Vacaturebank

De vacaturebank: wat kunt u doen?

Ik wil helpen bij een organisatieIk wil helpen in mijn buurt

Werkzaamheden

Afstand

Totaal 8 items in de Openstaande hulpvragen

 • Hulp bij opruimen schuurtje

  Voor een alleenstaande oudere mevrouw, wijk dragonder, zoeken wij een vrijwilliger die haar wil helpen met het opruimen van haar schuurtje. Ze heeft er nu weinig bewegingsruimte en er staan wat spulletjes die (in een gewone personenauto) naar de stort kunnen worden gebracht. (twee kunststof tuinstoelen en een paar bloempotten). Mevrouw is ernstig ziek geweest, en is fysiek niet in staat om dit zelf te doen. Ook kent zij niemand die dit voor haar wil doen. Wilt u deze mevrouw helpen haar schuurtje op te ruimen en een paar spulletjes naar de stort brengen?
  Lees meer
 • Hulp bij stoepje leggen 1,5 x 1,5m

  Voor een ouder echtpaar, wijk zuid, waarvan de man scootmobiel-afhankelijk is, zoeken wij een vrijwilliger die een klein stukje stoep wil leggen. Het gaat om ca. 1,5 m x 1,5 m. Nu ligt daar grind in, en met de scootmobiel en de rolstoel is dat bijna niet mogelijk om daar overheen te rijden. Het grind mag worden weggeschept in de tuin en hoeft dus niet te worden afgevoerd. Klinkers en wit zand zijn aanwezig. In hun netwerk hebben zij geen mensen die dit voor hen zouden kunnen doen. Ook financieel zijn de mogelijkheden beperkt om deze hulpvraag aan uit te besteden. Wilt u deze mensen helpen met het leggen van dit kleine stukje straat/stoep, zodat meneer weer gemakkelijk met zijn scootmobiel en rolstoel naar buiten kan?
  Lees meer
 • Wandelen

  Voor een oudere dame, rolstoelafhankelijk en ongeneeslijk ziek, wijk centrum, zoeken wij een vrijwilliger die 1x per twee weken, en zo mogelijk 1x per week, met haar een wandeling wil maken zodat zij er eens even uit komt. Haar echtgenoot is als mantelzorger hiertoe niet in staat en het is sowieso fijn voor mevrouw om haar verhaal ook eens kwijt te kunnen aan iemand anders. Haar netwerk is verder beperkt. Als er niet gewandeld kan worden vanwege slechte weersomstandigheden, dan is bij haar thuis een kopje koffie drinken ook fijn. Er wordt niet gerookt in huis en er zijn ook geen huisdieren. Wilt u deze mevrouw een beetje afleiding bezorgen door samen met haar 1x per twee weken te gaan wandelen?
  Lees meer
 • Hulp bij dingen ophangen

  Voor een alleenstaande vrouw van middelbare leeftijd, wijk centrum, zoeken wij een vrijwilliger die voor haar de diverse klusjes voor haar wil doen. Het gaat om de volgende klussen: - Ophangen spiegel in de hal (eventueel buiten nog een spiegel) - Klok ophangen in woonkamer - Nog een paar kleine ophangklusjes Mevrouw haar kinderen kunnen dit helaas niet voor haar doen. Ook heeft zij niemand in haar beperkte netwerk die dit voor haar kan ophangen. Er is geen geld om een klusjesman in te huren. Mevrouw heeft geen huisdieren en ook wordt er niet gerookt. Wilt u dit klusje, met uw eigen boormachine/gereedschap, voor mevrouw oppakken? De pluggen e.d. wil mevrouw wel zelf kopen, maar zij weet niet precies wat ze nodig heeft. Dus wij vragen de vrijwilliger dit met mevrouw te overleggen. Mevrouw behoord niet tot de risicogroep wat Corona betreft. Wilt u deze hulpvraag alleen aannemen al u geen klachten hebt als hoesten, niezen, keelpijn, verkoudheids of benauwdheidsklachten of als u zich niet lekker voelt? Verder vragen wij u om het bezoek zo kort mogelijk te houden, de hygiene maatregelen in acht te nemen en binnen ruime afstand, minimaal 1.5 meter te bewaren. Wij rekenen op uw begrip, dank u.
  Lees meer
 • Hulp bij slaapkamer verven

  Voor een alleenstaande vrouw van bijna 70 jaar, wijk west, zoeken wij een vrijwilliger die de muren van haar slaapkamer wil verven. Nu zit er behang op, dat dateert uit 1985 (!) en mevrouw zou heel graag haar slaapkamer wat willen opknappen. Er mag van haar gewoon over het behang heen worden geschilderd. Dit zit er volgens mevrouw nog goed genoeg op om overheen te schilderen. De afmetingen van de slaapkamer zijn ca: 4.50 x3.70 . Het gaat om drie muren, waarvan 1 hoog tot aan een nok, en een stukje om het raam heen.  Mevrouw zorgt zelf voor de verf en schilderbenodigdheden. Een huishoudtrap heeft zij niet, zou fijn zijn als u die als vrijwilliger heeft en mee kan nemen, of eventueel met een roller op stok verven. Mevrouw is lang ziek geweest en lichamelijk niet zo sterk. Zelf kan zij dit niet en ook heeft zij in haar beperkte netwerk niemand met schilderervaring die dit voor haar wil doen. Op donderdag 16 juli krijgt zij andere vloerbedekking in de slaapkamer; het zou fijn zijn als er ergens tussen 10-15 juli kan worden geschilderd. De zoon van mevrouw zorgt ervoor dat de muren voor het schilderen vrij worden gemaakt. Zelf ziet deze zoon helaas geen mogelijkheid (en ook heeft hij dit nog nooit eerder gedaan) om voor zijn moeder de muren te verven. Ook heeft mevrouw onvoldoende financiële middelen om deze schilderklus aan een bedrijf uit te besteden. Mevrouw heeft geen huisdieren en ook wordt er niet gerookt.  Wie wil de slaapkamer van deze mevrouw weer netjes maken met een nieuwe lik verf? I.v.m. de huidige coronamaatregelen vragen wij u om de 1,5 m afstand in acht te nemen, en bij eventuele klachten bij u of iemand anders uit uw huishouden, zoals verkoudheid,hoest of koorts thuis te blijven en een nieuwe afspraak te plannen.
  Lees meer
 • Bankje naar beneden dragen op 10 augustus

  Voor een alleenstaande jonge vrouw, wijk centrum-zuid, zoeken wij twee vrijwilligers die op maandag 10 augustus een bankje naar beneden willen dragen. Het bankje is in slechte staat en mevrouw kan pas op zoek naar een andere bank als deze oude weg is. Mevrouw woont op 1 hoog en er is geen lift in het gebouw. Het zijn twee korte trappen. Het bankje dan graag buiten aan de straat zetten; dit wordt namelijk op 11 augustus door ACV bij haar in de straat opgehaald. Mevrouw heeft in haar heel kleine netwerk niemand die dit voor haar kan doen.  Wilt u (samen met nog een vrijwilliger) deze mevrouw helpen en haar bankje naar beneden dragen op maandag 10 augustus? (met een uitwijkmogelijkheid naar zaterdag 8 augustus) I.v.m. de huidige coronavoorschriften verzoeken wij u de 1,5m maatregel zoveel als mogelijk in acht te nemen en thuis te blijven als u klachten heeft als verkoudheid, hoesten of koorts.
  Lees meer
 • Coaching bij vinden vrijwilligerswerk

  Voor een vrouw van begin 50 jaar van Iraanse afkomst zoeken wij een vrijwillige coach die haar kan helpen met het vinden van een vrijwilligerwerksplek. In het kader van de tegenprestatie, moet mevrouw 4 uur per week vrijwilligerswerk gaan doen. Het zou fijn zijn als de coach haar helpt ontdekken wat ze leuk zou vinden en daarnaast de verschillende mogelijkheden qua vrijwilligerswerk met haar zou onderzoeken. Welke coach wil mevrouw gaan begeleiden bij het vinden van passend vrijwilligerswerk?   
  Lees meer
 • Erop uit met mevrouw met licht autisme

  Voor een alleenstaande mevrouw van middelbare leeftijd, wijk centrum, met een licht verstandelijke beperking in het autismespectrum, zoeken wij een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om er een keer in de veertien dagen met haar op uit te gaan. Bijvoorbeeld gezellig met de hond wandelen of ergens een kopje koffie drinken. Gewoon even lekker de deur uit!  Mevrouw woont zelfstandig en krijgt woonbegeleiding vanuit Abrona. Haar begeleidster zal bij een eerste kennismakingsgesprek aanwezig zijn. Bij vragen kunt u desgewenst ook op haar terugvallen. Het netwerk van mevrouw is heel beperkt en daarom hopen wij op een uurtje tijd van u, 1x per 14 dagen, om er even met haar op uit te gaan. Geen hele gesprekken, gewoon een stukje afleiding en gezelligheid. Goed om te weten is dat mevrouw rookt en een hondje en twee katten heeft. Wilt u er 1x per 14 dagen met deze mevrouw op uit?  I.v.m. huidige coronavoorschriften vragen wij u om de 1,5m afstand in acht te nemen en geen afspraak met haar te plannen als u of een van uw huisgenoten verkoudheids, hoest en of koortsklachten heeft.  
  Lees meer