Interesse?
Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger?
Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

MEER INFORMATIE AANVRAGEN

Vakantiegezinnen gezocht!

Vakantiegezinnen gezocht!Maak het verschil in het leven van een kind!

Wat je doet:
Voor onze jeugdigen in de Gezinshuizen en Gezinsgroepen van het Leger Des Heils Midden-Nederland zijn wij op zoek naar vakantiegezinnen.
Als vakantiegezin verzorg je in de komende zomervakantie voor 1 week (of in overleg meerdere weken) de opvang van een jeugdige in je eigen gezinssituatie. De jeugdige woont in een van de gezinshuizen van Het Leger des Heils Midden-Nederland. Zij groeien daar op, omdat zij door verschillende omstandigheden tijdelijk of voor langere tijd niet thuis bij hun biologische ouders kunnen wonen. Voor de zomervakantie is er behoefte aan netwerkuitbreiding, omdat het fijn is om een extra plek te hebben waar je (af en toe) kunt logeren. Ook voor de gezinshuisouders biedt dit een uitvalbasis, zodat hun vitaliteit in balans blijft. We zijn op zoek naar gezinnen die tijdens de komende zomervakantie wat zouden willen betekenen en een jeugdige een fijne en onbezorgde tijd willen en kunnen geven.

Wij vragen
- Je bent minimaal 23 jaar.
- Je kunt een kind veiligheid, warmte en structuur aanbieden en beschikt over een gezonde dosis humor.
- Je bent betrouwbaar in gemaakte afspraken en kunt goed samenwerken met de gezinshuisouders, jeugdige en de betrokken contactpersoon vanuit het Leger des Heils.
- Je staat stevig in je schoenen, bent geduldig, maar kunt ook duidelijk grenzen aangeven.
- Een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed.

Wij bieden
- Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie.
- Waardering, gezelligheid en begeleiding.
- Trainingsaanbod voor vrijwilligers.
- WA-verzekering voor de uren dat je actief bent.
- Reiskostenvergoeding.
- Onkostenvergoeding.

Over het Leger des Heils
Gezinshuizen zijn een kleinschalige vorm van jeugdhulp waarbij meerdere jeugdigen met complexe problematiek tussen de 6 en 18 jaar worden opgenomen in het eigen gezin van de gezinshuisouders. De gezinshuisouders zijn professioneel en goed opgeleid. Samen met de intensieve ondersteuning van een multidisciplinair team (waaronder een gedragswetenschapper en een gezinscoach) kunnen zij de hulp en begeleiding die nodig is voor de jeugdigen optimaal vorm geven. Kinderen ontwikkelen zich het best in een (gezins)situatie waar rust en geborgenheid te vinden is. Dit is wat een gezinshuis ook in de basis te bieden heeft. Een gewoon huis in een gewone wijk, waar twee ouders de zorg voor een aantal jeugdigen op zich nemen. De dagelijkse gang van zaken is er overzichtelijk en stimuleert de jeugdigen om ‘mee te doen’.

Heeft u interesse? Klik dan op meer informatie.

Interesse?
Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger?
Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

MEER INFORMATIE AANVRAGEN

Organisatiegegevens:

Leger des Heils Midden Nederland
Aidadreef 8
3561GE Utrecht