MAATJE

Voor een anderstalige alleenstaande rustige vrouw van eind 40 zijn we op zoek naar een maatje. Een maatje die haar onder andere de taal kan leren en haar wegwijs in Nederland wil maken. Hoe kan ze bijvoorbeeld met de bus of trein reizen. Wat moet ze daarvoor doen. Hoe kan ze haar inkomende post bijvoorbeeld afhandelen. Waar kan ze terecht met bepaalde hulpvragen. Ze wil hier heel graag zelfstandig in worden. 


Mevrouw woont al een paar jaar in Nederland maar kwam door omstandigheden weinig buiten. Ze heeft al wel een jaar taalles gehad. Ze begrijpt een ander wel maar heeft moeite met terugpraten. Mevrouw is gedreven in het leren van nieuwe dingen. Ze gaat binnenkort ook starten met fietsles. 


De kosten die eventueel gemaakt gaan worden door de vrijwilliger, zal  mevrouw vergoeden. 


Bent u ook gedreven, heeft u inlevingsvermogen, geduld en wilt u een ander graag wat leren? Dan bent u misschien wel de vrijwilligster die wij zoeken. Neem gerust contact met ons op!


Er wordt in huis niet gerookt en mevrouw heeft geen huisdieren. Het betreft hier de wijk Zuidwest. 


I.v.m. de huidige coronavoorschriften vragen wij u de 1,5m afstand zoveel als mogelijk in acht te nemen en bij verkoudheids, hoest of koortsklachten van u of een van uw huisgenoten, thuis te blijven.