Vacaturebank

Vacaturebank: wat kun je doen?

Ik wil helpen bij een organisatieIk wil helpen in mijn buurt

Werkzaamheden

Afstand

Totaal 11 items in de Openstaande hulpvragen

 • Bezoeken

  Voor een alleenstaande vrouw van in de 70 jaar zoeken wij een bezoek vrijwilliger die 1 keer per week/ 2 weken bij haar op bezoek wil. Mevrouw haar familie is overbelast en doet wat ze kunnen. Verder heeft mevrouw geen netwerk. Ze zou het fijn vinden als er een vrijwilliger komt die gewoon gezellige en laagdrempelige gesprekken met haar voert en wat koffie drinkt samen. Er hoeven geen diepe gesprekken gevoerd te worden het gaat louter om wat gezelligheid en afleiding. Welke vrouwelijke vrijwilliger kan deze mevrouw wat afleiding en aanspraak bieden? Mevrouw woont in Zuid Veenendaal.  
  Lees meer
 • Hulp bij boodschappen

  Mevrouw van begin 80 jaar wilt graag met iemand 1x in de 2 weken boodschappen halen. Op dit moment doet ze het zelf met de rollator. Ze krijgt meer last van haar voeten waardoor ze hulp zoekt. Ze zou graag zittend in de rolstoel naar de scheepjeshof willen, waar ze dichtbij woont. Daarnaast vind ze het sociale aspect van de afspraak ook fijn. Haar dochter doet al erg veel voor haar vandaar dat ze op zoek zijn naar een vrijwilliger. Wilt u boodschappendoen in de scheepjeshof met mevrouw?
  Lees meer
 • Hulp bij behangen

  Gezin met 4 kinderen heeft praktische hulp nodig bij het behangen van 2 kinderkamers. De leefbaarheid van dit kinderen moet verhoogd worden en de kamers opknappen hoort hierbij. Ze hebben niemand die hen hierbij wil helpen en hebben geen financien i.v.m schulden. Materiaal is aanwezigWilt u samen met meneer de 2 kamers behangen?
  Lees meer
 • Er op uit

  Man van begin 50 jaar met een licht verstandelijke beperking is op zoek naar iemand die met hem eropuit wil. Zijn netwerk is klein. Hij gaat daarom veel alleen eropuit. Hij vind het erg leuk om eens met iemand samen activiteiten te ondernemen. Hij heeft zelf een museumjaarkaart en vind het dus leuk om musea te bezoeken. Steden bezoeken vind hij ook leuk. Hij heeft een eigen auto.  Vind u het leuk om bijvoorbeeld 1x per maand er op uit te gaan met hem?
  Lees meer
 • Bezoeken

  Mevrouw van midden 70 jaar is eenzaam en somber door beperkte contacten. Telefonisch spreekt ze mensen van vroeger wel en er komt af en toe eens iemand langs. Ze zou het fijn vinden als iemand van boven de 60 jaar ongeveer 1x in de 2 weken met haar koffie wil drinken en/of even naar buiten wil om een kleine wandeling te maken met haar rollator.  Vind u het leuk om met haar af te spreken?
  Lees meer
 • Hulp bij administratie

  Een jonge meid van bijna 30 jaar is op zoek naar een vrouwelijke vrijwilliger die haar kan ondersteunen met de post en af en toe financiële zaken zoals het bellen naar het uwv als de uitkering niet klopt. Dit lukt haar niet zelf. Zelf heeft ze een stoornis binnen het autisme spectrum. Ze zou het fijn vinden als ze 1x in de 2 weken kunnen afspreken. Het liefst appt ze als er echt dringend iets moet gebeuren ivm een binnen gekomen post of appt ze om af te zeggen als er geen post is binnen gekomen.  Wilt u 1x in de 2 weken (soms minder vaak) met haar afspreken om haar post te bekijken?
  Lees meer
 • Bezoeken

  Mevrouw van midden 80 jaar met dementie is op zoek naar een vrijwilliger die 1x in de 2 weken bij haar langs komt voor een gezellig praatje, bakje koffie of boodschappen doen. Gezelligheid staat centraal. Mw heeft geen groot netwerk. Wilt u haar 1x in de 2 weken een bezoekje brengen? 
  Lees meer
 • Coaching bij vinden vrijwilligerswerk

  Voor een getrouwde man van Syrische afkomst zoeken wij een coach die een geschikte vrijwilligersplek met hem kan vinden. Het gaat om 4 uur per week en meneer staat open voor meerdere mogelijkheden. Iets met ouderen zou hij bijvoorbeeld wel leuk vinden. Vanuit de gemeente wordt hem gevraagd een tegenprestatie van minimaal 4 uur te leveren. Meneer is zelf ook gemotiveerd om vrijwilligerswerk te doen zodat hij de taal ook wat beter onder de knie krijgt. Wie wil deze meneer coachen bij het vinden van een mooie plek waar hij zich van betekenis kan voelen?
  Lees meer
 • Bezoeken

  Vrouw van begin 30 jaar vind het prettig om eens in de 2 weken iemand te ontvangen om samen koffie te drinken en een goed gesprek met haar voert. Haar netwerk is zeer klein waardoor ze niet elke week iemand ziet. Mevrouw heeft een bewogen leven achter de rug waardoor het goed is als de vrijwilliger vraagt hoe het met haar gaat. Wanneer het echt niet goed met haar gaat zou ze het fijn vinden om eens te bellen of te appen. Ze is zelf eerlijk en direct en geeft zelf aan het fijn te vinden als diegene stevig in zijn schoenen staat. Ze rookt binnen maar wilt prima met haar hoofd uit het raam hangen om te roken tijdens de ontmoeting. Wilt u 1x in de 2 weken bij Mevrouw langs komen zodat ze haar ei kwijt kan?
  Lees meer
 • Wandelen

  Voor een aardige alleenstaande vrouw van begin 80 zoeken wij een vrijwilligster die er 1 keer per week (of twee weken) met haar op uit wil. Mevrouw hield altijd erg van wandelen maar in verband met haar Alzheimer komt zij weinig buiten. Mevrouw loopt met een rollater en is te onzeker om alleen buiten te gaan wandelen. Zij mist haar wandelingetjes en uitstapjes naar bijvoorbeeld de supermarkt erg en voelt zich hierdoor wat geïsoleerd. Helaas wonen kinderen teveel op afstand om regelmatig met haar erop uit te gaan en het netwerk ik erg klein. De finananciën zijn niet voldoende om betaalde maatjes in te kopen. Welke vrijwilligster die van ouderen houdt en kan omgaan met Alzheimer wil deze mevrouw helpen weer meer de buitenlucht te voelen en in beweging te komen? Zowel hulpverleners als familie - maar vooral mevrouw - zullen uw inzet erg waarderen!
  Lees meer
 • Mankracht

  Mevrouw van eind 30 jaar met een zeer klein netwerk is op zoek naar een vrijwilliger die met een aanhangwagen spullen naar de stort wil brengen. Haar buurman en zijzelf willen helpen met tillen. Het gaat om 5 dingen: bank, matras, computer, fiets en kinderbed. Mevrouw woont 1 hoog en er is geen lift aanwezig. Auto en aanhangwagen kan de vrijwilliger lenen van Veens. Wilt u op een doordeweekse middag of op een zaterdag met haar buurman naar de stort rijden?
  Lees meer