Interesse?
Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger?
Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

MEER INFORMATIE AANVRAGEN

Ondersteunende Vrijwilliger

Veens Welzijn zoekt een betrokken vrijwilliger m/v die, naast de professionele en ervaren organisator (ook vrijwilliger van Veens Welzijn) ondersteuning biedt tijdens een maandelijkse gespreksgroep voor Lotgenoten Contactgroep Seksueel Misbruik.


Jouw rol draagt bij aan de veiligheid, sfeer en vertrouwelijkheid binnen de groep. Met 3 tot 6 deelnemers per keer is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en begripvol kunt luisteren naar kwetsbare getuigenissen. Het is cruciaal dat je discreet en respectvol omgaat met de vertrouwelijke informatie van de deelnemers. Je kunt aanwezig blijven en ondersteunend zijn ook als het intens of spannend wordt. Continuïteit is belangrijk; bij onverwachte afwezigheid vragen wij je om dit zeer tijdig door te geven, er wordt echt op je gerekend.


Door je betrokkenheid help je niet alleen mensen in hun persoonlijke herstelproces, maar draag je ook bij aan een bredere maatschappelijke bewustwording van de immense schade die seksueel misbruik veroorzaakt. Jouw inzet maakt een wezenlijk verschil in het leven van de deelnemers aan onze gespreksgroep en ondersteunt de noodzaak voor een veilige en empathische omgeving voor iedereen die door deze problematiek getroffen is

Wie zoeken wij?
• Iemand met affiniteit voor de doelgroep; ervaringsdeskundigheid is een pré.
• Je woont in Veenendaal.
• Betrouwbaarheid en discretie zijn essentieel, met een goed begrip van het belang van geheimhouding.
• Je bent open en bereid om ondersteuning te bieden aan zowel mannen als vrouwen.
• Je biedt ondersteuning van de organisator bij het waarborgen van een veilige en vertrouwelijke sfeer tijdens de bijeenkomsten.
• Actieve aanwezigheid en betrokkenheid bij de groep, zonder een leidende rol op je te nemen.
• Je bent respectvol en kunt ten alle tijden discreet omgaan met alle gedeelde informatie en verhalen van de deelnemers.
• Je beschikt over het vermogen om goed voor jezelf te zorgen en eventuele stress of emotionele belasting adequaat te beheren. Je kunt terugvallen op de professionele begeleider voor extra ondersteuning en advies indien nodig.


Wanneer: Elke laatste vrijdagavond van de maand, met uitzondering van december (één week eerder vanwege kerst) van 19:00 tot ca. 22:00 uur


Periode: September 2024 tot en met juni 2025 met eventueel verlenging na zomer 2025


Locatie: Nabij station Veenendaal West

Vereisten: VOG, loopt via Veens Welzijn, verplicht


Spreekt deze vacature je aan? Klik dan op meer informatie en Veens Welzijn neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Interesse?
Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger?
Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

MEER INFORMATIE AANVRAGEN

Organisatiegegevens:

Veens Welzijn
Rederijkers 1
3904NV Veenendaal



Andere vacatures van deze organisatie: