Interesse?
Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger?
Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

MEER INFORMATIE AANVRAGEN

Verbindende secretaris

Molen De Vriendschap heeft een rijk verleden. Er zijn sterke aanwijzingen dat de herbouw van de molen is uitgevoerd met onderdelen van de in 1872 afgebroken papiermolen De IJver uit Wormerveer. In de vijftig- en zestigerjaren van de 20e eeuw is de molen gedeeltelijk ontmanteld, om vervolgens in 1995 geheel gerestaureerd officieel heropend te worden door Z.K.H. Prins Claus.

De molen wordt voor de eigenaar beheerd door Stichting de Veense Stellingkorenmolen De Vriendschap. De stichting heeft als maatschappelijk doel om dit bijzondere stukje Veens erfgoed te onderhouden, educatie te verzorgen en activiteiten te ontplooien voor maatschappelijk nut. De stichting werft hiervoor fondsen door het verzorgen van rondleidingen, verhuur van de multifunctionele zaal, exploitatie van de molenwinkel en een sponsorprogramma. Meer hierover is te lezen in het beleidsplan 2022 op de website van de molen.

De stichting is een vrijwilligersorganisatie en wordt ondersteund door een actieve locatiemanager. Het bestuur bestaat nu uit een voorzitter, secretaris en penningmeester met het voornemen voor uitbreiding.


De stichting is op zoek naar een verbinder met coördinerende en secretariële vaardigheden

Taken
• Het in overleg met de voorzitter voorbereiden van de vergaderagenda;
• Het notuleren van de bestuursvergaderingen en verzorgen van de actiepuntenlijst;
• Je draagt zorg voor de correspondentie en correcte documentatie van secretariële stukken;
• Je bent tezamen met de voorzitter en penningmeester verantwoordelijk voor het beleid van de stichting

Het bestuur heeft eens in 6 weken een vergadering. Daarnaast worden bestuursleden op enkele bijzondere momenten verwacht aanwezig te zijn, zoals de Nationale Molendag, Open Monumentendag, bijeenkomsten voorvrijwilligers en Vrienden van De Vriendschap. Op deze dagen voel je de maatschappelijke en historische functie en ervaar je ten volste de passie van iedereen die zich inzet voor de molen. Dat is iets waar je graag onderdeel van wilt zijn.

Bestuurlijke ervaring is een pré. Of de professionele ambitie om zich te ontwikkelen op bestuurlijk vlak.
Competenties
• Gestructureerd opereren/documenteren;
• Goede schriftelijke presentatie;
• Sociale betrokkenheid


Molen De Vrienschap biedt jou:
Een interessante uitdaging om deel te nemen aan een prachtige organisatie, met een gepassioneerd team aan vrijwilligers en groeiende zichtbaarheid als beleefbaar rijksmonument in Veenendaal. Het betreft een vrijwilligersfunctie, waar geen financiële vergoeding tegenover staat.


Interesse in deze vacature? Klik dan op meer informatie.

Interesse?
Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger?
Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

MEER INFORMATIE AANVRAGEN

Organisatiegegevens:

Molen De Vriendschap
Nieuweweg 109 109
VeenendaalAndere vacatures van deze organisatie: