die 150 meter verderop weer geplaatst kunnen worden. Meneer moet door een renovatie tijdelijk zijn huis uit. Gezien hij slechtziend en rolstoelgebonden is kan hij dit niet zelf. Hij heeft eventueel een bolderkar voor de verhuizing van kleding, kattenbak en voer, beddegoed, toiletartikelen, medicatie en handdoeken, koffie zetapparaat rolstoel en 18 grote planten. Vrijdag 19 augustus moet dit gebeuren en maandag 12 september kan dhr. weer terug in zijn huidige woning. Wilt u deze meneer helpen?
  Lees meer