Vacaturebank

De vacaturebank: wat kunt u doen?

Ik wil helpen bij een organisatieIk wil helpen in mijn buurt

Werkzaamheden

Afstand

Totaal 8 items in de Openstaande hulpvragen

 • Hulp bij ophangen twee rolgordijnen

  Bent u handig in het ophangen van rolgordijnen? Dan zijn wij op zoek naar u! Voor een alleenstaande meneer, wijk West, met diverse lichamelijke beperkingen (longen, hart en rug) zoeken wij een vrijwilliger die twee rolgordijnen voor hem wil ophangen in de keuken. Vanwege zijn lichamelijke klachten kan hij dit niet zelf doen en ook heeft hij in zijn beperkte netwerk niemand die dit voor hem kan doen. Ook kan meneer deze klus niet uitbesteden aan een klusbedrijf omdat zijn financiën hiervoor ontoereikend zijn. De rolgordijnen zijn in huis, waarschijnlijk niet alle gereedschap, dus heeft u ervaring met het ophangen van rolgordijnen dan is het heel fijn als u uw eigen gereedschap kunt meenemen. In huis zijn geen huisdieren aanwezig; wel wordt er gerookt, maar meneer zal dit in uw bijzijn in de tuin doen.  Wilt u deze meneer helpen met het ophangen van de rolgordijnen? Neem dan contact met ons op. Meneer zal er erg blij en dankbaar voor zijn! n.b. Ivm de huidige coronamaatregelen vragen wij u om de 1,5m afstand in acht te nemen, evt. een mondkapje te dragen en bij verkoudheids, hoest of koortklachten thuis te blijven en een nieuwe afspraak te maken.
  Lees meer
 • Hulp bij keuken witten

  Voor een alleenstaande meneer, wijk West, met diverse lichamelijke beperkingen (longen, hart en rug) zoeken wij een vrijwilliger om zijn keuken te witten. De keukenmuren en plafond zijn echt toe aan een opknapbeurt en meneer zal u erg dankbaar zijn als u hem hiermee kunt helpen. Vanwege zijn lichamelijke klachten kan hij dit niet zelf doen en ook heeft hij in zijn beperkte netwerk niemand die dit voor hem kan doen.  Ook kan meneer deze klus niet uitbesteden aan een klusbedrijf omdat zijn financiën hiervoor ontoereikend zijn. Meneer heeft verf en toebehoren als kwasten e.d. in huis. Er zijn geen huisdieren aanwezig; wel rookt meneer maar dit zal hij in uw bijzijn in de tuin doen. Meneer wil dit sowieso niet meer binnenshuis doen, zeker niet na het schilderwerk. Wilt u deze meneer helpen met het weer mooi maken van zijn keuken? Het gaat om 2 lange muren van ca. 2,5 meter en 1 kort muurtje van ca 2 meter. Ook moet het plafond worden gewit. n.b. Ivm de huidige coronamaatregelen vragen wij u om de 1,5m afstand in acht te nemen, evt. een mondkapje te dragen en bij verkoudheids, hoest of koortklachten thuis te blijven en een nieuwe afspraak te maken.
  Lees meer
 • 1 keer per maand brengen / ophalen Wolfheze

  Voor een vriendelijke jongen van allochtone afkomst die herstellende is van psychische klachten zoeken we een vrijwilliger die hem 1 of 2 keer per maand uit een kliniek in Wolfheze wil ophalen en weer terugbrengen. Het gaat beter met meneer en hij mag in de weekenden naar huis. Bijvoorbeeld op zaterdag heen en zondag terug. De voorliggende voorzieningen zijn onderzocht maar meneer heeft geen recht op vergoeding. De taxi is voor meneer te duur om elk weekend te betalen en meneer heeft geen familie met een auto of rijbewijs.  Het zou heel fijn zijn als meneer toch wat vaker in de weekenden naar huis kon komen!! Zou u meneer 1 a 2 keer per maand willen brengen en halen? De haal-en brengtijden en het overige contact graag laten verlopen via de zus van meneer. Als vrijwilliger heeft u recht op een kilometer vergoeding van 0,19 cent per kilometer. Wij vragen u dit even met de contactpersoon kort te sluiten. I.v.m. corona en de bijbehorende maatregelen graag steeds zoveel mogelijk 1,5 meter afstand in acht te nemen. Bij het aanvaarden van deze opdracht bent u zich hiervan bewust en aanvaardt u het eventuele risico dat hieruit kan voortvloeien. Bij het vervoer in de auto, graag de passagier laten plaatsnemen op de achterbank, schuin achter u als bestuurder. Zo mogelijk allebei een mondkapje dragen en de handen desinfecteren met zeep/gel. Deze hulpvraag alleen aanvaarden als u geen verkoudheids- of hoestklachten, geen koorts heeft en ook eventuele andere personen in uw huishouden geen van bovengenoemde klachten hebben gehad. Indien dit later alsnog het geval is dient u de afspraak af te zeggen en contact op te nemen met Veens Vrijwilligers.
  Lees meer
 • Maatje bezoek/wandelen

  Voor een (alleenstaande) meneer van achter in de 50 jaar van allochtone (Marokkaanse) afkomst zoeken wij een maatje die 1 keer per 2 -4 weken met meneer naar het dorp wil, of wil wandelen en met hem wil praten. Meneer heeft diverse lichamelijke aandoeningen gehad waarvoor hij een revalidatie traject heeft doorlopen. Voor meneer wordt een dagbesteding van 2 dagdelen geregeld en er wordt huishoudelijke ondersteuning ingezet. Meneer zijn netwerk is echter vrij klein. Eigenlijk heeft meneer maar 1 vriend waarmee hij af en toe praat. Met zijn kinderen en andere familieleden is heel weinig contact. Daardoor komt meneer niet zo heel veel buiten en zou het mogelijk goed zijn voor zijn gezondheid om wat meer buiten te komen. Welke vrijwilliger wil af en toe bij meneer langs om te kijken hoe het met hem gaat, met hem te wandelen en zo een maatje voor hem te zijn? I.v.m. corona en de bijbehorende maatregelen graag steeds zoveel mogelijk 1,5 meter afstand in acht te nemen en zoveel mogelijk naar buitengaan.  Deze hulpvraag alleen aanvaarden als u zelf niet tot de risicogroep behoord en gezond bent. U kan niet naar meneer toe bij verkoudheids- of hoestklachtenen of bij koorts. Ook niet als eventuele andere personen in uw huishouden deze bovengenoemde klachten hebben gehad. Indien dit later alsnog het geval is dient u de afspraak af te zeggen en contact op te nemen met Veens Vrijwilligers.
  Lees meer
 • Hulp bij folie op raam plakken

  Bent u handig in het plakken van raamfolie? Dan zijn wij op zoek naar u! Voor een alleenstaande vrouw (wijk West) met diverse lichamelijke klachten en lichte depressiviteit, zoeken wij een vrijwilliger die haar wil helpen met het plakken van raamfolie op drie kleine ruitjes van drie binnendeuren. Voorheen deed zij dit soort klusjes gewoon zelf; maar nu lukt het haar niet meer en dat is natuurlijk niet fijn. Mevrouw heeft ook niemand in haar zeer beperkte netwerk die dit voor haar kan doen. Er zijn onvoldoende financiële middelen om de klus uit te besteden. Wilt u haar helpen? Neem dan contact met ons op! Mevrouw heeft een hondje en rookt; maar dit doet zij buiten als u er last van mocht hebben. n.b. Ivm de huidige coronamaatregelen vragen wij u de 1,5m maatregel in acht te nemen en tijdens het uitvoeren van de klus een mondkapje te dragen. Heeft u klachten van verkoudheid, hoesten of koorts, dan vragen wij u thuis te blijven en een nieuwe afspraak te maken.
  Lees meer
 • Vervoer gezondheidscentrum eenmalig

  Voor een alleenstaande vrouw van begin 80 zoeken wij een vrijwilliger die haar met de auto naar het gezondheidscentrum wil brengen. Helaas mag mevrouw zelf niet meer rijden en haar kinderen wonen te ver weg om haar hiermee te helpen. Een taxi is voor haar niet handig omdat ze dan mogelijk lang moet wachten tot ze weer opgehaald wordt en dit is te vermoeiend voor haar. Mevrouw kan zelfstandig lopen en in een auto stappen. Mevrouw is steeds slechter ter been en durft de tocht niet te voet aan. Op de fiets durft ze het ook niet goed aan. Dit is net iets te ver voor haar. Mevrouw moet naar een controle bij de praktijkondersteuner voor haar suikergehalte. Daarnaast moet de bloeddruk opgemeten worden. Adres: gezondheidscentrum op de Nijverheidslaan 1-3 Datum 20 januari om 14.00 De vrijwilliger hoeft alleen te rijden en weer terug mee te nemen.  I.v.m. corona en de bijbehorende maatregelen graag steeds zoveel mogelijk 1,5 meter afstand in acht te nemen. Bij het aanvaarden van deze opdracht bent u zich hiervan bewust en aanvaardt u het eventuele risico dat hieruit kan voortvloeien. Bij het vervoer in de auto, graag de passagier laten plaatsnemen op de achterbank, schuin achter u als bestuurder. Zo mogelijk allebei een mondkapje dragen en de handen desinfecteren met zeep/gel. Deze hulpvraag alleen aanvaarden als u geen verkoudheids- of hoestklachten, geen koorts heeft en ook eventuele andere personen in uw huishouden geen van bovengenoemde klachten hebben gehad. Indien dit later alsnog het geval is dient u de afspraak af te zeggen en contact op te nemen met Veens Vrijwilligers.
  Lees meer
 • Er op uit

  Voor een alleenstaande vrouw van middelbare leeftijd met niet aangeboren hersenletsel zoeken wij een maatje die 1x per twee weken in het weekend erop uit wil. Mevrouw heeft een beperkt netwerk en voelt zich met name in het weekend eenzaam. Dit kan een wandelingetje zijn maar ook ergens een kop koffie drinken vindt mevrouw gezellig. Indien nodig kunt u terugvallen op een contactpersoon van Abrona. Wie zou dit willen doen? n.b. Ivm de huidige coronamaatregelen vragen wij u om de 1,5m afstand in acht te nemen en thuis te blijven als u verkoudheids-, hoest-, of koortsklachten heeft en dan een nieuwe afspraak te maken.
  Lees meer
 • Erop-uit maatje voor jonge vrouw

  Wij zoeken een warme, hartelijke en initiatiefrijke vrijwilligster voor een jonge alleenstaande vrouw die nogal het een en ander achter de kiezen heeft. (woonachtig wijk Zuid) Na een tijdje te zijn opgenomen geweest vanwege een chronische depressie, woont zij nu weer thuis en wordt hierbij ondersteund door Philadelphia. Zo gaat ze twee keer per week naar dagbesteding bij Philadelphia. Maar het netwerk van deze vrouw is heel klein en het is belangrijk voor haar dat ze dit uitbreidt omdat haar dit heel erg goed zal doen. Zou u/jij ongeveer 1x per twee weken een kopje koffie met haar willen drinken, een stukje wandelen, fietsen of wat anders creatiefs/gezelligs (mozaieken, diamond painting?) ondernemen? Neem dan contact met ons op!  Mevrouw heeft geen huisdieren. Mevrouw rookt niet binnenshuis, alleen af en toe op haar balkon.   Ivm huidige coronamaatregelen vragen wij u om de 1,5m afstand in acht te nemen, evt. een mondkapje te dragen tijdens uw bezoek en thuis te blijven en een nieuwe afspraak te maken als u verkoudheids, hoest of koortsklachten heeft.
  Lees meer